ВНИМАНИЕ: Нова Енергийна Тесла ни Съсича през Октомври като част от Западния План за Унищожението на България!!! Виж ТУК:

Цената на електроенергията за битовите потребители се повишава с 1,5 % от 1 юли!

Това постигнали с голяма борба от Комисията за енергийно и водно регулиране, тъй като електроразпределителните дружества настоявали за 10 процента, но юначните ни чиновници успели да им скръцнат със зъби и да защитят интересите на потребителите, похвали се председателят на КЕВР Иван Иванов на специална пресконференция.

Така от днес абонатите на ЧЕЗ ще плащат с 2 % повече, на EVN – с 1,7 %… А „Енерго про“, която обслужва 20 процента от българските домакинства, вдига цените  с 0,41 %.

Стана ясно, че средното увеличение е с 1,5 процента и народът си отдъхна. Отдъхна си, защото така и не разбра, че отново го изиграха. Отново му размахаха тоягата, а след това за успокоение- моркова. Измамната схема е със запазена марка „ГЕРБ“, за която посредствените й функционери са почерпили от светлия пример на Тодор Живков. Макар че при втория се прилагаше рядко, а сега Борисов и сие я използват под път и над път, йезуитски и с партиен финес.

Ето я и въпросната схема: Първоначално се пуска слухът, че токът ще скочи с 10 процента. Народът настръхва! След това му казаха: Майтап бе, Уили, само с 2 процента. И електоратът си отдъхва щастлив, че е избегнал голямата секира.

През октомври обаче отново ще се промъкнат новини, че ни очаква голамо увеличение. Но то ще се окаже пак само с нови 2 процента и отново народните маси ще се кротнат.  И никой няма да събере две и две, за да получи четири, нито пък ще се сети, че токът се увеличава всяка година и то по два пъти, че сметките стават все по-високи и по-високи, така че целокупното народонаселение на републиката вече едва едва смогва да си ги плаща.

От КЕВР удобно забравиха и че газта скочи с 30 процента, парното с 8-10… и то така, че продавачите и прекупвачите на горива и топлина вече са си осигурили печалбите за следваща зима.

И никой, ама никой, дори яхнатите и доени от монополистите българи не се сеща, че от КЕВР ни лъжат в очите, че правят всичко в името и за благото на народа.

И не става дума само за увеличенията на всеки шест месеца.

Става дума за монополи. Става дума за това, че въпросът може да се реши кардинално и веднъж завинаги. Както в Белгия например. Там парламентът премахна привилегиите за ВЕИ и на свободния пазар. И така електроенергията поевтиня. У нас обаче всеки е задължен да я купува. Което му бърка в джоба жестоко.

В други страни евтиният ток от атомните централи се продава на населението. У нас той се изнася за жълти стотинки. Какво пречи на КЕВР да въведе тези правила и в България? АЕЦ „Козлодуй“ да работи само за българския пазар, привилегиите за ВЕИ-тата да отпаднат. Който е строил възобновяеми и нерентабилни ВЕИ-централи, да се съобразява с пазарните цени! Ако ли не – да фалира и да се пръждосва!

Да, ама не!

ВЕИ-тата са на Цветелина Бориславова и други наши хора. Там е набутана цялата енергийна мафия, състояща се от политици и техните спонсори. Мафия, яхнала България и сваляща последната кожа от отрудения и безсловесен народ.

Придворните слуги на мафията никога няма да заработят в полза на хората. За по 15 хиляди лв. заплата ще си мълчат и ще ни лъжат всеки ден, че защитават интересите ни.

А ние?

Ние толкова заспахме от фалшивите приспивните приказки на политиците по телевизиите, че от лозунга „Свобода или смърт“ овчата ни и мазохистична психика, манипулирана и смачкана, най- парадоксално вече избира второто!

Бавна смърт вместо борба за достоен живот.

Има ли някъде такава държава?!

А такъв народ?!

Въпросите ни са риторични! Skandalno.net

Автор: Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. 4 uli 2017 bedstvieto borisov triabva da se mahne ot vlasta koito e izliazal niama da se varne da plasta na borisov zaemite koitoe ostanal ste zagine ot nedoimak za da spasim balgaria veche e kasno s protesti revolucia na 9 septemvri narodna revolucia v cialata strana bratska rusia e s nas naroda sabudete se borisov ni progonva i ubiva toi prodava balgaria i ste izbiaga s otkradnatite pari da si jivee jivota na niakoi ostrov

  2. В скучая 2+2 не прави 4. Имаме 2% увеличение, и върху тях още 2%. Общо 4.04%. Сметнете си го.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *