Преди минути: Обвиниха Кристиян Бойков и шефът му в Тероризъм! Собственикът на „ТАД Груп“ е обявен за Международно издирване!

Срещу Кристиян Бойков, който се подозира, че е хакнал системата на НАП и откъдето е източил данните на 5 милиона души и фирми, е повдигнато обвинение в тероризъм по член 108 от Наказателния кодекс. Това съобщи преди минути БНР, като се позовава на адвокатите на „ТАД Груп“.

Бойков и прекият му началник Георги Янков, който вчера бе арестуван и задържан за 72 часа, са се сдобили с обвининения в тероризъм и участие в престъпна група. Янков е и търговски мениджър във фирмата. Ако бъдат признати за виновни, ги грози до 15 години затвор. Колкото се дават за предумишлено убийство!?!

Собственикът на фирмата за киберсигурност „Тад Груп“, в която Бойков и Янков работят – Иван Тодоров – е обявен за международно издирване. Адвокатите му посочват, че маститият бизнесмен, собственик на 32 фирми и дружества, е в Канада, откъдето ще се върне съвсем скоро.

Според прокуратурата, Кристиян е само изпълнител на хакването, но поръчителят е друг. Оттам посочват, че компанията „Тад Груп“ е хаквала и източвала информация за фирми и физически лица, с която после ги е рекетирала.

Кристиян Бойков и шефът му Георги Янков вече са официално обвинени в Тероризъм по повод хакването и източването на системата на НАП!

Обвиненията на Прокуратурата са по текст от глава „Компютърни престъпления“ в Наказателния кодекс, който се отнася до източване на данни от информационна система, която не е критична инфраструктура, по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група. Наказанието е затвор от 8 до 15 години и глоба до десет хиляди лева, допълват от БНР.

Новите обвинения на прокуратурата срещу 20-годишният Кристиян и шефът му Георги Янков, са първите в историята на България обвинения в тероризъм, свързани с киберпрестъпление.

Междувременно продължава преглеждането на иззетата техника от фирма „ТАД Груп“ при вчерашната акция на ГДБОП. Файловете съдържат много данни за държавни институции, банки и застрахователни компании. Адвокатите на фирмата определиха обвиненията като абсурдни. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Естествено, че ще обвинят в тероризъм тези, които не слушат и не изпълняват, а не истински терористи. Какво ли са научили?

  2. В пресата се появи информация, че „спец“ Гешев завършил право в Симеоново!!! Ами, като имам предвид умствения багаж на един пожарникар, завършил също в Симеоново, и като го гледам този пишман-юрист Гешев, започвам да си мисля, че в Симеоново са приемали само олигофрени, някои от които даже прочели една книга в живота си!!!!!!!! И като ги събера в един отбор „агент Буда“, „спец Гешев“, министЕра на МВР-то и един министЕр на правосъдието, известен като „Барни-Рабъл“, иде ми да се издрайфам на перспективите на нашата правосъдна система. Не ни чака нищо добро.

  3. ПРИЛИЧА МИ НА ФАЛШИВАТА ИСТОРИЯ ЗА УБИЙСТВАТА В НОВИ ИСКЪР И ЖИВИЯ САМОУБИЛ СЕ РОСЕН

  4. БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ТЕРОРИСТИ МАФИЯ ГЕРБ КОИТО УБИХА БЪЛГАРИЯ КОГА ЩЕ ГИ СЪДИМ

  5. УБИЙСТВАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТЕРОРИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ МАФИЯ ГЕРБ НЕ СА МАЛКО ВИКТОРИЯ ТЯХНА ЖЕРТВА НЕУДОБНА БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА ПРЕЗ ТЕРМИНАЛ 2 КОЙТО ОСТАНЕ КЪМ ЗАТВОРА И ГРОБИЩЕТО

  6. МАФИЯ ГЕРБ ЕЖЕДНЕВНО УБИВАТ БЪЛГАРИЯ И ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗА ТЯХ ГЛАСУВАТ САМО ЦИГАНИТЕ И ПОКОЙНИЦИТЕ

  7. БАРНИ РАБЪЛ ЧУМАВАТА СВИНЯ ЦАЦАРОВ ГЕШЕВ ПАЛАЧА ШОФЬОРА НА МЕТО БАНКЯНСКИЯ МАЛОУМНИК ТИКВАТА БОРИСОВ ИЗВЕСТЕН НА ЦЕЛИЯ СВЯТ МАФИОТ КАКЪВ БОКЛУК МАЙНОЛЬО РЕШАВАТ СЪДБАТА НА НАРОД И РОДИНА ГОСПОДИ КЪДЕ СИ НЯМА ЛИ КОЙ ДА СТРЕЛЯ

  8. ГЕШЕВ АРОГАНТЕН ПРОСТ НЕКАДЪРЕН РАЗЧИСТВАЩ НЕУДОБНИТЕ НА БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ ТОЙ МОЖЕ САМО ДА ПРОКУДИ ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ И ДА ЗАБИЕ КРЪСТА НА ГРОБО БЪЛГАРИЯ ПОДЛЕЦА ПРЕДАТЕЛ ЦАЦАРОВ ЩЕ ЗАНИЧА ЗАД ГЪРБА МУ

  9. ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА ЧЕЧЕНИЯ РАМАЗАН КАДИРОВ ЗАПОВЯДАЙ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТЕ КАНИМ БРАТЛЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *