Лютви Местан Съди България! Настоява Турският да Стане Втори Официален Език!

mestanДокато българските дипломати се опитваха да изгонят Угур Емироглу, аташе по социалните, а както се оказа и по ислямистките въпроси в консулството в Бургас,  изхвърленият позорно от ДПС  Лютви Местан седна рамо до рамо с посланик Сюлейман Гьокче и демонстрира нагло огромната близост помежду им.

Местан, заедно с депутатът Шабанали Дурмуш и  консулът на Турция в Бургас Ниязи Акйол си спретнали сериозна софра послучай  Международния ден на майчиния /турския/ език. Сбирката била в хотел „Принцес“ в София,  (сега прекръстен на „Рамада“), който пък от години е Меката на хазарта и се говори, че е свързан  с турския хазартен шеф Суди Озкан, владеещ доста казина на Балканите.

Банкетчето по случай майчиния турски език било щедро спонсорирано от турското посолство,  турските авиолинии и  одиозно, никому неизвестно дружество на жените, работещо за  приятелство между България и Турция.

местан посланик
Лютви Местан в компанията на турския посланик Сюлейман Гьокче отпразнува Деня на майчиния език!

На елитната сбирка се говорело единствено и само на турски, а Лютви Местан скандално бил  представен пред всички като лидер на липсващата в регистрите партия ДОСТ.

Местан произнесъл реч на турски, в която изразил огромната си мъка и недоволство,  че му било забранено да ползва майчиния си език на публични места у нас. Не пропуснал и да се ожали, че като политик, често бил дискриминиран в родината си. За което пък бил  подал жалба в Европейския съд, който защитава правата на човека. Като очаквал съдът да присъди в негова полза, след което щял вече свободно да агитира на турски сред избирателите си. В речта си още Местан заявил, че е много възмутен от законите у нас и смята да се бори турският да стане втори официален език в страната, издадоха присъстващи на банкета.

Демонстративната сбирка в хотел „Принцес“ показа отново близките отношения между Местан и турския посланик и  опроверга нагледно думите на Сюлейман Гьокче по bTV. Там посланикът заяви, че изобщо не е близък с  Местан, че го познава бегло като политик и никога не се е намесвал в работата му, както и във вътрешната политика на България като цяло.

Най-вероятно туркише посланикът не е знаел и какво прави подчиненият му Угур Емироглу, който тези дни бе изгонен от страната заради проповядване на твърд ислямизъм в Бургаско и Шуменско.

Турция има апетити към България и въобще не ги крие. Докато родните служби гонят Емироглу заради забранена проислямистка агитация в страната, посланикът празнува с Местан „Деня на майчиния език“ – при това демонстративно!

Въпрос на време е набиращата все по-голяма икономическа, военна и националистическа мощ Турция да поиска автономия в Разград и Родопите! И дано и този път нашите служби не проспят безмерната наглост на Ердоган и свитата му!

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Смърт до 9-то коляно – копелета долни! И за капак смеят да се гаврят с тази песен….. :@ :@ :@

  2. А защо неможете да се помирите че това рано или късно ще стане Турския език официален за Турците,защо се правите на неразбрани нали живеем в 21 век нали трябва да бъдем демократи
    Нали тябва да бъдем всички заедно без да делим етноси и националности моля ви бъдете разумни и толерантни ако сме хората на тази държава РБ

    • Да живеете няма проблем, но да се налагате и да искате част от териториите на България това вече е проблем!

  3. Народното събрание и прокуратурата трябва незабавно да решат въпроса с тоя наглец , до като не е късно! Народът вече се възмущава от търпението на властите и ще вземе решението в свой ръце ! Посланикът трябва да бъде изгонен и наглецът ,който продължава да се гаври с конституцията и българският народ , трябва да бъде съден и изгонен от България !!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *