Най-върлата антикомунистка Елка Константинова Влезе в Психиатрия! Виж Тук:

От близо 1 г. телефонът на Елка Константинова е изключен. Всеки опит да бъде намерена за разговор 84-годишната радикал-демократка и основателка на СДС търпи пълен крах. Какво се е случило с Елка Константинова? Дали е добре най-яростната анти-комунистка от първите години на Прехода?!

Проф. Константинова е убедена, че бъдещето на България е само чрез дясна политика, водена от млади и мислещи хора
Проф. Константинова е убедена, че бъдещето на България е само чрез дясна политика, водена от млади и мислещи хора

Skandalno.net тръгна по следите на мистериозното й изчезване и научи истината:

Уви, разказвайки наученото, няма как да зарадваме старите седесари, фенове на радикалната политичка.

От септември месец, 2015 г. бившата лидерка на Радикал-демократическата партия Елка Константинова е оставена от близките си в Дом за възрастни хора с деменция. Старческия дом, в който изтъкнатата интелектуалка преживява последните си години е в курортното градче Велинград. Роднините й се надяват сестрите и санитарите в дома да се погрижат за нея и да спомогнат поне за частичното възстановяване на г-жа Константинова.

Заведението, в което е настанена е две в едно – и Дом за стари хора, и Психиатрия! Близките на Константинова я завели там, тъй като тя спряла да ги разпознава. Даже синът й и внуците си възприемала като непознати. „А най-тъжното е, че проф. Елка Константинова не знаеше вече коя е тя самата. Не си знаеше името“, разказаха с печал нашите информатори.

За Елка Константинова Желю Желев бил и идеал, и идол
За Елка Константинова Желю Желев бил и идеал, и идол

Източниците ни не уточниха дали деменцията на бившата министърка на културата в правителството на Филип Димитров се дължи на „Алцхаймер“. Симптомите обаче, за съжаление, са точно такива. Алцхаймер е старческо заболяване, свързано с деградация на психическите способности и атрофия на мозъчната кора. В резултат, настъпва прогресиращо оглупяване.
Леталният изход за болния настъпва обикновено от седмата до десетата година от началото на заболяването.

Последното интервю на Елка Константинова е от средата на 2015 г. Тогава една от най-върлите седесарки от началото на прехода обясни, че е много щастлива задето внучка й успяла да си намери работа в Америка.

Девойката режела филии в Щатско заведение. „Синът ми и снаха ми имат бизнес в България и печелят добре. Внучката пък реши да поработи в Америка. Чрез обява откри къде в САЩ търсят трудолюбиви младежи и кандидатства“, разказа легендарната седесарка.

Няколко месеца преди това журналисти я посетиха в дома й в столицата. Тогава проф. Константинова се придвижвала с проходилка. Наскоро била счупила крака си в най-горната му част- тази, която е при хълбока. Сакатлъкът станал на стълбите в блока, в който живее.

„Паднах и пострадах! От тогава не мога да ходя! Все съм на едно място! Има жена, която ми помага да се обслужвам“, обясни тогава екс министърката на културата. И добави, че подобен инцидент й създал неприятности преди 4-5 години. Но тогава се справила!

В интервютата си проф. Елка Константинова винаги е била прекалено откровена. Разказвала е и за това как изневерила на съпруга си с колегата си Кръстьо Куюмджиев, как направила аборт от любовника си в 7-мия месец, как след помятането бащата на плода се пропил и умрял от мъка. Сега си даваме сметка, че може би е разкрила тези свои съкровени тайни под влияние на нарушения в менталното здраве. Вероятно затова и близките на професорката бяха толкова против тя да се изповядва пред медиите.

Пак пред репортер преди година време госпожа Константинова е споделяла, че пенсията й е огромна- 685 лв. Че й стига за да изплаща заема, с който е купена луксозната яхта на сина й, както и да издържа внуците. Че започнала да пуши като ученичка във Френския колеж, а оставила цигарите след 80-годишна възраст. Че е загрижена за хала на държавата, че много се притеснява и съжалява задето актуалните партии не струват нищо.

„Комунизмът гледа пак да се пробута, а младите не са достатъчно умни!“, ядосваше се Елка преди коварната болест да замъгли напълно съзнанието й.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ОТ ЗЛОБА ДО ТАМ СЕ СТИГА-
    ДА СИ ЖИВЕЕ ЖИВОТА КОЙТО И ОСТАВА,
    А ДА НЕ ПРОКЛИНА НАРОДА НА ТАЗИ СТРАНА.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *