Как се измекярства от патриотизъм? Попитайте Иван Ласкин!

Иван Ласкин се извъди най-големият патриот в България! Неочаквано дребният и по душа и по професионализъм актьор прегърна националната идея!

Не, не мислете, че се е присъединил към ПФ и се готви да стане министър на културата, но и това не е невъзможно. Засега демонстрира любовта си към родината само в инфантилното предаване „Аз обичам България“. Той неочаквано измести фаворита Юлиян Константинов, който от години е капитан на единия отбор и се е вдетинил тотално да пее детски песнички и да демонстрира интелект на ниво четвърти клас.

Какво прави точно Ласкин, точно в това предаване, което прави жалки опити да ни вдигне малко националната култура? Ако Константинов е болен, или зает, то всеки друг актьор или журналист би могъл да го замести. Защо избраха Ласкин?

Питаме, защото Иван е единственият човек, който скандализира цял народ само преди три седмици. Точно на Цветница се понапил, или поразсеял и тръгнал да се черкува вечерта, а църквата вече била затворена. Тогава той изсипа жестоки обиди към цялото родно свещеничество и го нарече с най-неприличните и светотатствени думи, разпалвайки луд скандал в социалната мрежа. Ласкин обвини свещениците, че не дават нощни дежурства, за да може кой когато се сети да отиде и да запали свещ.   И каква била нашата църква, щом служителите й имат работно време.

Ами имат, Иване. Всички в тази държава имат право и да почиват! По същата логика можем да попитаме защо сутрин няма театрални постановки, за да ти се порадваме, ако изобщо играеш в някоя?

Питаме и защото Ласкин неведнъж е заявявал, че НЕ ОБИЧА  България. Той винаги е в опозиция на всичко, обвинява народа, че се е опростачил, ръси умни мисли от клавиатурата на компютъра си, ругае във Фейсбук всеки, който му е накривил нещо на шапката. И се хили на всички, които се опитват да го оборят.

В не едно и две телевизионни интервюта известният само с детската си роля на Васко да Гама от село Рупча е заявявал, че иска да емигрира. Че България не е държава, в която се оценяват талантливите хора /визирайки себе си/. Че България е държава,  в която се пресича творческия полет на кадърните, /пак визирайки себе си/, че всички даровити хора са недооценени/ сещате се кои/ и той ще си вземе Сашка /Алекс Сърчаджиева/ и ще заминат в чужбина да мият чинии, за да се чувстват свободни.

А културата ни, твърди Ласкин,  е стигнала дъното и се е превърнала в абсолютен комерсионализъм.

За последното е абсолютно прав. Голямото изкуство е загърбено в името на парите. Вместо да се потиш на сцената и да зубриш роли, можеш да готвиш в „Черешката на тортата“, да си размениш съпругата, да отидеш да издоиш една крава на село, или да те подстрижат в ефир и ще вземеш толкова пари, колкото за половин година в театъра. И актьорите масово бягат в телевизията, за да изкарат за някоя почивка на Малдивите.

Всеки има право да критикува другите, стига обаче той да не като тях.

А какво прави Ласкин? Плюе „ВИП брадър“, нарича го сбирщина на духовно пусти и некадърни индивиди и в същото време при първата покана се намърдва вътре и пие и пуши денонощно, мятайки злобни коментари към останалите, считайки, че е много оригинален. А след това се прибира с една шапка пари. В следващите сезони пък става коментатор на предаването срещу една актьорска заплата на вечер.

Афишира, че не харесва родината си и ще емигрира, но още си седи вкъщи и при първия повик се озовава на екран в предаването „Аз обичам България“. И през цялото време се прави на маймуна, танцува, подскача, лази по пързалката, само и само да го оставят на вечна служба там. Дори в единия епизод взима и жена си и тя да препечели нещо.

Ето затова думата патриотизъм в България придоби доста измекярско измерение и стана обидна.

Патриотизмът се превърна в стока, с която всеки търгува и  си пълни джоба.

И в политиката, и в реалния живот.

Като повечето жонгльори на българолюбието, Ласкин не е никакъв патриот, а играе роля. При това бърка телевизията с детска градина. А зрителите с безмозъчни олигофрени.

Колко струва патриотизмът на Иван?

А колко струва измекярството в България?

Питайте Ласкин – той знае.

Питайте Сидеров, Симеонов и Каракачанов.

Те са му учителите по обич към родината и…. предателство към нея!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *