Русия бие тревога: САЩ подготвят Ядрена Война!

„Рискът от избухване на ядрена война се покачва. Конфронтацията между основните геополитически сили ескалира, нажежила се е до червено“. Това заяви в четвъртък заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в пресцентъра на ТАСС, където представи доклад под заглавие: „Ново разбиране и пътища за укрепване на многостранната стратегическа стабилност“.

„Рискът от избухване на ядрена война се покачва с часове. Тази негативна динамика започна преди няколко години и ескалира“, посочи дипломатът.

По неговите думи, действията на Запада стават все по-емоционални, а провокациите им – все по- агресивни.

„Те умишлено избягват обсъждането на парещите въпроси и теми, бягат от смислен диалог, блокират и саботират работата на каналите за този диалог, рушат архитектурата на контрола над въоръженията и целенасочено провеждат откровено деструктивна линия за разрушаване на градените с десетилетия ефективни договорни механизми в сферата на сигурността и стабилността на планетата“, поясни Рябков.

Сергей Рябков

„Това е крайно опасно и безотговорно поведение. То може да доведе до много негативни последици за стратегическата стабилност“, заключи заместник-министърът.

Рябков добави, че назряло време ядрените държави отново да сверят военните си доктрини и да потвърдят, че няма дадопуснат избухването на ядрена война.

„Отговорните ядрени държави трябва да препотвърдят желанието си да не допуснат избухването на ядрена война. Това са класически формули. Те бяха изковани още по времето на Студената война с участието от американска страна на президента Роналд Рейгън, който е кумир на много днешни дейци, задаващи тона във Вашингтон“, каза Рябков. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. НАТО ЕС САЩ СОРОС БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ФАШИСТКА ХУНТА ГЕРБ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ ТЕРОРИСТИЧНИ СЪЮЗИ И ГРУПИРОВКИ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА ГОРДА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА РУСИЯ ЗА БРАТУШКИТЕ СМЕ ГОТОВИ ДАЖЕ ДА УМРЕМ НО ДА СМЕ ЗАЕДНО

  2. Който копае гроб другиму сам пада в него. Да си припомнят военолюбците какво му се случи на великия Хитлер, а преди това на Наполеон….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *