Лавров: Русия не може да бъде победена в Украйна. Западът продължава да залъгва Киев с полуфабрикати и неизпълними обещания

Русия не може да бъде победена по никакъв начин в Украйна. Страната ни упорито и последователно работи и постига целите на специалната военна операция. Това каза руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция по повод резултатите от руската дипломация през 2023 г., съобщиха руски медии.

„Няма никакъв шанс Русия да бъде победена. Казвали сме го многократно. Иначе, хора, които не са учили история, а има много такива на Запад, са свободни да си фантазират колкото искат по тази тема. Ние продължаваме да изпълняваме целите си независимо от споразуменията, които Украйна сключва с други страни. Това беше потвърдено включително и онзи ден от президента Владимир Путин. Ние ще постигаме целите на специалната операция последователно и упорито докато постигнем тези цели“, заяви Лавров.

Ръководителят на руското външно министерство припомни, че Путин многократно е казвал, че Русия не е отказвала преговори за Украйна.

„Руският президент каза това още през 2022 г., когато по заповед на бившия британски премиер Борис Джонсън и други англосаксонци на Киев беше забранено да подпише вече договорено споразумение за уреждане на конфликта с Руската федерация. Тази история е добре известна, беше през април 2022 г. И по-късно през 2022 г., коментирайки този случай президентът отново каза: ние не отказваме преговори, но тези, които отказват, трябва да разберат, че колкото повече се бавят, толкова по-трудно ще бъде да се преговаря. Сега виждаме, че тази прогноза е факт“, подчерта Лавров.

 „Вашингтон предприе курс на необуздано разширяване на антируския блок НАТО, като в последния етап от този процес настъпи в постсъветското пространство до самите граници на Русия и така провокира конфликта в Украйна“, каза Лавров.

Той подчерта, че Русия „не се е примирила с използването от Запада на режима в Киев като инструмент за създаване на преки заплахи за нейната сигурност“.

„Русия ще продължи да насърчава идеалите на справедливостта и истината в международните отношения, за да станат те по-демократични“, каза още Лавров.

„В този смисъл нашето министерство активно подкрепя инициативата на „Единна Русия“ да се проведе в Москва международен форум на борците срещу съвременния неоколониализъм. Това е много актуална тема, като се има предвид, че същността на западната политика, на САЩ и техните съюзници в своята същност е неоколониална. Нейният смисъл остава същият – да се възползват от ресурсите на другите и да живеят за сметка на други държави”, добави Лавров.

Споразумението между Украйна и Обединеното кралство за сигурността е полуфабрикат, като се има предвид, че Лондон много добре осъзнава рисковете от приемането на Украйна в НАТО.

„Тази история не е нова. Преди няколко месеца, когато имаха горещи спорове дали да приемат Украйна в НАТО или в Европейския съюз, част от държавите не бяха съгласни. Всички разбираха много добре, че това е поредната напълно безсмислена, безотговорна и рискована стъпка за европейската сигурност. Затова накрая си измислиха този полуфабрикат – сключването на двустранни споразумения с отделни западни държави“, каза Лавров. Лавров коментира и съдържанието на документа, който е съгласуван между украинския президент Зеленски и британския премиер Риши Сунак.

„При анализа на този документ не видях никакви правнообвързващи разпоредби, освен една-единствена – задължаваща Украйна да гарантира защитата на острова, в случай, че някой нападне Обединеното кралство. Доста забавно“, отбеляза Лавров.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Русия не може да бъде победена в Украйна ли?!
    Русия не може да бъде победена никъде по света!
    Нито в космоса!
    Русия е непобедима !
    Русия е носител на прогреса, културата, православието, интелекта, науката, историята, духовността…и Бог!
    За ужас на разрушителите, убийците, деградаторите, садистите и слугите на падналия луцифер-сатана!
    Анатема на враговете на Бог!
    Анатема на враговете на православието!
    Анатема на враговете на Русия и България!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *