Касапница! 2000 убити украински войници в подстъпите към гр. Лиман + 4-ия ден от Референдумите (ВИДЕО)

Руските войски са изградили внушителни защитни съоръжения

Според американското издание „Ню Йорк Таймс“, което има свои репортери на място, продължаващата битка за град Лиман в северната част на Донецка област, може да се окаже най-тежката от цялата война.

Властите в Киев по принцип не разкриват данни за броя на жертвите, но в интервюта с журналисти украинските военни определят жертвите на бойното поле като „големи“ и „масови“.

В статията на „Ню Йорк Таймс“ американските журналисти се позовават на източници от ВСУ, които описват опити за големи офанзиви, при които колони от украински танкове и бронирани машини се опитват да щурмуват ключовия гр. Лиман от три страни през откритите полета в околността, но са безмилостно обстрелвани от руската артилерия и взривявани от изградени от руските сили минни полета.
Един от украинските бойци, при условие за анонимност, заявява, че по време на вчерашното нападение ротата му е загубила петдесет души само за два часа.

На фронта откъм северната част на града се твърди, че стотици украински войници са били убити или ранени при опит да превземат едно село, предградие на Краснъй Лиман, което въпреки мощната офанзива на ВСУ и многото техни жертви е останало под руски контрол и все още се контролира от руснаците.

„Ню Йорк Таймс“ пише, позовавайки се на данни от украинската армия, че руските войски са изградили внушителни защитни съоръжения по цялото протежение в района: окопи, прокарани зигзагообразно, укрепени бункери, окопи и противотанкови траншеи.

Въпреки военните усилия на ВСУ, жителите на Лиман участват в референдум, точно както през 2014 г., но този път за присъединяването на Донецката народна република към Русия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/tI4OiQgZEgg

ЕТО И ИНФОРМАЦИЯ ЗА РЕФЕРЕНДУМИТЕ В ДНР И ЛНР В КРАЯ НА ЧЕТВЪРТИЯ ДЕН:

https://youtu.be/a1SHYSSg7qk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Бъдещите войни ще се водят с дронове по за няколко милиона единия. Как на цялата ни политическа ПАСМИНА, начело с генерал Радев не им узря пипката, че не още ам. изтребитела на чертеж по 200 милиона единия, а да си върнат милиардите за първите осем. Как не им е ясно, че с това подгъзуване на евроморските ценности, ще ни натискат да купуваме само и единствено американско оръжие, американски ваксини и всякакви други прескъпи боклуци. И понеже нямаме пари, не можем и да ги печелим, остава да си продаваме земята, за да станем един ден роби на нея.

  2. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ ! СЛАВА БРАТСКИ РУСКИ ДОНЕЦК

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *