Николай Патрушев пред ШОС: Москва ще постига целите на СВО в Украйна до Окончателния Срив на Запада

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация заяви, че Москва ще постигне демилитаризация и денацификация на Украйна и ще гарантира териториалната цялост и сигурността на населението на Русия на фона на сриващата се западна хегемония върху планетата, съобщава ТАСС.

Всички заявени цели на специалната военна операция (СВО) ще бъдат постигнати, въпреки нарастващата военна помощ от Запада за Украйна и все по-ескалиращата истерия на западните държави. Това заяви секретарят на Съвета за сигурност (СС) на Руската федерация Николай Патрушев днес на среща с колеги от Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в столицата на Индия Ню Делхи.

„Въпреки ескалиращата западна реторика към нас и нарастващата военна помощ от САЩ и други западни държави за Украйна, всички декларирани цели на специалната военна операция със сигурност ще бъдат постигнати. Ще постигнем демилитаризация и денацификация на Украйна, ще гарантираме териториалната цялост на Руската федерация. и сигурността на нашето население“, каза секретарят на Съвета за сигурност.

Патрушев отбеляза, че страните-членки на Шанхайската организация за сътрудничество са запознати със специфичните деструктивни действия на западните държави: намесата им във вътрешните работи на суверенни държави, политиката им на едностранни санкции и ограничителни мерки. Според него най-яркият пример за желанието на американците и техните сателити за световна хегемония е провокираната от тях криза в Украйна. „На територията на държавите от НАТО активно се обучават украински военни. Около 50 държави, които са част от т. нар. коалиция „Рамщайн“, участват във въоръжения конфликт с Русия на страната на режима в Киев. Поведението на тези 50 държави е разбираемо, защото те са единствените бенефициенти от сриващият се пред очите ни еднополюсен модел за управление на планетата под ръководството на Вашингтон“, каза Николай Патрушев.

Той подчерта, че е изключително важно страните-членки на Шанхайската организация за сътрудничество да работят за запазване на собствените си обичаи и традиции, да отстояват общочовешките ценности и да се бранят от крайно агресивните и деструктивни прояви на западната политика в днешния момент, в който хегемонията на САЩ се срива, а с нея и еднополюсния западен колониален модел, чиято единствена цел е да поддържа властта на Запада върху планетата.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Тя Москва обеща разни неща на всеки, който се намеси в Украйна, но и се намесиха и Северните потоци взривиха, а Москва – само на приказки, гаргите плаши.Явно не разбира Москва колко е важна подкрепата на обикновените хора, не само на руския народ, а и на всички, които са на страната на Русия в тази СВО и как тази подкрепа започва постепенно да се оттича защото гръмки приказки без дела – извинИте.

    • Вземи си соросоидихапчетата и си иди на село да се трудиш.

  2. Братушките имат търпение. Знаят как да изчакат срива на банкстерската система. И ще го изчакат.
    За разлика от нас- които като пълни идиоти седим и пишем. Докато там измират руснаци.
    Нашата безотговорност и мишкуване няма да ни се разминат. Бъдете сигурни. Колкото повече мишкуваме- толкова по- зле за нас ще става.
    Така работи Вселената. Няма загуба на енергия. Дотук има изгубени половин милион православни животи. Ще ни се размине ли?- не.

    • Измират руснаци и по причина протакане на войната с някакви стратегически цели на Русия, които ние само гадаем. Все още няма опити за събаряне на основни мостове и жп възли в Окрайна, и излизат с елементарното обяснение, че нямат с какво да съборят мостовете. Ето това аз и много хора не разбираме. Е как, когато от Кремъл не показват твърда решителност да приключат войната по най-ефективния начин, аз мога да им помогна. Целия запад въоръжават Окрайна без Путин да си е изпълнил заканите. Аз може и да съм диванен ура драскач, но Русия освен да чете доклади в безсмисленото ООН, какво друго прави, за да спре доставките на оръжие за Окрайна и от там войната ще приключи с много малко жертви от двете страни. Не е моя работа да казвам как да го направят, а и ще ме наречете диванен експерт, нали.
      Както САЩ, така и Русия искат да се изтощят един друг, но много моля да го правят това където имат допирна точка към Аляска. САЩ вкарват Европа в месомелачката, за де се спасят те самите и считам, че разрастването на войната е пагубна за всички нас, а САЩ искат да излезнат хем победители, хем сухи

      • Няма да те нарека диванен експерт. Идеята ми е, че ние не знаем какви са целите и идеите на великите сили, но това не ни е оправдание да стоим и да чакаме спасител, защото такъв няма да има.
        Това, което искам да кажа- да си събираме акъла, да ставаме от диваните и да поемем отговорност за нас и родината ни. Ако сами си помогнем-ще ни се помогне! Как ли?- не знам! Но го знам!
        Налага се да се пусна от въжето.
        И каквото- такова!

    • Нищо няма да сринат. Банкстерите сами си сриват системата, за да наложат дигиталните УЖпари и заробят хората.
      Още няколко месеца ако се помотаят в Русия и току виж краварите ги настигнали във въоръжението и тогава ще измираме масово.

      • Още по-добре.
        Значи вече нямаме време и какво да губим.
        Може само да се задействаме без много-много да му мислим.

      • Аз по принцип съм си бързореагиращ и затова още на 21-22 се сетих, че не ставам за политик и предпочетох да остана неизвестен туземец. Мисля, обикновено след като се оакам, но съм си такъв – неполиткоректен тип, който едва ли ще умре от естествена смърт.

      • Ха-ха, май на бг точно такива хора са й нужни в момента- да не му мислят много-много, да са леко хахо и да действат!

    • Цинично е да имаш търпение и да изчакваш когато гинат ежедневно толкова хора. Ако са имали намерение да изчакват срива на банковата система защо започнаха тази война, която щеше да свърши за няколко седмици, уж.А ако си имал намерение да чакаш банковата система сама да се срине защо прати и продължаваш да пращаш хората на смърт?

  3. А Господ рече: да имахте вяра колкото синапово зърно, щяхте да кажете на тая черница: изтръгни се и се пресади в морето, и тя би ви послушала.
    Лука 17:6

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *