Конгресът на САЩ: Украйна получава само 20% от отпуснатата ѝ финансова помощ, останалото е за американските войски

Украйна получава пряко само 20% от финансовата помощ, отпускана от САЩ, заяви председателят на Комисията по външни работи на Камарата на представителите на САЩ Майкъл Маккол.

МАЙКЪЛ МАККОЛ

„От отпуснатите 113 млрд. долара приблизително 60 % са предназначени за американските войски, американските работници и модернизацията на американските оръжейни запаси. В действителност само 20% от средствата отиват директно при украинското правителство под формата на пряка бюджетна подкрепа“, заяви той по време на изслушване в Конгреса на САЩ.

Според депутата от републиканците, които получиха мнозинство в Камарата на представителите, отчетността на отпуснатите средства ще бъде от ключово значение за продължаването на помощта за Украйна.

Припомняме, че миналата година републиканците инициираха одит на средствата, отпуснати от САЩ за помощ на Украйна. Сенатори внесоха резолюция, с която поискаха от президента Джо Байдън да прекрати предоставянето на военна подкрепа на Украйна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Тези 60% сигурно ги харчете за филми и реклами, как спасявате света от такива като мен.
    Късметлии сте , че не съм на мястото на Путин да видите каква работа вършат изостаналите ви оръжия и зелена тоалетна хартия, в която вярват дори сатанистите-антибългари в България.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *