Марко Травальо: Макрон си спасява президентския пост, рискувайки нашия живот

Автор: Марко Травальо, глав. редактор на “il Fatto Quotidiano” .

Бездарната агитация на Макрон, който все повече и повече се превръща в Микрон, за ескалиране на войната с Русия, говори много за политическия и морален статус на глобалистките слуги, управляващи в Европа и САЩ, които след като употребиха украинския народ като пушечно месо в безумния си план да победят Русия, сега, когато Русия побеждава нас, се стремят да доизползват същия този многострадален народ като пушечно месо за предизборните си кампании в ЕС и САЩ.

Но френското джудже е отделна история, защото винаги е играло собствена игра срещу украинците. Макрон се има за въплъщение едновременно на Наполеон и Дьо Гол, тоест смята се за господар на Европа. През 2019 г. той постави на НАТО диагнозата „мозъчна смърт“. През 2021 г., докато САЩ и НАТО провокираха Путин по всякакви начини да нахлуе в Украйна, карайки киевския режим да откаже руското предложение за неутралитет, който би спасил страната, Макрон действа като посредник. На 8 февруари 2022 г. той “изтръгна” от Зеленски и Путин обещанието да спазват Минските споразумения, което вече бе установило автономията на Донбас (другата ябълка на раздора).

И на 20 февруари, същият Макрон, се обади на Путин, Байдън и Шолц, след което обявяи среща на върха между първите двама. САЩ саботираха посредничеството му, отказвайки преговори с Русия и четири дни по-късно руснаците нахлуха в Украйна. Но Макрон настояваше тази война да не се състои. Опита се да смекчи думите на Байдън, когато същият нарече Путин „касапин“: “Не бих нарекъл така руския президент, не трябва да подклаждаме ескалация на този конфликт с думи и действия“. И когато Джо обвини руския президент в „геноцид“, Макрон го коригира: „Думи, които не помагат за мирното уреждане на този конфликт, дори руските сили да са извършили военни престъпления.“

Тогава Макрон се нуждаеше от образа на миротворец, за да спечели вътрешните френски избори срещу проруската Льо Пен и пацифиста Меланшон: “Ние никога няма да бъдем съвоюващи страни, имаме нужда от деескалация в Украйна“, “Мир не може да бъде постигнат чрез унижаване на Русия“, ”Имаме нужда от път напред, без да унижаваме Русия“, каканижеше от сутрин до вечер Макрон.

Толкова е умен, че вярва, че Русия ще бъде унижена, а не Украйна. По време на “поклонението” в Киев, където отиде с влак в компанията на другите двама шарлатани Олаф Шолц и Марио Драги, Макрон помоли Зеленски да преговаря с Путин. Байдън измисли „руски ядрен Армагедон“ и го призовава да „бъде предпазлив“. После Макрон помоли Москва и Киев да приемат посредничеството на папата. И през декември 2022 г. обяви за безполезно провеждането на мирна конференция в Париж с Байдън, ако на нея не присъства и Путин. Тогава попитa: “Готови ли сме да дадем гаранции за сигурност на Русия, когато тя се върне на масата за преговори?” 

Но ето още едно публично изказване на Макрон: „Както винаги е казвал Путин… той се страхува, че НАТО се приближи плътно до портите на Русия и ще разположи оръжия, които могат само за 3 минути да стигнат до Москва. Трябва да помислим какви гаранции за сигурност можем да дадем на Русия в това отношение“. От тези думи на Макрон в Киев побесняха: “Искате да предоставите гаранции за сигурност на терорист-убиец?“.

Сега Макрон трябва най-после да е разбрал, че Путин спечели войната, а коалицията САЩ-ЕС-Украйна я загуби. Но понеже не може да го признае, поне не до Европейските избори през юни, той за една нощ заряза ролята си на пожарникар, на какъвто се правеше доскоро и влезе в друга роля, която ще се хареса на работодателите, защото оставането му на власт не зависи от избори, а от тяхната воля. Така Макрон влезе в трагичната роля на подпалвача, който призовава войските на НАТО да влязат в Киев. Той има проблем да запази поста си. Ние, кожата – тази на украинците, а също и нашата собствена.

Източник: ilfattoquotidiano.it

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Истина, истина и пак истина. Погледнете един хубав материал в Свободното слово и там се появяват хубави неща.“НЕУДОБНИТЕ ИСТИНИ, ВИСОКИТЕ ЦЕНИ и ВНОСНИТЕ ХРАНИ“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *