Лекарският съюз РАЗСЛЕДВА доц. Атанас Мангъров! Искат да го Лишат от Лекарски права!

Доц. Атанас Мангъров нарушава основни текстове от Кодекса за професионална етика на лекарите в България, твърди негов колега в сигнал до Българския лекарски съюз.

БЛС заяви, че ще разследва обвиненията, според които „с множеството си неверни твърдения за коронавируса и пандемията Мангъров не действа в интерес на живота и физическото здраве на пациентите и уронва честта и достойнството на лекарската професия“.

Сигналът на д-р Петър Петров е базиран на интервю на доц. Мангъров от 2 ноември пред радио „Фокус“, в което инфекционистът твърди, че ваксините не са ефективни, сертификатите са дискриминация, а тестовете за деца са ненужни.

Интересното е, че доц. Мангъров нееднократно е наричал Ковид-19, „безобидно грипче“, но за тази негова квалификация обвинения липсват. Защо ли?

Комисията по професионална етика на БЛС вече е поискала обяснения от Мангъров, които той трябва да й предаде до 7 декември. Той носи отговорност по Закона за съсловните организации и ако бъде доказана вината му ще бъде глобен с 1 до 5 минимални работни заплати, а името му ще бъде заличено от лекарската колегия за период от 3 месеца до година.

КОМЕНТАРЪТ:

Първо: Очевидно в България вече свободното слово и правото на мнение са забранени?! Кой им каза на БЛС, че иначе изключително неточната наука медицина е религия? И задачата има само едно решение?!

Второ: Дали докторът -доносник ще се казва Петър Петров или Иван Иванов, не е важно. Доносът, изброените в него обвинения срещу Мангъров и лицето, което ги е подало към БЛС са фиктивни. Единствената цел е да отнемат думата на този безстрашен и честен човек… Защото всеки, който не е правоверен на дявола, трябва да бъде мачкан, унизяван и оплюван!

Трето: Фашистката шайка даже закъсня много с действията си срещу Мангъров. Вината на доцента-инфекционист е, че запази вярност към ЛЕКАРСКАТА КЛЕТВА НА ХИПОКРАТ – която повечето му „колегите“ престъпиха от страх да не им се случи това, което сега ще сполети мангъров. А други от тях пък размениха лекарската си чест срещу финикийски знаци. Не е и за чудене това, което се случва. Репресиите ще се засилват след като ни натресоха Новият режим под патронажа на козяшката обител.

Четвърто: „Честта и достойнството лекарската професия“ е уронена и то в колосални размери не от рядко достойни професионалисти и българи като доц. Атанас Мангъров, а тъкмо от корумпираната бандитска шайка, нарекла се БЛС. Организация, която не от вчера громи и малкият остатък от доверие в медицината. Наистина има хора за разследване, но това изобщо не е доц.Атанас Мангъров, а именно шайката БЛС.

Пето: Разследването на БЛС е една банална подла завера на мижитурки и подлизурковци, които вместо да извадят очите на Мангъров, ще му изпишат вежди! Доцент Мангъров, хората и истината ви обичат и са с вас! А клеветниците – слуги на „новата“ фалшива глобо-вакси медицина са вече наказани и получили своето! Здраве, чест, почитания и шапки долу за доктор Атанас Мангъров, който не просто е прав и не просто воюва за истината и за нашия живот- той е на правилната страна на историята и цивилизацията! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. Нещата в БГ наистина стават СТРАШНИ !
    Дали да не напомним , че Италианският Д-р Мангъров , БЕШЕ САМОУБИТ във вилата си .
    Мафията СЗО явно няма да се спре пред нищо ! А шефа на СЗО е един абсолютен НИКАКВЕЦ , който даже НЯМА медицинско образование !
    Разбирате ли какви хора ВЕЧЕ управляват живота ни ???

  2. Пускайте подписка и обявявайте кога и къде да се събираме на митинг в подкрепа на Мангъров. Тези мръсни юди трябва да бъдат сложени на мястото им.

  3. Митинг не само в София, но и във всички големи и не толкова големи селища.

  4. Никакъв процес и нищо страшно няма да се случи. Трябваше да стане така, че комисията по професионална етика на БЛС, отдавна трябваше да се самосезира и да поиска обяснение от доцент Мангъров за професионалните си изявления, които са в противоречие с медицинските постижения и за призивите за действия у непросветените хора срещу общественото здраве. Медицината е точна наука и лекарите са призвани да лекуват хората и да ги опазват от болестите, като се заклеват:цитирам част от Хипократовата клетва – „Ще ги уча (хората) на принципите на медицината, ще им давам обширни
    обяснения, ще им развивам доктрината като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва.
    Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща“.
    Който е учил изкуството да лекува и се е клел да помага на хората (особено с опита и знанията на Мангъров)е длъжен да го прави, докато гледат учите му. Цената на човешкия живот, не може да бъде зависима от „особеното мнение и странностите на конкретен лекар“. Основното и най-важното качество на медицината е да спасява човешки животи, това е призванието на лекаря, другото са „любопитни факти“ от битието му, които нямат значение.

    • Ti mai si psevdo-lechitel i dori edno svestno obvinenie kam dots. Mangarov ne mojesh da izmislish. Che razbira se, che dots. Mangarov lekuva patsientite si “SPORED POZNANIIATA SI“ – toi taka moje, taka lekuva. A na niakoi ako ne mu haresva, da ne hodi pri nego. Tochka. I triabva da popitat patsientite mu, horata – kolko jivoti e spasil i kolko hora sa dovolni ot nego. A tova che niakoi zavistnik, koito niama patsienti i mu zavijda, go e oklevetil, tova na nikoi ot tia, koito iskat da gi lekuva tochno dots. Mangarov, ne im puka. Sled kato hodiat pri nego, a ne pri klevetnika mu, znachi sa dovolni ot dots. Mangarov.

  5. Dots. Mangarov ima dostatachno imushtestvo i pari da jivee do kraia na jivota si, dori i da go zalichat, ta dori i za postoianno. A moje i da se pensionira. I v dvata sluchaia, shte e zaguba za patsientite mu. S takav opit i znania, vednaga shte vzemat dots. Mangarov v chujbina, i to na po-visoka zaplata otkolkoto v Balgaria. Taka, che toi niama kakvo da gubi, zatova ne mu puka i si kazva kakvoto misli. Daje se uchudvam, che takat erudit oshte ne se e preselil da lekuva v chujbina. Mai mu e vreme. Jalko samo za balgarskata meditsina i pasienti, che shte izgubim toia umen i mojesht chovek. I bez tova lipsvat v Balgria lekari, a nie vmesto da gi zadarjim, gi padime i gi zalichavame. Taka ni se pada.

  6. Доцент Мангъров е българоубиец.Той е виновен пряко или непряко за смъртта на над 28 000 българи.Спите ли добре след като причинихте толкова много човешки трагедии доцент Мангъров.И пак се домогнахте и намърдахте като депутат в парламента,не можахте да влезете с партия АБВ и веднага при партия Възраждане.Много сте прозрачен доцент Мангъров.Хора като вас са позор за обществото

    • Доцент Мангъров излиза с името и лицето си. Нека и този измислен Петър Петров да излезе, ама не му стиска.А който вярва на тези, които го лъжат,че генната терапия с която го бодат е ваксина си е за негова сметка. И за сметка на бъдещите му деца ако е млад.

  7. И тук полазиха тролове, пишещи на шльокавица.
    Толкова сте жалки и нищожни, че дори не заслужавате да се спори с вас.
    Браво на доц. Мангъров – той е достоен българин !

  8. Няма значение, кой какво има и дали това го прави богат или не. Щом си лекар и владееш изкуството да лекуваш – това е до живот. Това не е само призвание, това е съдба, която хората на които си помогнал, могат да я оценят и да те помнят докато си жив. Лекаря освен права има и задължения и то най-важното, да спасява човешки животи, да дава ново начало. Доц. Мангъров е безспорен професионалист, който е спасил стотици животи, но когато става въпрос за превенция на обществено здраве и създаване на невъзприемчивост (имунитет) у хората към конкретен заразен агент (вирус), неговото лично мнение не може да противоречи с постиженията на световната наука в тази област. Той нека си го има, но няма право да го превръща в трибуна на недоволство и да обърква умовете на непросветените. Това не е може да бъде негово верую и приоритет.

    • Dotsent Mangarov NE OBARKA UMOVETE na horata. Sled kato kazva neshto, to e zashtoto GO VIARVA, che e taka. A ti niakakav psevdo i lajliv Lekar, koito e niakakav PLATEN TROP I SE PREDSTAVIA ZA LEKAR, TI LI SHTE OSPORVASH ZNANIIATA, SAVESTTA I DIPLOMATA NA DOTSENT MAGAROV, BE NESHTASTEN PLATEN TROL?

  9. Не съм Онзи доктор.
    Долу ръцете от доц.Мангъров. и без това те са пълни с пачки. Слагайте си ваксите и си свиркайте, нали сте в синергия. А нас, обикновените хора, оставете на мира!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *