Лъсна Грозната Истина! Ето защо Станишев плашеше БСП с изключване от ПЕС, а сега напира да е водач на Евролистата им:

„Лидерстването на ПЕС пречи на Сергей Станишев да отстоява българския национален интерес. Когато ние от БСП отказахме да подкрепим Истанбулската конвенция, той лично ни атакува със седем проверки от Брюксел. И сега, като загуби подкрепа в БСП за листите, вместо да се оттегли с достойнство, Станишев продължава да се самоунижава“. Така днес Корнелия Нинова коментира решението на БСП да постави начело на листата за евроизборите Елена Йончева вместо Станишев.

Въпреки това обаче, лидерът на ПЕС заяви, че ще продължи битката за място в евролистата на БСП.
„Станишев може да продължи да е лидер на ПЕС и без да е избиран за евродепутат. Досега няма нито един случай на президент на европейска партия – било то на ЕНП, ПЕС или Алде, който да е бил избиран за евродепутат.“, заяви вчера Нинова на Конгреса на БСП.

Още по- остро от нея обаче срещу Станишев се изказа Румен Овчаров, бивш шеф на столичната организация на социалистите: „Колко пъти БСП трябва да изгуби избори, начело със Станишев, за да разбере, че с него няма да постигне победа? Той просто няма способността да обединява хората около себе си“. Овчаров дори призова Станишев да се откаже не само от първото място, а въобще от участие в евролистата, за да не създава напрежение в партията.

На което обаче Сергей Станишев реагира като ужилен и категорично заяви, че няма да се откаже. Той дори изрази съмнение, че изборът на Елена Йончева за водач на евролистата на БСП не бил съвсем демократичен, а манипулиран от Корнелия Нинова.

Тук е редно да си припомним как Станишев се добра до поста президент на ПЕС. За да постигне този „огромен професионален успех“, бившият премиер изпълни поръчката на Брюксел да върне ГЕРБ на власт. И го направи – принуди управляващата тогава БСП да гласува за избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. И именно заради този налудничав ход, кабинетът „Орешарски“ падна от власт.

Този ход срути БСП, но пък изстреля лидерът – предател в Брюксел, където същият оглави ПЕС. Не е тайна, че Станишев е сред протежетата на безродника – глобалист Джордж Сорос, на който факт се дължи и блестящата му глобалистка кариера като шеф на втората най-голяма парламентарна група в Европа.

Но тези успехи на Станишев са си лични… и са за сметка на българския национален интерес, както посочи Нинова днес.
Станишев е равно на глобализъм и неолиберални соросоидни стратегии за обезродяване на нацията ни. Затова и мръсната игра на соросовия агент Станишев – да сее раздор в БСП, ще продължи.

Като разбрал, че няма особен шанс да оглави евролистата в съревнование с бившата си приятелка Елена Йончева, Станишев предложил … да я оглавят двамата заедно. Т.е. – да се качи на раменете на Йончева, която е с безупречно реноме и се радва на широка обществена подкрепа.

Предложението му, разбира се, било отхвърлено. Интересно е да отбележим, че всички поддръжници на Сергей Станишев в БСП, като Михаил Миков и Георги Гергов, всъщност имат вземане- даване с ГЕРБ. И от години върло настояват БСП да влязат в управленска коалиция с партията на Борисов.

„Нека да освободим Сергей Станишев от неудобството да съчетава две несъвместими каузи – глобализма на ПЕС с национализма на БСП. Приемам упрека, че сме различни от ПЕС, но прави ли ни нашият национализъм анти-европейци? А и нима Истанбулската конвенция или Пактът на ООН са в интерес на Европа?“, заяви Нинова във вчерашното си слово пред партията.

Припомняме, че миналата година, когато БСП отказа да подкрепи Истанбулската конвенция, Станишев спешно долетя от Брюксел и като цветарка обиколи тв. студиата, за да хули собствената си партия. Като не се посвени дори да заплаши, че в качеството си на шеф на ПЕС ще изключи БСП от европейското семейство на социалистите.

И сега същият със зъби, нокти и на всяка цена драпа да поведе листата на партията. Същата партия, която се канеше да изгони от европейската организация преди година. Въпреки че стана ясно- не е необходимо да е евродепутат, за да го преизберат за лидер на ПЕС. Според европейския регламент той може да оглавява европейската левица толкова пъти, колкото пъти го изберат.

Не е права Корнелия Нинова само в едно. Точната дума за поведението на Станишев не е „самоунижение“. Нито е „гьонсуратлък“. Точната дума е „предателство“. При това поредно такова от негова страна. Защото от тези саботьорски действия на бившия лидер на БСП ясно личи, че изпълнява мръсна поръчка в полза на ГЕРБ. Поръчка, възложена му от глобалистките шефове в Брюксел. Същите, които нареждат и на Борисов как най-перфидно, подло и под упойка да разглобява държавността в западната колония България. За да я превърне в рядко и жалко населена дива подмандатна US-територия.  Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. САМО КАЛАШНИКОВ ЗА ТИКВАТА ОТ БАНКЯ И СТАНИШЕВ И ЦВЪКО ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ

  2. Никога не забравяйте, че глобалистите имат етнос и той не е български. Личните успехи на Станишев са свързани преди всичко с интересите на този етнос. Една мечта за справедливост бе удавена в много кръв преди 100 години, да не повтаряме грешките на дедите.

  3. Къде беше този ,,убавец,, последните месеци ,направи ли някакви предложения за по доброто на държавата,кога критикува управлението,кога поиска трибуна за коментар, -НЯМАШЕ ГО-живурка си в пес загладил косъма, а сега е пръв за пост .Алчен за власт.Няма да има повече целувки на орлов мост.

  4. Тоя педеруга помогна на друг педеруга – Заев – да стане министърпредседател на Македония, за да отбичи Русия, Турския поток и вкара посраната си държава в НАТО. Сега други педеруги от ПЕС свалят Вучич със същите намерения. Станишев трябва да бъде овъргалян с катран, посипан с пера и развеждан с наврян в г“а царевичен кочан нагоре-надолу за кеф на дунята.

  5. Няколко факта за Сергей Станишев:
    Той е предател – Баща му Димитър Станише е бил партизанин в отряда „Чавдар“. Ако беше попаднал в лапите на жандармерията, превъзнасаният от някои цар Борис Трети Сакскобурготски с удоволствие щеше да му подпише смъртната присъда, както той направи с моя баща и много други антифашисти. И представете се, след като стана министър-председател, той прави коалиция със Симеончо сина на потенциалния убиец на баща си.
    Той е алчен. Зарязал хубавата Елена за да се ожени за вдовицата Моника, наследила несметно богатство след смъртта на мъжа си.
    Той е властолюбец. Спомнете си каква борба имаше след изтичането на мандата на Г.Първанов, кой да оглави БСП, което предизвика разцеплението на партията. Г.Първанов създаде фракция АБВ, която влезе в коалиция с ГЕРБ.

  6. ЙОНЧЕВА БИЛА С БЕЗУПРЕЧНО РЕНОМЕ И ШИРОКА ПОДКРЕПА-ТИ СИ КРЕТЕН,ЗА ДА ТВЪРДИШ ТАКИВА ПРОСТОТИИ,А ЗАЩО И ВИКАТ МИЛИОНЧЕВА,ОФШОРКОВА,ПЕРАЧКА НА ПАРИ,А АЗ ДОБАВЯМ,ЧЕ ТАКАВА НЕНОРМАЛНА ИДИОТКА НЕ И Е МЯСТОТО В ЕП,ТЯ Е КАТО ЗАРАЗА ОТ СПИН,НЕ Я ЛИ ВИЖДАШ,ТАЯ БАБА ЛЕНА-КРАДЛАТА,ЗАДНИКЪТ И ЛЪСНА,КОЛКО Е С ГОВНА.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *