ГЕРБ са в Колапс и Глуха защита! И ДПС вече не може да ги спаси – Народът ги ненавижда! Ето какво ще се случи през 2019 г. Коментар на Андрей Райчев:

2019 г. ще е изключително бурна след многобройните политически скандали през отиващата си 2018 г. Краят на политическата епоха на ГЕРБ е неизбежен, независимо дали същите ще спечелят или ще загубят евроизборите през май догодина. Това заяви социологът Андрей Райчев в свое интервю от днес.

През цялата 2018 г. ГЕРБ са в отбранителна позиция. И до това положение се доведоха сами. По стар свой обичай Борисов и протежетата му отново се опитаха да прехвърлят собствените си текущи управленски вини върху други лица и да ги оправдават с други събития. Този път обаче номерът им не мина – и слабостите им излязоха наяве.

Въпреки че партията на Борисов губи трайно подкрепата на избирателите си, изборите догодина ще имат решаващо значение за това дали ГЕРБ все пак ще успее да изкара мандата си докрай или ще се стигне до предсрочни избори, заяви още Райчев. Резултатите от евровота и местния вот ще бъдат четени и анализирани като предсрочни избори: Ако ГЕРБ ги спечелят, ще успеят да се задържат на власт още известно време. Ако обаче загубят – Кабинетът им пада и те си заминават от политическата сцена.

Да не пропускаме, че тези дни Ахмед Доган се изказа категорично в подкрепа на ГЕРБ и гарантира, че ще крепи правителството им – независимо дали ще е в настоящия формат или в друг.

Разногласията сред „Обединените патриоти“ обаче ще продължат да се задълбочават. ДПС съвсем ясно заявиха, че предпочитат гербаджийско правителство на малцинството, без „Патриоти“. Или съставянето на парламентарен програмен кабинет (чрез който Доган официално да вкара партията си във властта. Защото неофициално ДПС не е спирало да управлява с ГЕРБ по регионите. Затова и през последните 10 години ДПС не е спряло да подкрепя ГЕРБ в парламента).

Ще създаде ли свой политически проект тв. водещият Слави Трифонов. Това също ще стане окончателно ясно на изборите през май. „Или ще се яви сега, или никога няма да се яви“, коментира Андрей Райчев.

Както вече споменах, светът навлиза в нова полит-икономическа ера- къса с досегашните неолиберални и глобални порядки и се ориентира към консерватизъм в управлението на отделните национални държави. Настъпи ли окончателно този момент, популистки проекти като този на Слави Трифонов няма да имат никакви шансове, категоричен бе Райчев.

ГЕРБ са представителина старата неолиберална система, която си отива. Затова и колкото и да си редят пасианси, общественото недоволство срещу тях расте и ще продължава да расте. „Хората ненавиждат елита си. И го ненавиждат в една плашеща степен“, категоричен е социологът. Управляващите вече не могат да обединят народа – това, което го обединява е убеждението, че живее в страховита несправедливост. Което е факт!

Междувременно, в левицата се вижда сериозно раздвижване. Появиха се ярки и вдъхновяващи личности като Корнелия Нинова, Мая Манолова, Крум Зарков… Президентът Румен Радев също дава сериозна заявка за консервативно-ляво управление. Той си е поставил доста амбициозна задача – да обедини народа и политическата класа. И той, и БСП имат големи шансове, защото изповядваните от тях политики настъпват и в САЩ, и в цяла Европа- мейнстриймът е с тях. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Съгласна съм с казаното от Райчев и го подкрепям. Крайно време е народа ни да осъзнае и разбере колко пагубно е управлението на ГЕРБ ! Убедена съм че, последните избори спечелиха с много, много измами като подправени изборни протоколи, внесени и подменени чували с бюлетини в последната минута на изборния ден и др. Господа и другари председатели на изборни комисии бъдете по-бдителни и не допускайте повече грешки!

  2. Не съм фен на Андрей Райчев. Както винаги той се изказва много беззъбно. Малко ли ни бяха неолиберализъм, глобализъм, джендаризъм и сега той предрича неоконсерватизъм, което означава връщане назад, не към социализма, а още по-назад към фашистка диктатура, което означава приватизиране на малкото останали държавни предприятия, като „Булгартрансгаз“, за който сме платили глоба от 77 милионо евро, само защото не бил приватизиран, БДЖ, летище София и някои от малко останарите доржавни военни заводи. Ей, хора, не се връзвайте на такава стръв. Нали сте чували приказката за сиренцето в капана, само то е без пари. Какво предлагам? Първо А.Райчев да си подобри дикцията – трудно се раз се разбира какво говори. Второ императивно излизане от ЕС и НАТО. стига са ни залъгвали с жалки подаяния, които дори не покриват 4-те затворени блока на АЕЦ Козлодуй и отсядат в джобовите на управниците ви. И отгоре: радовно си плащаме членски внос в ЕС, който съвсем не е малък 600 милиона евро годищно. С тези пари досега да сме построили АЕЦ Беляне.За НАТО, докога ще пращаме наши войници в горещите точки, които да ся бият като наеници за чужди ивтереси. Досега в Ирак имаме 7 плюс един загинали наши войници, като единия от тях е загинал от „приятелски огън“ застрелян от от американски войник. Имало убити и наши войници и в Камлоджа. За самолетите: решението за закупуването осем бръкми ф-16 е взето лично ерудирания стратег от Бонкя Б.Борисов. Защо ги наричам „Бръкми“? Защото амириканците сега имат по-модерен и по-усъвъван Ф-22. Ако ме питате: аз бих препоръчал само пуските МИГ или Су, те по нищо не отстъпват амириканските. Отстъват само в цената.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *