Велизар Енчев: Румен Радев не позволи Нинова да стане председател на Парламента! Той е конструктурът на коалиционното правителство по нареждане на САЩ!

Президентът Румен Радев попречи на Корнелия Нинова да стане председател на Народното събрание, въпреки че четирите партии от коалицията се бяха съгласили с това. Дори от ДБ нямаха нищо против. В последния момент обаче е излязла директивата „В никакъв случай Нинова“ и ПП и предложиха Никола Минчев, коментира Велизар Енчев.

Корнелия Нинова беше сменена буквално часове преди първия работен ден на парламента. В последния момент Слави Трифонов си е сменил мнението и изразил несъгласие с избора й за председател на парламента. Но за никого не е тайна, че шоуменът е направил предложението под давление на Румен Радев, категоричен е Енчев. Факт е, че преговорите между ПП и Слави Трифонов тънат в абсолютна тайна, за разлика от разговорите между всички останали партии. Очевидно Слави са го предвидили да е в позиция- най-удобна за прокарване на задкулисни идеи, продиктувани от „Дондуков 2“.

Атанас Атанасов от ДБ също потвърди, че първоначално всички партии се обединили около предложението шеф на парламента да е Корнелия Нинова. Но в последния момент нещо се случило и била сменена с 34- годишният юрист Никола Минчев.

Румен Радев е конструкторът на новата коалиция, но не е нейният интелектуален подбудител. Той изпълнява стриктно нарежданията на американското посолство, коментира още Велизар Енчев. Според журналиста и депутат от БСП, правителството, оглавявано от ПП, ще води антисоциална политика, тъй като и кандидатът за финансов министър Асен Василев, и ИТН и ДБ са привърженици на крайно дясната политика. Василев е против индексацията на пенсиите, а в същото време вече обяви, че добавки след Нова година ще има само за пенсионерите с минимални пенсии, а не за всички. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Не разбирам, защо да е лошо Президента, да е конструктор на новото правителство, а кой да е – Сокола, ББ, Голямото момче или Силните момчета около софийския боклук или някои бивши трибуквени групировки. Президента е с пет годишен мандат и е добре, че през мандата му ще управляват министри и премиер, с които се разбира и ще се чуват и разбират. Това е добре за демокрацията, за държавата, за парите ни, за излизането и от дъъъъългия преход и за повишаване на икономическия ни ръст на поне на 5-7% годишно. Най-важното е да спрат кражбите на общите пари и да разбият системата на изсмукване по „нормативно уреден начин“ на пари през БКК, през АПИ, през язовири, през ДФЗ и къде ли не още. Този безкраен преход и особено последните 10-тина години, които прогониха децата ни в чужбина, а внуците ни останаха необразовани, които доведоха до унизителна бедност родителите ни, а нас работещите избиратели, ни накараха да сме със смачкано самочувствие и с огромното желание, да взема брадва и да отсека няколко крадливи ръце – колкото повече, толкова по-добре. Може да звучи налудничаво, но не искам повече крадци да ме управляват, искам да ги видя с мъртвешки бледи физоиномии, с торбички под очите, прегърбени и смазани, да изслушат прави в съдебната зала, присъдата на български съд – за дъъъълъг престой в затвора и конфискация на имуществото им. Чакам възмездие, „дано, дано“ да се случи.

    • Конструктора на новото правителство ще има свой вице премиер пети на брой. Така че коалицията ще е ,5-орна!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *