Глобализиране на войната! САЩ Работят за Трета световна война, за да оцелеят!

Онова, което прави Тръмп са опитите за спасяване на войната, или по-точно за глобализиране на войната в основни сегменти – оръжейният, финансовият и търговският. Нищо ново.

И в трите сегмента САЩ търпят поражение след поражение, което обаче не ги вразумява и ги тласка към нови, все по-опасни провокации.

В по-широкия контекст на войната Запад – Изток става дума за хегемонистичният проект на САЩ, Англия и Израел за глобализиране на войната, която включва големи военни шпионски и финансови операции, предприемани едновременно на различни военни театри – в Близкия Изток, Източна Европа, Централна Азия, Далечния Изток, Тихия океан, Сахара и т.н.

Военният дневен ред е комбинация от военни операции и задкулисни действия за дестабилизиране на отделни държави и за поддържане на контролиран хаос.

Според глобалния военен дневен ред операциите на Западния военен съюз – САЩ, Англия, НАТО, Израел в Афганистан, Пакистан, Палестина, Украйна, Сирия, Ирак, Иран, са координирани на високо равнище от военната йерархия с тясна координация между САЩ и НАТО с еднопосочни команди от Пентагона към Брюксел.

От друга страна военните операции са тясно координирани с налагането на различни санкции в търговската и икономическа война, и с целенасочено дестабилизиране на финансовите и валутни пазари за подкопаване на икономиките на цели държави.

Глобализирането на войната застрашава бъдещето на човечеството. НАТО вече е на границата на Русия, НАТО вече навлиза в Грузия и Украйна, САЩ и техните съюзници заплашват Китай.

Опитите за ескалиране на войната в Близкия Изток се свързани с подобни процеси в Северна Африка, източното Средиземноморие, Централна и южна Азия. Русия отново е демонизирана като агресор. Сенатът на САЩ, според Акта за превенция на руската агресия – RAPA, насочи САЩ към директен военен конфликт с Русия в Украйна, което веднага ще ескалира до ядрен обмен, тъй като нито една от страните няма да иска да е победена. Двете страни имат хиляди ядрени бойни глави, и двете въведоха доктрини на изпреварващия удар, който трябва най-напред да унищожи ядрените сили на врага.

Споменатият акт за предотвратяване на руската агресия е върхът на над 25-годишната военна подготовка на САЩ и НАТО за военно обкръжение и война срещу Русия и Китай.

От момента на колапса на СССР през 1991 г. САЩ неотклонно реализират стратегия на обкръжаване и изолиране на Русия. Дойде ред и на Китай и Иран.

Концепцията на дългата война и глобализиране на войната е интегрална част от военната доктрина на САЩ. Нейните идеологически драперии трябва да камуфлират хегемонистичния им проект за световното господство.

През последните години анализирах различни аспекти на глобалната война и на опасността от ядрено унищожение в така наречената „епоха след 11 септември 2001 г.“, т.е. на автотероризма в Ню Йорк, осъществен от Буш и Моссад с акцент върху новите военни интервенции на САЩ и смени на неудобните режими, подкрепа за световния тероризъм срещу Югославия, Таити, Либия, Иран, Сирия, Палестина, Украйна. Въпреки че тези страни се различават, имат една обща връзка – те са съставни части от дългата война на САЩ срещу човечеството, при всяка от тях целта е унищожението, дестабилизирането и ограбването на тези суверенни държави.

Нищо не става случайно. Провокатори, заплащани от САЩ, обикновено агенти на ЦРУ и израелският Моссад, подпалват конфликтите един след друг.

Войната има и друго двойно сечение:

  • на онези държави, които могат да бъдат купени или дестабилизирани от корумпираната финансова система чрез местни лакеи и лумпени /както в България и Украйна/, ставащи лесни цели за ограбване и изоставяне:
  • в други държави се организират въстания, граждански войни, безредици за предизвикване на американски военни интервенции и за пълнене на джобовете на военно-промишления комплекс на САЩ.

End game за САЩ трябва да е новият световен ред, съчетаван с военна и икономическа диктатура, нов глобофашизъм с използване, ако се наложи, на ядрено оръжие.

Основните цели в тази война са Русия, Китай и Иран, които, заради различни причини досега бяха в отстъпление.

Но именно в тях се сблъска Pax Americana, изграждана с войни, агресия, измами, пари и оръжие. Но се удари в стената на противодействието на Русия и Китай: при оръжието – срещу Русия, при производството и парите – срещу Китай.

Русия успя да извърши нещо без прецедент в световната история – само за 5 години се превъоръжи и въведе напълно нов клас оръжие – хиперзвуковото, и нулира напълно американския ядрен арсенал, който и без това е остарял. Край на традиционната англо-американска геополитика, градяща се на оръжията, на крайцерите, на шпионажа и на долара.

Новите руски хиперзвукови оръжия практически нулират целия американски военен потенциал още в пристанищата и силозите и могат да застрашат самото физическо съществуване на САЩ, като на мястото на тяхната сегашна територия, ако бъде използвано новото руско мегаоръжие „Посейдон“, може да се появи нов пролив между Канада и Мексико. Започналата Трета световна /търговска/ война е на живот и смърт. Американските санкции срещу стоки, внасяни от Китай, ще ударят обратно със страшна сила.

Китай има няколко „ядрени оръжия“:

  • да хвърли на пазара притежаваните от него 3 трилиона и повече книжа и облигации на САЩ, т.е. да ликвидира направо, тъй като е техният основен кредитор;
  • да девалвира своята валута юана спрямо долара;
  • да ускори излизането от долара и преминаването към двустранни валутни сделки с търговските партньори;
  • да спре износа на редки метали за САЩ.

Бягството от долара продължава – Русия, Китай, Иран, Венецуела, Турция. Тези страни оспориха хегемонията на долара, а без нея САЩ са мъртви. Доларът базира на тънък въздух и лъжа. Доларовата система по света е нищо друго освен една огромна пирамида, която в момента се срива.

Китай има и други опции на битово равнище, една от които е да спре да зарежда веригите Walmart в САЩ от които американците пазаруват всеки ден, да въведе високи мита за американските стоки или въобще да спре вноса им. Китай отдавна е номер едно на планетата по покупателната сила и е със своя 1,5 милиарден пазар е сама за себе си цивилизация, но не иска да се затваря и предлага ново глобализиране около „Един пояс, един път“, в който няма нужда от Запада.

Нещата около умиращия звяр на US-империята са лоши. На заплахите на САЩ, Русия и Китай отговарят със свой дневен ред. Но в САЩ знаят какво ги очаква и продължават да нагнетяват напрежението.

Залогът е огромен. Досега не е имало толкова висок залог. Ясно е, че САЩ са в последни издихания, не на обикновените американци, а на експлоатиращата ги „дълбока държава“. Всички очакват краха на поредната империя и момента, в който и тази империя ще изчезне в историята, заедно със своето глобализиране на войната.

Красимир Иванджийски

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. За съжаление това е истината. Има ли обаче изход от създаденото положение? Единственият вариант да се избегне атомната (Третата Световна Война), е новоизлюпените капиталисти на Русия и Китай да се обединят с капиталистите на Америка и Европа, да създадат едно световно правителство и да подарят на народите вечен мир и вечно робство. За съжаление комунизмът няма шанс да се върне. Русия и Китай които са в началната фаза на капитализма, ще му удължат живота. Третият вариант е, ако има извънземни да се намесят и да спасят човечеството от атомната война, а също така да му бръкнат в мозъка и да го спасят от неговата алчност причината за всичките войни и мизерии на това човечество.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *