Москва Шокира: Дни остават до ГОЛЯМАТА ВОЙНА В ДОНБАС! Киев готви Диверсия с Бойни Отровни Вещества!

Украйна готви провокации с използването на химическо оръжие в Донбас, алармира руското външно министерство!

Руското външно министерство алармира, че Киев готви много опасна провокация в Донбас. Украинските въоръжени сили са инструктирани и вече разработват и тренират план, включващ използването на химическо оръжие на територията на Донбас с последващо разгръщане на пълномащабни бойни действия. За това предупреди днес говорителят на ведомството Мария Захарова, цитирана от руски медии.

Според заявление на дипломатическото ведомство, в Украйна почти открито се говори за прехвърлянето на допълнителни бойни части с цел нанасяне на удари по териториите на Луганската и Донецка народни републики. Регистрирахме засилена и мащабна активност на украинските части по Горловското и Мариуполското направления. Очевидно е, че украинската армия се готви за пълномащабни бойни действия, провокирани от самите тях.

Мария Захарова

В допълнение Захарова отбеляза и, че в последно време медиите в Киев усилено подготвят общественото мнение за това, че самообявилите се републики готвят употребата на бойни отровни вещества срещу въоръжените сили на Украйна. Различни съмнителни „експерти“ в един глас твърдят пред изданията, че опълченците в Донецк и Луганск вече са се снабдили и се подготвят да употребят химическо оръжие. Тази лъжлива медийна кампания украинските власти съчетават и с политически действия: Шефката на делегацията на Киев в Парламентарната асамблея на НАТО Ирина Фриз тези дни направо заяви, че Русия „разработва биологическо и химическо оръжие, за да ги употреби срещу Украйна“.


Според Захарова, всичко гореказано дава основание да се предположи, че плановете на Украйна за провокации с употреба на химическо оръжие в Донбас вече са в ход и Киев ще ги реализира съвсем скоро. В подобни планове, чиято крайна цел винаги е разразяването на пълномащабна война, западните покровители на властта в Киев, имат богат опит. Достатъчно е само да споменем войните в Ирак и Сирия. И двете войни избухнаха след фалшиви обвинения на Запада, че местните власти са използвали химически оръжия.

Руските медии припомнят също така, че въведеното от украинския президент Петро Порошенко военно положение заради инцидента край Керч изтича на 26 декември. Затова Русия очаква украинската химическа провокация в Донбас да гръмне съвсем скоро.

„Войната с Украйна е въпрос на дни и е твърде възможно да прерасне до пълномащабна война с НАТО. Часовникът за това е на 12 без 5“, коментира руски военен експерт, цитиран от руските медии. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Явно тъпите Порошенко и западните му авери просто и хабер си нямат какво ги очаква, ако наистина се опитат да разпалят война!!!! Не напразно преди време Руслан Кадиров каза ясно: Ако има заповед, Порошенко и неговите подгласници само до 48 часа ще бъдат доставени в Москва!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *