Налудничавото дясно на Николай Василев

Николай Василев представи своите икономически възгледи за класически десни. И показа към лявото пренебрежение, граничещо с присмех.

Аз продължавам вече 30 години да не разбирам как в обрулена и бедна България талибанското, екзотично, ненормално за европейска страна дясно, може с успех да се представя за естествено. И как има хора, които още вярват, че такава една политика ще донесе просперитет на държавата.

Николай Василев щял още да сваля данъците. В колко държави има толкова ниски данъци? Не е ли известно, че повечето европейски страни се отнасят например към Ирландия като към офшорна зона защото корпоративният й данък е скандално нисък за Европа – 12,5%?

Николай Василев щял да сваля процентът от БВП, който бюджетът разпределя. Стремежът към 40% бил недопустим. В кои европейски държави бюджетът представлява по-малко от 40% от БВП? Защото например в Белгия, Гърция, Австрия, Хърватия, Франция и прочие е над 45%! А в някои страни е и над 50%. Да, в Судан, Папуа Нова Гвинея и Гвинея – Бисау е 18%! Това дясно му харесва на големия наш икономист.

Николай Василев щял да въвежда балансиран бюджет. В днешните условия на криза колко европейски държави имат балансиран бюджет? Май николко!

АВТОРЪТ ЮРИЙ БОРИСОВ – д-р по философия, икономически журналист и зам.-председател на Национално движение „Русофили“

Комбинацията от корпоративен и подоходен данък под 10% плюс разпределение чрез бюджета на по-малко от 35% от БВП плюс балансиран бюджет е дясна комбинация, която ще изглежда нормална само в някои африкански държави, но не във всичките. За Европа тази комбинация е налудничава. Това не му пречи на г-н Василев със самочувствие да я представя за класическа. Skandalno.net

Автор: Юрий Борисов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Днес слушах Герчев от БСП в ТВ1, такава ерудиция, такава икономическа мисъл, такава загриженост за оправяне на натрупаните безобразия и не му е за пръв път. Тоя наш луднал народ е запушил всичките си сетива за разума и даде своите гласове отново за ГЕРБ и за една несъществуваща партия, представена от един доказан мошеник, шоумен развращаващ населението от години. И този шоумен се е приготвил да ни погребе и отново силите са насочени към смазване на БСП и Нинова, не срещу истинските лакеи и подлоги. И не си само ти АВТОРЕ, който не разбираш цялата опустошителна идиотска политика, която се води, и какво от това, ние българско племе юнашко оцеляваме, а за чия сметка и до кога, това не е за нашите мозъци.

  2. Му серем фостата на Муньо Шпаклата каза:

    Му серем фостата на Муньо Шпаклата, тръгнал днеска на поклонение пред Апостола Левски!Цветенца и венци да полага…Как не те е срам, бе, Каунь??Левски даде живота си за България и никога НЕ е целувал задници, а тебе не те ли заболя езика да ближеш задника на Херото, бе???

  3. браво другарки и другари,
    да живее бсп и неговия сайт с к а н д а л н о

  4. Джендъре, тук не е място за такива нива като твоето, бягай във форума на Иво Инджев, ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА. А освен Герчев великолепни познания и рядка ерудиция притежава Григор Сталийски. Голямо желание имам да го видя в диспут с кой да е от герберските празноглави икономисти. не е нужно да ги размазва, че то читав българин няма да остане. Рядък специалист, с остър и аналитичен ум. Докато не разберем кои са златния фонд на този народ, ще гледаме тъпашките изяви на банкянския НЕРЕЗ и на идиотските му последователи, които му се радват като на месия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *