Невиждано! Вкарват Волен Сидеров и Чуколов в ареста!

Волен арестПрокуратурата официално е поискала задържането на Волен Сидеров и Десислав Чуколов.

Днес двамата ще получат призовки и до края на деня ще получат и обвинение, според което ще бъдат задържани, каза говорителят на главния прокурор Цацаров –  Румяна Арнаудова.

Ще бъде възобновено и наказателното производство срещу двамата, като депутатите, които сами се отказаха от имунитета си, ще бъдат задържани за 72 часа. След това съдът ще  реши дали двамата атакисти ще бъдат освободени под гаранция, или ще останат в ареста за постоянно, каза още Арнаудова.

Тя е категорична, че главният прокурор ще настоява за постоянен арест на двамата депутати, защото има опасност да се укрият, или да повторят деянието си.

Припомняме, че деянието на  Волен Сидеров и Десислав Чуколов е класифицирано като хулиганска проява, но според много юристи то е административно нарушение, тъй като проникнали на територията на автономен университет в случая НАТФИЗ. Те са преследвали пласьор на наркотици, който се е укрил вътре, но случая бе представен, че са нарушили нощните занятия на студентите и са вдигали шум, довеждайки част от тях до стрес.

По необясними причини на мястото на действието се оказаха много полицаи и дори силовият министър Румяна Бъчварова, която случайно минавала оттам. Различни записи показват различни неща, едни, че Сидеров се отбранява от полицаите, а други, че двама студенти го нападат, а трети го удрят в лицето.

В социалната мрежа повечето са категорични, че в момента Цацаров прави огромна грешка със задържането за 72 часа – мярка, която се прилага предимно към жестоки убийци и по този начин от една страна ще превърне депутатите от Атака в герои, а от друга ще покаже, че правосъдието има двоен аршин, тъй като много престъпници с кървави прсетъпления, излизат след 24 часа от ареста, спасени от адвокатите си.

https://youtu.be/UfZ4jLbOinU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Да. Те в ареста, а престъпниците вън под гаранция. Насила ги правят национални герои

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *