Тъкър Карлсън официално: В Москва съм, за да взема интервю от Путин. Цензурата в САЩ е брутална, 99 % от американците никога не са чували гласа на руския лидер

Повечето западни медии са контролирани и „най-нагло лъжат своите читатели и зрители“. Правят го основно като пропускат да отразят всяка информация и мнение, което не съответства с вашингтонския наратив, твърди Карлсън. От началото на конфликта в Украйна през 2022 г. нито един западен журналист, нито една западна медия не е пожелала да вземе интервю от Владимир Путин. В същото време американските медии се надпреварваха да взимат интервюта от Зеленски, в които неуморно го ласкаеха и пудреха, добави той. „Това не е журналистика. Това е правителствена пропаганда – пропаганда от най-грозен вид, от вида, който убива хора“, каза Карлсън. „Тъй като никой не им е казал истината“, повечето хора в англоговорящите страни не са наясно с руската, с китайската, с индийската гледна точка към проблема Украйна. А там в момента се разиграват събития, които променят цялата световна история. „Тази брутална американска цензура е много погрешна. Американците имат право да знаят всичко за тази война, в която Белият дом ги замеси“, добави той, отбелязвайки, че свободата на словото е американско право по рождение, което не може да бъде отнемано независимо от това кой седи в Белия дом.

„Западните правителства ще направят всичко възможно да цензурират интервюто ми с Владимир Путин, защото те непрекъснато това правят – те се страхуват от информацията, която не могат да контролират.

Американският журналист Тъкър Карлсън, който цяла седмица вече е в Русия, днес потвърди в обръщение по своя канал в социалната мрежа „X“, че е в руската столица, за да вземе интервю от руския президент Владимир Путин.

„В Москва съм за да взема интервю от руския президент Владимир Путин и скоро ще го взема. Ясно е, че такова интервю крие рискове, от много време го планираме с моя екип“, казва той в обръщението си, което 10 часа след като бе публикувано вече е гледано от над 70 милиона души.

„Ние сме тук не защото обичаме Путин. Ние сме тук, защото обичаме Америка и искаме да останем богати и свободни“, изтъква своя мотив за интервюто Карлсън.

„От началото на войната в Украйна американците не получават достоверна информация за конфликта. Те нямат представа какво се случва тук в Русия. Белият дом крие от тях истината, въпреки че спонсорира тази война с техните данъци. Американците не знаят какви са целите на Путин в тази война, но ние имаме правото да им кажем защото ние също сме американци, а свободата на словото е наше право по рождение“, обяснява мотива си да предприеме начинанието журналистът. Тъкър Карлсън подчертава, че войната в Украйна е хуманитарна катастрофа за света, там вече са загинали стотици хиляди хора, цели поколения украински младежи, а военните и световни съюзи са претърпели трансформация.

Карлсън каза, че американски и европейски журналисти са взели стотици интервюта от украинския президент Володимир Зеленски, които той определи като „угодническа пропаганда“, която цели да убеди западните народи, че страните им трябва да вземат по-дейно участие в конфликта.

„Американците имат право да знаят истината за войната, в която са замесени – главното кой и защо я води“, добави той.

Той каза, че войната в Украйна е „човешка катастрофа“, която напълно промени дългогодишните политически и търговски реалности в целия свят.

„Ние сме журналисти и нашата работа е да казваме истината“, заяви водещият. Отправих покана за интервю и към Володимир Зеленски и се надявам да се съгласи“, казва още Карлсън. Но допълва, че през последните две години, след началото на украинския конфликт нито един западен журналист до днес не е пожелал да вземе интервю от Путин.

„99 % от американците не знаят защо е започнала войната и дори гласа на Путин не са чували“, коментира още бившият водещ на „Фокс нюз“. И припомня, че за американците свободата на словото е изконно право.

Той разказа, че това е вторият му опит да интервюира руския президент, след като първият му опит преди 3 години е бил грубо пресечен от президентската администрация на Байдън. По това време Карлсън работи в тв. „Фокс“. Карлсън разказа, че тогава правителството е подслушвало телефона му и е следяло есемесите му… и директно го е заплашило да не взима интервюто с руския президент. Преди месец Карлсън отново е бил сериозно възпрепятстван от американска страна да осъществи плана си с пътуването до Москва, но в крайна сметка е успял, разкрива телевизионният водещ.

Карлсън обяснява още, че неговият екип сам си плаща разноските по пътуването до Русия и не е получил пари от други организации. Той благодари на Илон Мъск, който му е обещал, че освен на канала на Карлсън, интервюто ще се разпространява свободно в цялата платформа „Х“, без да бъде блокирано. Достъпът на зрителите до интервюто ще е безплатен, гарантира още американският журналист.

Целия видео пост на Тъкър Карлсън в каналът му в „X“ ВИЖ ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Интервюто на най-гледания американски журналист може да стане ядрената експлозия в медийното американско пространство. Много от американците не само не знаят какви държави има в Европа, те нямат и най-малка представа защо се води и тая война в Украина, щото демокрацията и свободата на словото там е ЗА ПРИМЕР НА ЦЕЛИЯ СВЯТ, УЖАС. Сега Тъкър Карлсън ще разбие този отвратителен мит, праха от който ще падне и върху тъпите и роболепни тикви на нашите т.н. политици.

  2. Да сте жив и здрав г-н Благов, няма друг сайт като Скандално. Вие сте нашият, българският Тъкър Карлсън.

    • О, благодаря Ви за комплимента. Приемам го като оценка за труда, който ежедневно полагам. Думите Ви значат много за мен.

  3. Не е никакъв комплимент, оценка е не само на труда,и на умението Ви да се подбират материали на известни доказани умове, каквито никоя друга медия у нас не предоставя. Благодарност и поздравления. Следя ежедневно „Reseauinternational“ и Globalresearch от който много материяли биха обогатили този сайт.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *