Координаторът на Санкциите на САЩ спешно долетя в София, за да Набие Манерката на Румен Радев!

Ръководителят на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ Джим О`Браян спешно долетя в София, за да се срещне с президента Румен Радев на „Дондуков 2“. Очевидната причина за скоростната визита е изказването на Радев преди дни в Брюксел, че ако ЕС наложи санкции на руското ядрено гориво, България ще наложи вето на това решение. В разговора на Дондуков 2,, който продължи повече от 90 минути, бе привикана да участва и вицепрезидентът Илияна Йотова. Там бяха и посланиците на САЩ и Великобритания Херо Мустафа и Роб Диксън. Това стана ясно от прес съобщение на президентството.

Понеже на теория САЩ нямат право да се месят решения на българското правителство, то О`Браян и двамата имперски посланици предпочетоха да обсъдят наложените „Магнитски“ санкции на български граждани, свързани с енергетиката, като част от действията на САЩ и Великобритания за защита на техните финансови системи.

Здраво налял гипса от височайшата визита на западните си господари, Румен Радев изрази признателността си за западната подкрепа, която страната ни получава в борбата с корупцията. Президентът подчерта също, че обществото ни очаква следващото Народно събрание да превърне в свой приоритет приемането на антикорупционно законодателство, както и активно партньорство и обмен на информация между правоохранителните институции на България и нейните западни съюзници в борбата с корупцията.

(Само ще отбележим, че по закона „Магнитски“ САЩ съобщават имената на корумпирани лица, но не дават никакви доказателства за тяхната корупция)

Модернизацията на България изисква прозрачност на законодателния процес и ефективната работа на правораздавателната система, допълни Радев.

В петък, след като Вашингтон обяви новите санкционирани по закона „Магнитски“ от България, Джим О`Браян заяви:

„Санкционирането на петимата български граждани води към едно нещо – корупцията. Откраднати са милиони евро от българския народ и това засяга интегритета на българската правораздавателна система. С днешното действие ние подпомагаме реформата на правораздавателната система“. Точка.

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Ако САЩ имаха каквито и да е доказателства, че цитираните лица са корумпирани, щяха да ги предоставят. А „Магнитски“ прилича повече на инструмент за натиск и подсказване какви са желанията на отвъдокеанската Империя. В случая – да се прекратят всякакви връзки между българската енергетика и Русия. Нещо, което просто ще убие българската енергетика. Но пука ли му на някой във Вашингтон за това, или пък за нас, българите?! Въпросът е риторичен. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

20 коментара

  1. И откога непланирани посещения трябва да са в графика на държавния глава. Оставя ги да си говорят с някой съветник и дотам…

    • Точно това искам да попитам и аз. Президентът може въобще да не ги приеме.

    • С това си фалшиво изказване, зеленият чорап просто показва, че е зажаднял за поредния краварски рязан чеп и те веднага му пратиха онождащ помощник.
      Това не е държавен глава е национален предател избиващ българският народ, за да заличи България!
      Смърт на краварските слуги, които ни набутаха в джендърхалифата и ОТАН!

  2. Не се заблуждавайте! Радев е мекере-синергетик. С ЦРУ си играят на доброто и лошото ченге за да прецакат Козлодуй и да ни вкарат във война. Американската игра: Окради и запали.

  3. НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ,БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ! НИЕ ЩЕ ПОЛЗВАМЕ РУСКО ЯДРЕНО ГОРИВО,АМА ПАК ЧРЕЗ ПОСРЕДНИЦИ! ТОВА Е ЦЕНАТА! А ЧЕ РУСКАТА АРМИЯ ЩЕ СТИГНЕ И ДО СОФИЯ,ТОВА Е ЯСНО! И,НАРОДА ЧАКА АРМИЯТА,ЗА УЖАС НА ВКАСТТА!!!

    • Г-о Стаменова ,Русия няколко пъти ни го каза в прав текст,
      С подлеци ,подлоги и предатели не се занимаваме.
      Управляващата политическа мафия към коя група е.

  4. Румен Радев ли? Този е срам за баща си.Мир на праха му на човека!

  5. Няма да се извенадам ако Радев се отъне под натиска на американците, както навремето се огъна Орешарски, разбирай, Станишев за Южен Паток от което ние загубихме милиарди. Няма ли кураж този Радев да им чукне с прочутия се юмрук по масата и да ги накара да ни компесират всичките загуби от санкциите срещу Русия.

    • Куража го има ,но съвестта не му позволява да се опълчи ,защото народът ни ще страда итой го знае. Затова кляка и изпълнява .Заплахите към Българската държава и Българските граждани я знаят само политиците на власт и службите.

    • Ти верно ли очакваш синергийното менте офицерче да се опълчи на тези дето го клатят?

      Най-срамно е да чуеш от устата на български офицер /генерал, че НАТО ще ни пази! Това означава, че вече си предал родината, земята, армията, държавата, народа и молиш друг да ти свърши работата! Всички подлоги на НАТО са едни жалкари молещи се за подаяние!

  6. Някой от вас,задавал ли си е въпроса какво ще стане ако Румен Радев изгони американците или им откаже среща ?
    Радев играе между запада и изтока! Я се опълчи на запада ни чака това което стана в Турция и други държави.
    не се заблуждавайте не зависи от нашите политици .Те са просто изпълнители. В момента в който им се опълчим , ни чакат големи проблеми с много трагични последици .

    • Пък като си стоим мирно докато ни клатят, все хубави неща ни си случват, нали?
      Какво по-лошо може да се случи от това да избият и прогонят 3 млн. българи от България, които вече имат над 3 млн. деца небългарчета?
      Какво по-лошо може да се случи от тоталното разграбване на родината ни?
      Подобни малоумници с робско мислене нямат място на свещената българска земя! Безродни страхливци.

  7. чудесно, имаме прозрачност към нещата които се случват, кой казва че няма демокрация, наглост която дори не се прикрива,срам и нула респект към верните чуждопоклонни псета от страна на техните „партньори“

  8. Лесно е да се дървиш и да се правиш на мъж по форумите, Но:
    Ако са му казали – внимавай какво говориш, да не вземе дъщеря ти да се самоубие……

  9. Така е както казва Някой си. На нашите политици децата им са предимно в сащ. Затова козируват за наша сметка! Нали знаете, че най-великите ни поборници нарочно не са създавали семейства, за да са свободни в действията си….Тяхното семейство е била България!

    • Сигурно идват западняците и отвличат децата на безродниците?
      Който няма гръбнак, си търси извинения.

    • Който влиза в политиката, трябва да си дава ясна сметка, какво може да загуби, дали е готов да го жертва в името на идеали и принципи. Ако се ръководи от лични амбиции и да има семейство и да няма ще си остане един комплексиран плужек, опитващ се да докаже на себе си, че е поне равен, ако не и по-велик Левски и Раковски.

  10. Това, което лъсва при дребното човече прекомерно натоварено с надеждите на цял народ за горд лидер на държавата, с очакване за достоен символ на героичното ни минало, са поредица от отвратителни унижения инкасирани от жалък, не само безгръбначник, а направо безскелетник. Някои се залъгваха, че сме избрали горд орел, други си фантазираха за непобедим генерал, трети въздишаха по митична офицерска чест. Оказа се, че отново сме се набутали с поредния менте месия и безидеен смачканяк, който допуска всякакви чужди чиновничета да го мачкат пред очите ни, да го наритват като празна консервена кутия и да правят кариера пред началниците си, че са изкопчили пълно подчинение от него. Тъжно е. Бих казал даже непоносимо тъжно е в сравнение с генерали от миналото, от които са треперели съседи и антанти, които са превземали и марширували в Букурещ и стигали до Албания и Унгария на запад, до делтата на Дунав на изток и до Мраморно море и Одрин на юг. Неприятно ми е, че някакви келеши на издръжка от Козяк грачат за импийчмънт на Радев, но от друга страна вече съм склонен да го видя сам да си дава оставката, след доказаното му несъответствие с поста.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *