На ръба на Третата Световна! САЩ излязоха от договора за ракетите със среден обсег! Ето мълниеносния отговор на Русия:

САЩ обявиха изтеглянето си от договора с Русия за ракети със среден и малък обсег. US-държавният секретар Помпейо днес обяви, че страната му дава шест месеца на Москва да започне да се придържа към споразумението от 87- а година.

А вследствие на думите му последва светкавичен и категоричен отговор на Русия: „Ние също излизаме от договора, щом и САЩ го правят“. Обяви го президентът Владимир Путин. И нещо повече: Русия заяви, че няма да води никакви по-нататъшни преговори със САЩ, тъй като не Москва, а Вашингтон е спрял да се придържа към този своеобразен мирен договор.

„САЩ умишлено саботира съществуващата до момента световна система за сигурност. Отхвърлят всеки наш опит за диалог. Затова и ние повече няма да търсим такъв по договора за ракетите. САЩ така и не се научиха да говорят с нас като с равнопоставени партньори, така и не се научиха да водят съдържателни разговори. Но силно се надявам, че някой ден ще се осъзнаят“, заяви още Путин.

А докато настъпи този момент на осъзнаване у янките (че светът вече не е еднополюсен и САЩ не са доскорошния пълновластен властелин на планетата), руският военен министър Шойгу обяви, че Русия стартира работа по създаването на хиперзвукови ракети със среден и малък радиус. Шойгу е категоричен, че САЩ вече работят върху производството на такъв тип оръжие.

„Русия няма да разполага ракети със среден и малък обсег никъде по света, освен ако не се появят в периметъра първо американски такива“, категоричен е руският военен министър.

Новината за развалянето на 30-годишният договор между САЩ и Русия е тежък удар върху европейската сигурност. Германия се постара да посредничи между двете държави, но диалог така и не се получи, по причина, че САЩ категорично отказват такъв.

И стана ясно защо: Само няколко часа след новината за оттеглянето на САЩ от договора, президентът Тръмп обяви, че би се върнал в споразумението само при условие, че към него се присъединят и други държави, освен САЩ и Русия. Разбира се, под „други държави“ той визира най- вече Китай. А посредникът Германия си го каза направо: „Пекин да стане страна по договора за унищожение на ракетите със среден обсег“.

И истината лъсна: Значи американците се целят не в Русия, а в големия си икономически конкурент Китай. Излизайки от договора, янките плашат и провокират Русия с цел да я накарат да принуди приятелчето си Китай да влезе в този договор и да унищожи ракетите си. Китай все още е военно джудже, но увеличава ядрените си военни заряди с бързи темпове. Което до десетина години ще даде на Пекин не само икономическа, но и военна неуязвимост. Нещо, което не се вписва в плановете на американците, за което е въпрос на оцеляване да унищожат китайската икономика, чийто възход заплашва да бутне доскорошния световен имперски хегемон САЩ.

В условията на днешния глобален свят икономиките на двата индусриални и финансови хегемона САЩ и Китай са като скачени съдове – възходът на Китай през последните 30 години прави САЩ все по-бедна. И затова битката на Вашингтон за унищожаването на индустриалния, финансов и икономически ресурс на Пекин е въпрос на оцеляване. След като опита да спре Дракона с политически и икономически средства като опити за цветни революции в Хонконг и западен Китай, търговски блокади и санкции… и не успя, сега САЩ се надява да постигне успех с помощта на последния си останал коз – военният натиск. Там обаче среща ядреният юмрук на китайският бодигард – Русия. А скоро ще се сблъска и с набиращите все по-голяма мощ китайски въоръжени сили. Затова е и днешният цирк на Тръмп с излизането на САЩ от ядреното споразумение за ракетите със среден обсег.

„Ние няма да се впускаме в надпревара във въоръжаването. Русия е суверенна държава, зачита суверенитета и не може да се меси или да отговаря за решенията на трети страни“, заяви президентът Владимир Путин. Руската федерация даде предложенията си на САЩ за решаване на въпросите помежду ни в сферата на разоръжаването. И ако все пак някога решат да се върнат на масата за преговори, за да говорим по въпроса, ще го направим. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Слава Велика Горда Свята Непобедима Братска НАВЕКИ Русия

  2. БРАТИЯ РУСИ БИЙТЕ УБИВАИТЕ СПАСИЯВАИТЕ КОГОТО СИ ПОИСКАТЕ БЕЗ БЪЛГАРСКАТА ПАПЛАЧ ПРЕДАТЕЛСКА ВЕДНЪЖ ГО НАПРАВИХТЕ А ТЕ КАК СЕ ОДБЛАГОДАРИЯВАТ С СВАЛЕНИ ГАЩИ ПРЕД АМЕРИКАНЦИТЕ И ПРЕДАТЕЛСТВО ПРЕД РУСИТЕ АЛЧНАНАТА ЗГАН ЗАСЛУЖАВА САМО СЕКС НО В ТУРСКАТА БАНИЯ С РЕЗАНИЯТ И ЕДНО ОК КОШМАР НА ТЯХ ТОВА ИМ Е ХАРЕСАЛО ОТ ПРЕДИ 500 Г И СИГО ИСКАТ ХАЛАЛ ДА ИМ Е

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *