Мръсните тайни и тъмното минало на Борисов – потвърдени от шефа на ЦРУ!

В секретна грама на американският посланик в България Джон Байърли от 2006 г. се описват сенчестите връзки на бъдещият тогава премиер Бойко Борисов. Пълният текст на грамата бе разпространен още през 2010 г. от сайта Уикилийкс чрез българският сайт Биволъ. В нея US-посланикът е озаглавил разделът, разглеждащ криминалното минало на Бойко Борисов като „Мръсотията“. В коментарът на Уикилийкс обаче се посочва, че тази секретна грама има една особеност. Тя е една от малкото в масива от 977 доклада от София до Вашингтон, която е прегледана и одобрена едновременно от политическият съветник, военният съветник и съветника по сигурността на американското посолство. Както и от самият посланик Байърли. След което е заверена лично от директора на ЦРУ. Всички тези атрибути я превръщат в неоспорим и фундаментален документ, който разкрива образа на българския премиер в очите на САЩ.

Но нека си припомним някои от по-любопитните моменти във въпросната грама:

„В скорошен разговор с нас Борисов беше по-директен като заяви откровено: „Ще сваля правителството, след като се договорим с вас за базите“. Той е важен съюзник на Щатите в установяването на военните бази в България.

Борисов е израснал в Банкя, предградие на София, където е бил замесен в местни банди и е придобил репутация на местен силов авторитет. След края на еднопартийното управление в България, през 90-та година Борисов се заема с бизнес. Основава собствена охранителна фирма и я превръща в една от най-големите в бранша по времето, когато частната охранителна дейност беше синоним на изнудване и силови действия.

Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки и със сериозна контрабанда на метамфетамини. Информацията от ЦРУ, с която разполагаме е в потвърждение на тези обвинения.

Смята се, че Борисов е използвал поста си като глава на българските правоохранителни органи (Главен секретар на МВР- б.р.) за да прикрие криминалните си деяния. А жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самият Борисов.

Бойко Борисов има сериозни връзки с някои фигури от Мафията, включително с Младен Михалев, наричан още Маджо и с неговият бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов, наричан още Пашата.

Бойко Борисов е непредсказуема личност с необуздани политически амбиции. Той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ. Егото на Борисов може да е най-силният ни лост за влияние върху него.

Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия на това да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов. С други думи- ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа. Край на коментара.

Посланик Дж. Байърли

Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. До АНТНИМНИЯ, ти все мечтаеш някой да го гръмне. Ставаш банален с това. Вземи че го тръмни сам. Народа ще ти издигне паметник.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *