Нинова: Държавата се тресе от кризи. Къде се скри главният виновник Борисов?

Държавата се тресе от системни кризи, които през последните месеци връхлитат буквално една след друга. А главният виновник се е скрил вдънземя? Да понесеш отговорността за престъпното си безхаберие и крещящата си некадърност не е като да режеш лентички, написа в профила си в социалната мрежа лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Г-н Борисов, излезте и отговорете на хората – защо след сигналите и оценките на еврокомисаря отпреди месец и след нашите многократни предупреждения, правителството на ГЕРБ не взе никакви мерки да спре чумата по свинете?

Защо след като ГЕРБ похарчи милиарди за електронно правителство, личните данни на 5 млн. българи станаха публично достояние, а с некадърността и безхаберието си Вашето правителство застраши националната и европейската сигурност?

Защо еднолично настояхте да платим скъпо, прескъпо, накуп и предварително самолетите Ф-16, чиято реална цена е на една трета от тази, която сега ще платим? И кой ще ви плаща изтегления за тези самолети нов държавен дълг?

Всички тези въпроси задавам в парламента, но ГЕРБ и ОП до един ми ги връщат обратно, защото… “не били от компетенцията на премиера”.

Много е лесно да возиш в джипа си послушни министри и да разказваш вицове, трудно е да излезеш на дебат с опонента, а още по-трудно – да се изправиш пред народа си и да понесеш отговорност“, написа Корнелия Нинова.

Лявата атака срещу престъпното и продажно управление на ГЕРБ продължи днес и в Европейския парламент, където Елена Йончева заяви:

„В България трайно се изгражда една авторитарна власт, която вече е поставила под свой контрол съдебната система и Прокуратурата, които безконтролно изпълняват политическите поръчки на властта“, заяви евродепутатът Елена Йончева при изслушването на еврокомисаря по правосъдие, потребители и равнопоставеност между половете Вера Юрова в ресорната комисия. И я попита каква е нейната позиция по въпроса и как смята да се справи с този сериозен проблем.

Като член на Групата на социалистите в ЕП, Йончева обърна внимание на комисар Вера Юрова как въпреки неколкократните констатации на Европейската и Венецианската комисии за това, че съдебната система и Прокуратурата в България са силно неефективни, а корупцията по високите етажи на властта е в неприемливо голям мащаб, в страната ни трайно се изгражда една авторитарна власт, системно поставяща под свой контрол съдебната система.

Пред ЕП Елена Йончева коментира също и безпрецедентната по мащаб хакерска атака срещу  информационните масиви на НАП и изтеклите лични данни на милиони българи и фирми и се обърна към еврокомисар Юрова с директните въпрос: Кой би следвало да носи отговорност за този пробив в европейската сигурност и дали такъв сериозен пропуск в областта на защитата на данните ще се отрази негативно на приемането на България в Шенген. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Утре чакайте Вера Юрова да вдигне телефона и да се скара на Борисов. Ако не стане утре, ще е другият ден по пладне или следващите няколко вечери… Така ли никой не разбра, че съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се? Европейски комисии, парламенти и прочие плямпалници могат да охкат и да пъшкат съчувствено, но кутренцето си за нас няма да намокрят. Това даже и Борисов е осъзнал и за това продължава да си прави каквото иска, да дава от свое име и да нарежда на Народното събрание, като фатмак на новобранци. Онези с тогите в КС са толкова зареяни във висините, че не виждат потъпканата Конституция. Няма кой да ги сезира и те Господ чакат да излезе и да викне гръмовито. Знаете ли кой е този Господ? ВИЕ БЪЛГАРИ!!!

  2. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ НЕ СПИРАЙ ДО ПОБЕДА ВСЯКИ СЛЕД ОБЕДНИТЕЧАТОВЕ ОТ 18 ДО ПОЛУПОЩ

  3. Така , сега ако земеш да събереш едни 50, 70 хиляди вместо на Бузлуджа, пред парламента с искане на оставката на мутрата, може и да ти повярвам , че си опонент, от там нататък си е чист популизъм.,

  4. Не я слушайте Нинова, гласувайте за Шайката ГЕрП Дебили! Борисоф и бандата му правят живота ви вълнуващ и интересен. Всеки ден престъпления, кражби, грандиозни провали и интересни предизвикателства! Срив в Търговския регистър и след това изтрити данни, Откраднати личните данни на 5 Милиона души и Няма проблеми, Чума по животните и избити стотици хиляди животни, но рейтинга на боса Расте, Правителството през ден взема стотици милиони нови заеми, но Президента клати икономиката, и още и още…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *