Нинова: В сряда БСП внася Вот на недоверие срещу Правителството. Подкрепете ни пред парламента!

На този мутренски модел на управление трябва да се сложи край. БСП ще внесе вота на недоверие срещу правителството в сряда. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, която преди минути направи извънредно изявление в централата на партията на „Позитано“ 20. Тя призова народа масово да подкрепи вота с присъствието си пред Народното събрание.

Корнелия Нинова: ГЕРБ счупиха държавата. Всеки ден, в който те продължават да са на власт, е пагубен за България. Единственият начин да спрем тази деградация на държавата е оставка на правителството. И градеж, отново, от умни, знаещи, можещи и честни хора.

Вчера, изплашени до смърт и вцепенени от нарастващото недоволство в цялата страна, премиерът Борисов, вицепремиерите му и представителите на управляващото мнозинство направиха недопустими внушения, включително и по адрес на БСП.

Затова трябва да кажем следното:

Първо, десетките хиляди протестиращи българи на различна възраст, с различни политически убеждения и с различни професии, не са платени провокатори. Те са почтени хора, които искат справедливост.

Второ, Борисов управлява 10 години със страх и репресии. Вчера направи същото. Директно заяви, че ще бъде запален Партийният дом. Че БСП ще счупи държавата. Докато по същото време мутризираното му МВР жестоко пребиваше беззащитни хора на площада. Няма да търпим това повече.

Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии по време на 10-годишното им управление. Борисов и Диктатурата му многократно погазиха Конституцията и законите на страната. Заличиха разделението на властите. Обезсилиха институциите. Управляваха като мафиотско- олигархичен кръг. Доведоха ни до първо място по бедност и корупция и до последно по човешки свободи.

Случилото се в президентството е груб акт на погазване на Конституцията и върховенството на закона. Но то беше поводът, капката, която преля чашата. И виждате, че протестите вече не са само в подкрепа на президента. Причините са много по-дълбоки – истинските причини за народното недоволство, потискано със страх, репресии и финансови зависимости години наред, са пагубното и корумпираното управление на мафиотско- олигархичния кръг ГЕРБ във всички сфери на обществения живот. Ние от БСП не го казваме за пръв път днес, защото има протести. Вече 10 години не сме спрели да го казваме и илюстрираме с примери. Противопоставяхме се с действия – твърдо и последователно за целия мандат. На този модел на управление трябва да се сложи край.

Поздравявам всички, които преодоляха страха си и излязоха да кажат- „Стоп“. Призовавам нашите членове и симпатизанти да продължават да организират, да подкрепят и да се включват масирано в протестите в цялата страна.

Скъпи българи, този модел на управление може да бъде сменен по два начина – под натиска на протестите или с вот на недоверие в Парламента. Ще успеем заедно и ще бъдем по-силни, ако ги съчетаем в едно. В сряда внасяме вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти. Призовавам всички – без оглед на партийните им симпатии, в сряда, деня, в който този вот се дебатира, да ни подкрепят пред сградата на Народното събрание. Мирно, спокойно, без провокации и ексцесии.

ГЕРБ счупиха държавата. Всеки ден, в който те все още са на власт, е пагубен за България. Единственият начин това да спре е оставка на правителството. И градеж, отново, от умни, знаещи, можещи и честни хора. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. ЗАСТАВАМЕ ДО ТЕБ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СРЕЩУ ОБЩИЯ НИ ВРАГ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ФАШИСТКАТА ХУНТА МАФИЯ ГЕРБ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *