Кремъл: Путин даде интервю на Тъкър Карлсън. Ето кога ще се излъчи:

Руският президент Владимир Путин вчера даде интервю на американския телевизионен водещ Тъкър Карлсън. Той е журналист, чийто подход силно се различава от този на много западни медии, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс. Според в. „Уолстрийт джърнъл“ интервюто на Карлсън с Путин вероятно ще бъде излъчено утре.

По думите на Песков западните медии вече дори не се преструват на безпристрастни, когато разпространяват информация за Русия, и Москва вече е изгубила интерес от пряка комуникация с тях. Много показателен е факта, че през последните 2 години нито един западен журналист не е проявил интерес да вземе интервю от Владимир Путин.

„Когато става дума за страните от колективния Запад, големите онлайн медии, традиционните телевизионни канали и големите вестници в никакъв случай не могат да се похвалят дори с опити да изглеждат безпристрастни“, каза Песков. „Всички тези медии заемат изключително едностранчива позиция. Разбира се няма желание да се комуникира с подобни медии, това едва ли би имало смисъл и едва ли би могло да бъде от някаква полза“, допълни той. 

Запитан защо Путин е дал интервю на Карлсън, Песков отговори, че Путин по принцип не отказва интервюта, а отделно позицията на американския журналист рязко се различава от тази на огромната част от западните медии. „Тя в никакъв случай не е проруска, не е проукраинска, а по-скоро проамериканска“, подчерта говорителят на руския президент. „Но тя поне контрастира с позицията на традиционните англосаксонски средства за масова информация“, каза още Песков.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Newsweek пише, че ЕС може да наложи санкции върху Карлсон заради интервюто. Клоуни.
    В мрежата има оплаквания от журналисти, че много пъти искали интервю от Путин, но той не се съгласил.
    Като ще цензурират и изопачават неговите изказвания, закономерно.

  2. СКАНДАЛНО НЕТ ,ЗАДАВАМ НЕУДОБНИЯТ ЗА РУСОФОБИТЕ ВЪПРОС……………
    КОГА ЩЕ МОЖЕМ ДА СЕ НАСЛАДИМ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ОМРАЗА КЪМ РУСИЯ,
    ПО ТОЧНО ДА ГО ПРОЧЕТЕМ ПРИ ВАС.

  3. Заглавието и съдържанието,две различни неща!:типична “ журналистическа “ манипулация.

  4. Сега из западната преса раздуват как Тъкър Карлсон лъже, че никой не е искал интервю с Путин. Дават пример с Кристиан Аманпур от CNN и Крис Розенберг от BBC, които също са искали интервю, но са им отказали.
    Помня как на една пресконференция един журналист иска да зададе въпрос на Тръмп и Тръмп го пита: „Откъде сте?“ – От „CNN“. Тръмп: „Разкарай се! Следващият въпрос?“
    На CNN зрителската аудитория им е паднала от 5 милиона дневна на около 900 хиляди. Заедно с BBC попадат точно в определението на Песков: „Всички тези медии заемат изключително едностранчива позиция. Разбира се няма желание да се комуникира с подобни медии, това едва ли би имало смисъл и едва ли би могло да бъде от някаква полза“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *