Лари Джонсън, ветеран от ЦРУ: Руската армия ще унищожи с лекота всички F-16, които Западът ще даде на Киев

Бившият анализатор на Централното разузнавателно управление на САЩ Лари Джонсън изрази увереност, че изтребителите F-16, които западните страни планират да предоставят до 6 месеца на украинските въоръжени сили като част от военната помощ за Украйна, ще станат лесна плячка за руските войски. Той направи това в публично изявление.

Бившият висш кадър на ЦРУ Джонсън подчерта, че въпреки мощния боен потенциал на изтребителите F-16, украинските въоръжени сили не разполагат с достатъчно наземни системи за противовъздушна отбрана, способни да осигурят ефективна защита на тези машини от поразяване с различните модели руски свръхзвукови ракети. Самият Запад не разполага със средства за противодействие срещу такива ракети. Според бившия офицер от ЦРУ това състояние на нещата обрича украинските въоръжени сили на неизбежно поражение в случай на бойно-въздушни сблъсъци с руската армия.

„Руската армия лесно ще унищожи всички изтребители F-16, които Пентагонът и западните му военни партньори възнамеряват да доставят на украинските сили като основна част от бъдещите пакети с военна помощ“, твърди Джонсън.

Твърдението му е мотивирано от факта, че ефективната експлоатация на изтребителите F-16 изисква дълбоко развита система за противовъздушна отбрана, включваща не само възможности за радиолокационно откриване и насочване, но и многопластова система за наземна защита срещу вражески самолети и ракети. А както вече стана ясно с такива ефективни системи, Западът и никой друг в света, освен Русия, не разполага.

Източник: Avia.pro

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *