Масов протест в Мюнхен срещу германски танкове за Украйна (С ВИДЕО)

В сряда вечерта в Мюнхен се проведе демонстрация срещу доставките на германски танкове и оръжия за Украйна. Протестът бе организиран от движението „Мюнхен се изправя“. Видеоклип от демонстрацията е публикуван в канала на инициаторите в Телеграм и Ютюб. Можете да го видите и тук, под текста.

Хиляди жители на баварската столица преминаха през града в мащабно шествие, водено от барабани. Протестиращите се събраха на централния площад в Мюнхен пред сградата на кметството на площад Мариенплац. Плакатите и знамената на протестиращите съдържаха надписи, призоваващи към мир и критикуващи доставките на танкове за Киев.

Преди демонстрацията организаторите заявиха, че „Темата на шествието е само за мир. Засега.“.

Представителите на движението се застъпват, наред с други неща, за „незабавно прекратяване на войната“ в Украйна и за „прекратяване на икономическата война като друга форма на войната“.

По-рано германският кабинет съобщи, че е взел решение да изпрати 14 танка Leopard 2A6 на Украйна. По-късно стана ясно, че това може да се случи едва след 3-4 месеца. Берлин обаче позволи на други държави, които притежават Leopard-и, да ги реекспортират. Руският посланик в Германия Сергей Нечаев нарече решението „изключително опасно“, като заяви, че то „извежда конфликта на ново ниво на конфронтация“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/vjlvw2okXm4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

17 коментара

    • Няма да е скоро. На българина му дай ракийка и салатка, диванче на което да пърди и гледа зомбивизора. Най-много да напсува и да удари някой шамар на жената. Но когато Ристо джендъра с дебелия гъз, Тиквата и канадският циганин киро го изпратят на фронта да се бие за фашистките щати, тогава може и да му светне как са му прецакали живота

    • Очевидно баща ти, мъжа ти и родата са големи мърши , щом си вадиш извода за цял един народ, та на всичко отгоре, трябва да се възхищаваме на някакви ваксинирани безполови създания в дойчланд.

      • Пич, много агресивно го даваш. В поста ми не съм те обидил. Правя констатация като цяло. Ако бъдеш честен със себе си- няма невярни неща в поста ми за 85% от населението българско. Това че, ти не искаш да повярваш в това, не ти дава правото да ми сипеш обидни думи.
        Нито родителите ми, нито аз и нито децата ми са това, което си ме нарекъл. Мога да те попържа и аз в този пост но, какво ще спечеля?? До днес имах високо мнение за теб но, явно съм се излъгал. Манталитета български е като зараза и явно и хората които милеят за Родината ( като теб, например) са пропити с някакво озлобление и омраза към всеки и всичко. Защо?? Защо трябва да е така??
        Хайде- бъди здрав!!

      • Мишо, къде прозря, че поста ми е насочен към теб?
        Аз за % от населението на знам, но все още си мисля, че има едни 200 000 българи, които могат да се нарекат народ и на са съгласни да подаряват или продават родината си.
        Поста ми е към Ивето, която не само ми обижда народа, ами и някак си сме длъжни да се възхищаваме на тоталната дойчовска простотия.

  1. Ами след като никой нищо не предприема,няма друга дума,освен Мърша!Славейков ги е казал!

    • Освен по краварските филми, виждала ли си смяна на системата с някакво си мижаво протестче? От 90-та та да днес съм бил сигурно на десетки протести и кво?
      Нещото за което говориш се прави от достатъчно количество хора, разбиращи какво вършат и са добре организирани и въоръжени.
      Тъй като България е тотално окупиран и обезоръжена множествена колония, без външна помощ подобни неща са невъзможни.

      • Една лека вметка, за да ти покаже, че българката е сила, за разлика от германката.
        В определени градове в дойчланд, всяка трета германка сурне със себе си по 2-3 или негърчета или арабчета, докато българката , колкото и да я описват като куха кифла, не успява да догони НЕмършите в това падение. Дори малко да ражда ражда българчета. Твърдо е против да се скопават децата и или да ги превръщат в джендър изроди…….
        Мога много примери за сравнения да дам и то по важни национални въпроси, а не че се събрали 5 джендъра и вдигнали протест, щот’холивуд им показал в някакъв филм, че така се прави.

  2. А бе той Славейков хубаво го е казал, но и по-големи мърши от нас има, шъ знайте!?! Народите на Велики народи в миналото, като Германия, Япония, Франция та дори и Русия, също измършавяха, мърши та дрънкат!!! Та така.

    • Именно, но всеки рипа, цапа, храчи, плюе ….. по българите. Тъй като малко съм пообиколил из света, пък и някак си обичам да чета и да си правя изводи, мога да кажа, че повечето народи са много по-прости от българите.
      На немеца му еб@т жената пред него 5 негъра, той стои гледа и звъни в полицията за помощ, ади мерси да съм толкова светнат като тях……

  3. Не допускайте, които милеете за родината ни, демони да ви разделят и скарват. Има мърши, има и не мърши.
    Дядо Славейков и Ботев са били прави- в едни моменти са виждали мършите, в други бойците родолюбци. Вие сте от вторите.
    Има и от първите- мърши. Това не се отнася за вас.

  4. Много ми е интересно какво е казала в германския парламент една изключително умна и много красива жена – Сара Вагенкнехт.Но на нашите новинари не им стиска да пишат за различното мнение от това, което им нареждат от задокеана. Сара може да бъде обвинена в симпатия към лявото. Но в какво да обвините Берлускони? Прочетете интервютата му! Бил обичал млади и хубави момичета – страшен недостатък, нали! Че кой не ги обича. Но когато Берлускони заговори за политика – всички пълнят – е знаете какво ! Но за това нито дума по „Зочбивизола“. Много ми хареса това определение – абсолютно вярно е. Благодаря на автора. Няма да го присвоявам – вярно е на сто процента!

  5. На някои трябва да им се спре алкохола.Не им понася.Абе,като не можете да плувате,не се събличайте.

  6. Знаете ли как работи дявола?
    Хаос.
    Струва ми се, че прави хаотично объркване.
    Говорим общо за ние, вие, те.
    Тялото функциунира така- когато има болна, загноясала тъкан- за да се спаси цялото тяло, тази тъкан трябва да бъде изрязана до здраво.
    Така- здравата тъкан са милеещите клетки за тялото. Те са различни от болната. Не само не трябва да се слагат под общ знаменател с нея- а да изхвърлят, отрежат болното.
    Ако в имунитета на тялото се внесе объркване- идеята за живот е загубена.
    Помислете над това- просто е.

  7. такива протести има6е из цяла европа месеци наред, в германия също протестираха многократно, даже цели колони с руски знамена развяваха,

    • И доста помогнаха, нали?
      Спряха войната, свалиха сатанистите от власт и настана пълна радост и хармония по света, затова сега ще рупат скакалци, пучи въшки, комари, червеи….
      Ако нещо можеше да се промени с протести, нямаше да ги рекламират във всеки холивудски филм. Нещото е измислено да изпусне нагнетената пара на недоволните …… не след няколко опита и те се усещат, че с тези си действия нищо не постигат.

  8. Стихотворението е написано през далечната 1875 г. – няколко години преди Освобождението на България. Въпреки това стиховете на великия поет удрят силно и днес. Те са до болка откровени, искрени и критични към българския народ и народопсихология. Нека да си го припомним:

    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    „Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме…
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни…
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни…
    Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ –
    а всякому мерамът е развала…

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *