Корупция по Гербаджийски! Мъжът на Екатерина Захариева СТРОИ Хотела- Подпорна стена в Алепу!

Архитектурното бюро “А и А Архитекти” на арх. Ангел Захариев, съпруг на външната ни министърка Екатерина Захариева, е главен проектант на скандалния строеж в Алепу, за който властта дълго и упорито твърдеше, че е подпорна стена за свлачище, въпреки че строежът си имаше всички характеристики на луксозен хотел на първа линия.

На въпроса дали Екатерина Захариева знае, че нейният съпруг е автор на скандалния проект в “Алепу”, от пресслужбата на МВнР отговориха със следното съобщение:

“Работата на г-жа Захариева няма нищо общо с работата на нейния съпруг и тя никога не е използвала служебното си положение да лобира за негови проекти.”

Необяснимата слепота на ДНСК и местните власти за безобразието в Алепу обаче навежда на друга мисъл – за чадър от най-висока инстанция над инвестиционното безумие и неговата реализация.

Още през 2015 г. бе разкрито кой стои зад плановете да се застрои емблематичният защитен “шофьорски плаж” в местността Алепу и как се е стигнало до продажбата на земята от Община Созопол, управлявана тогава от гербаджийския кмет Панайот Рейзи.

Фирмата “Алепу Вилидж” успява да придобие терена, апортиран от община Созопол в публично-частна фирма през 2005 г., след което същият терен е отстъпен на частниците на скандално ниска цена. Общо 29,171 декара са оценени тогава на 1 225 200 лв (по 40 лв. на кв. м.). Фирмата, получила терените, е контролирана от управителите на ПЛАСТИМО АД, които са тясно свързани с масонския шеф и агент на ДС Борислав Сарандев. Още тогава личат какви са строителните намерения. Предметът на дейност на дружеството “Алепу Вилидж” е “изграждане и експлоатация на хотелски комплекс с двуетажно вилообразно строителство, хотелиерство и ресторантьорство”.

През 2019 г. “Алепу Вилидж” учредява право на строеж за 26 апартамента на “ГБС-Турс”, дъщерна фирма на “Главболгарстрой”, сочи справка по партидата на фирмата в Имотния регистър.

Проектантът на Алепу: „Стаите“ ще бъдат засипани под земята

Клетките на гигантския строеж на плажа Алепу, представян като противосвлачищно укрепление, но изглеждащ като хотел, не са хотелски стаи и ще бъдат засипани под земята. Идеята за интегриране на противосвлачищното съоръжение с конструкцията на сградата е на възложителя „ГБС Турс“. Конструкцията е проектирана от едни от най-опитните специалисти по земна механика и стоманобетонни конструкции в България. Да, строежът се намира в защитена местност, но в защитените зони може да се строи при спазване на предписанията за конкретната местност.

Това заявяват от архитектурно бюро „А&А Архитекти“ в профила си във „Фейсбук“ по отношение на скандалния обект на морския бряг, предизвикал куп проверки. Бюрото е известно с това, че негов основател е архитект Ангел Захариев, съпруг на външната министърка Екатерина Захариева. От началото на скандала бюрото не афишира връзката си с проекта. За нея се разбра днес от публикация в сайта „Биволъ“. „С оглед на обществената чувствителност към строителството в близост до морския бряг, приветстваме извършването на цялостна и задълбочена проверка от страна на компетентните органи за законноста на строежа, и ще им окажем пълно съдействие“, заявяват сега от фирмата.

Малко след публикацията на разследващия сайт, архитектурното бюро публикува във фейсбук изявление и отговори на 25 въпроса за „Алепу вилидж“. На въпроса защо досега архитектите не са разкривали връзката си с проекта, те отговарят: „Първо, защото тече проверка. Второ, защото съгласно договора ни с Възложителя имаме условия за поверителност и неразпространение на информация. Трето, заради злоумишлената негативна кампания от страна на някои медии. Четвърто, въпросите свързани със законността на строителството са извън нашата компетенция“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *