Любомир Дацов: Ако конфликтът в Газа се задълбочи, Европа ще трябва да разчита на Русия за горива

Ако конфликтът в Ивицата Газа се задълбочи, Европа ще трябва да разчита на Русия за горива. Това каза в ефира на Нова ТВ финансистът Любомир Дацов. Той припомни ескалацията в Близкоизточния регион през 70-те години на миналия век, когато арабският свят наложи бойкот на доставките на петрол за Стария континент. По думите му рискът петролната криза да се повтори нараства неимоверно много заради безкомпромисната подкрепа на Европейския съюз към Израел.

Дацов коментира и темата за отнемането на дерогацията на „Лукойл”. Според него там освен американски, са намесени и бизнес интереси на хора от правителството. „Наличието на двойни стандарти във взаимоотношенията не водят до изчистване на проблемите в света”, категоричен е финансистът.

Той е скептичен по отношение на новата идея на правителството относно хранителните вериги у нас. По думите му инициативата „Достъпна за вас”, която предвижда супермаркетите да публикуват стоките си с най-ниски цени, е обречена на неуспех. Той заяви, че конкуренцията в сектора съществува и в момента и тя е изключително ожесточена. И както виждаме тя не води до намаляване на цените. Любомир Дацов открои друг проблем като по-значителен – вносът на нелегални плодове, зеленчуци и други храни у нас по контрабандни канали.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. То в европата и на руските танкове разчитат, ама руснаците вече на се будали и ще ги оставят да си ядат ……… надробеното.

  2. До Англия, Холандия, Ню Йорк, може да стигнете, но не и до Русия, ако се разровите в „Лукойл“, руски може да са само олгарсите-марионетки, обаче и на част от тях им взеха парите, когато наложиха санкции на Русия, а точно някои руско-еврейски олигарси , които избягаха в Англия с награбени богатства от Русия и вероятно са и английски шпиони, раздухаха русофобията първи, за да се върнат на власт в Русия, но вместо това, създадоха проблеми на цяла Европа и света.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *