Мъка! Забраниха шкембе-чорбата в кръчмите, ще я заместят ядки и сладки

шкембеВ кръчмите няма вече да се сервира шкембе чорба!

Това жестоко посегателство срещу родения лек срещу махмурлук ще се случи след въвеждането на Наредбата за изискванията към заведенията за хранене и развлечения.

Нашенецът  ще може да консумира любимата си чорба в закусвалните и малка част от ресторантите. Само за закусвалните е записано, че може да се предлагат супи и ястия от субпродукти, но там не се сервира алкохол.  Ресторантите пък ще бъдат профилирани като класически, национални,  пицарии, специализирани и тематични.

Кръчмите отиват в категория  питейни заведения и там  ще може да се консумира  алкохол и безалкохолни напитки, но към тях само салати, студени предястия, ядки и пести и тортички.

Въвеждат се и строги изисквания към персонала -поръчката за студени предястия, салати и напитки трябва да се изпълнява до 10 минути от даването й в заведенията категория “пет звезди” и “четири звезди”, и до 15 минути в тези, които са три и двузвездни.

 За някои  видове аламинути с по-сложна технология на приготовление сервитьорът е длъжен да предупреди клиентите, че поднасянето им ще се забави и да каже с колко ще бъде забавянето.

За всички категории вече ще важи изискването отварянето на бутилираните с безалкохолни, бира и вино, да се извършва пред погледа на клиента на масата  при поднасянето им.

Към всички обекти, дори обикновените селски кръчми изисквания за образование на персонала, професионална и езикова квалификация.

Първи ревнаха кръчмарите край морето, които сега навсякъде предлагат шкембе чорба, а често ролята на сервитьори играят хора от родата. Изискването за квалификация и владеене на чужд език ще накара кандидатите за работа да поискат по-високи заплати, а ресторантьорите никак не са склонни да им ги дадат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *