Комунизмът е виновен, че бият камериерки! Или?…

Изританата от неадекватен шведски турист камериерка се превърна в поредната сензация, която разкарват като мечка от телевизия в телевизия.

Госпожа Диана за енти път разказа с подробности  случката, която в началото вдигна цяла България на нокти и хората единодушно се обединиха срещу наглите пияни и дрогирани туристи. „Бях във фоайето. Вършех си работата и видях туриста. Влачеше си куфара и още не се беше настанил в стаята си.

Застана до мен, започна да ми говори нещо изпод нос. Вонеше на алкохол.

Внезапно ме изрита и паднах. А после, като видях записа, изпаднах в шок. Оттогава съм разстроена и не мога да спя, изписаха ми таблетки  за сън.

Възстановявам се, аз съм силна жена. Вдовица към и съм си отгледала децата.  По-голямата е с медицинско образование. По-малката е студентка“, разказва камериерката.  Самата аз съм завършила  икономически институт. Във всяко едно отношение съм много повече от шведа, но чужденците  се държат с нас като с втора ръка хора.  „Държавата ни е много съсипана, защото лошото комунистическо наследство не може да се превъзмогне лесно“, каза патетично Диана и…развали цялата картина, която беше накарала цял един народ да застане на нейна страна.

Какво общо има комунизмът с пияния швед?

Този строй, в който никога не сме живели, явно печели пари за всички засегнати по един или друг начин.

Ако все още живеехме в социализъм, Диана нямаше да си доработва на 65 години като камериерка, за да си допълни трудовия стаж. Щеше да си е икономист до 55 и сега да се радва на спокойни старини, без никой да я рита по главата.

Е, нямаше да има шоколадови яйца за внуците и всякакви ГМО продукти по магазините, но щеше да е в безопасност.

Кой й е попречил през целите 28 години демокрация да си навърти стажа? Комунизмът ли, или онзи извратен капитализъм, който го замести?

Искала да е камериерка, защото това било като психотерапия за нея. Странна психотерапия да търкаш с парцала по пода, но всеки се лекува, както може.

Вярно е. Инцидентът беше ужасен! Подкопа достойнството на всички българи и ни показа къде ни е мястото в ЕС. На пода с бърсалките.

Но има една граница. Диана щеше да остане в образа на нещастната българска героиня, която е ритната като куче. Можеше да даде едно интервю и да замълчи. Гордо!  И да остави държавните органи да си свършат работата. Вместо това последваха серия интервюта по телевизиите, възмутени писма от дъщерите, преекспониране на случая и се прокрадна съмнението, че жената просто иска да осребри нещастието си и да търси своите не пет минути, а вече седмица слава.

Съгласни сме, че е грозно. Съгласни сме, че шведът трябва да бъде наказан строго и справедливо за деянието си, а жената обезщетена.

Но не сме съгласни всеки ден да гледаме Диана на екрана, начервена и пременена.

Това минава границата и от жертва тя се превръща в нещо друго. В символ на вечно хленчещия български народ, който очаква журналистите да му решат проблемите. И да превърне нещастието си в политика и…пари.

След вчерашното интервю съчувствето към нея рязко намаля.

Дали Диана може да си отговори защо?

Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. diana dokato vsichki ti sachuvstvahme ti premina granicite sega cial edin narod sme vazmuteni zasto plues komunizma ti si mi vrastnica taka li ne e ostanalo gram nostalgia i sajalenie za spokoistvieto na mladosta ni imase sigurnost i uvajenie kam rabotestite az kato se obarna nazad nisto po hibavo ne vijdam ot jivota si do 1989 zasrami se s tova si iziavlenie ti padna v ochite na 95 na 100 na sanarodnicite si spri zasrami se

  2. skandalno.net, отново сте абсолютни в отразяването на истината, поздрави! Браво!

  3. Завършила висше образование по социализма, мие лайна на общи бачкатори по демокрацията ……. сбъркана система – българска. Хак да и е …. или пък ритника да е бил доста силен, а ?

  4. Както изглежда шведът си е тръгнал без проблеми и отдавна потрива потни ръчички в родината си, онази, в която не е имало социализъм. А жертвата му вече се освирква в нейната родина България, където социализмът отне живота на Човеци, цвета на нацията ни!
    Боклучава статия се е получила!

  5. Верно е, че Диана щеше да има един по-достоен живот по времето на соца. По времето на соца, тя щеше да се пенсионира на 55 г при стаж 20 г и след това пак можеше да работи. Имаше подходящи работи за пенсионери даже на половин работен ден. Моя леля работеше две работи. след като се пенсионира и дохода й беше най-висок в родата:) Едната беше на пропуска в спортна зала, а другата частен бизнес, ръчно плетиво. Плетеше чудесно:) Лесно ги съвмещаваше и двете:) Живя до 88 год. Явно някой, от тези, които я интервюират й е казал да хмм вмъкне фразата за комунизма:))) хаха.. Дава интервюта, защото й се плаща, защото пенсията й е малка и стига за нищо. Това лято на морето в нашия хотел имаше две възрастни жени, камериерки..беше тъжна гледка:(((

  6. Дали социализъм,или капитализъм,се обесличава, ако не е реално демократичен.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *