Икономист издаде кога България ще стане рай! Истината ще ви шашне!

България ще се оправи и ще стане истински рай! Необходимо е само и единствено да влезе в Еврозоната и да приеме еврото!

Това твърди  икономистът Красен Станчев, който обяснява, че няма да настъпи инфлация и повишение на цените, ако България направи тази крачка  и приеме еврото.

Още по-изненадващо. Според прогнозата му, цените у нас даже ще  се понижат, понеже  конкуренцията ще се увеличи.  Коя конкуренция, господин Станчев?

То у нас се конкурират немски, френски и австрийски търговски вериги, като цените им са еднакви и се цакат единствено в промоциите. Освен това задушават българския производител, изкупуват му стоките на безценица и я продават двойно по-скъпо. Каква ти тук конкуренция, какви пет лева, пардон евро?

Все пак маститият икономист признава, че имаме „някои проблеми“. В момента съотношението на българските цени спрямо  европейските и на доходите ни съпоставени с европейските е относително неизгодно, твърди той. Цените ни били по-ниски, но не чак толкова в сравнение с другите държави, даже някои били по-високи, съотнесено – доходи-цена, но това се дължало на наши вътрешни проблеми.

Е хубава работа! Какви са тези вътрешни проблеми, та не можем да ги решим, а икономистът даже не смее да ги назове? Дали не са алчните търговци и прекупвачи, мафията, обсебила всички сектори, контрабандата, октоподът пуснал пипала дори върху цената на баничките?

Следва необяснимото за нас твърдение , че:  Ниските доходи у нас не са проблем, понеже пък  България е страната, където доходите растат най-бързо в ЕС.

Сериозно? Наистина? А, стига бе!

Нашият възход нагоре започнал  още през 2004 г. и това го доказвала статистката на ЕС и на Евростат.

Ами да. Според статистиката, ако в Белгия доходите се увеличат от 3000 на 3100 евро увеличението е незначително. Но у нас ако минималната пенсия вземе, че скочи от 80 на 90 евро си е направо над 10 процента! А минималната заплата от 150 на 210 евро направо е лъвски скок. Така скоростно увеличаваме доходите си, че европейците срещу нас да тичат, пак не могат да ни стигнат.

Само че при огромните спорадични повишения на доходите си оставаме най-бедната държава в ЕС и колкото да  вдигат на баба Пена пенсийката, тя не може да стигне и една десета от дохода на обикновен безработен нехранимайко в която и да е западноевропейска страна. Нито пък да си купи и една двайста от това, което той би платил с помощите си в магазина.

Единственото нещо, което ще видим като ефект, е малко по-високите цени, съотнесени към доходите в България, признава икономистът.

Е, най-после!

След всички алабализми дотук, все пак не отрича, че доходите ни ще останат ниски, а цените ще скочат двойно. Защото ще станат в евро.

А заплатите пък ще си останат аборигенски.

Но!

Пътят на България е плътно към Еврозоната с цената на всичко!

Дори и трупове на умрели от глад и студ да го осеят, трябва да вървим към светлото си бъдеще!

Бъдеще, от което спасение няма.

Щастливи ще са само политиците и…мъртвите!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Точно това ще дозакопае бедният Българин,да не говорим за Българския пенсионер,който си е дал живота за благото на България,а в пенсионна възраст -по-скоро умри за да не ти даваме пари!!!!!!!!!!

  2. Нещо като това, което иван костов направи с парите на бедния български народ! Тогава наистина ставаме РОБИ, но в ЕС!

  3. Всички тез,мастити,икономисти ще трябва да си изядат дипломите…скоро!Такива като Красен,Хърсев,ВладоК…ни водят към това дето сме,вече 28 г са съветници на тоз или онзи бездарен,неграмотен,мързелив и крадлив политик.Тези икономисти нямат грам реален трудов стаж в сферата на стопанското управление,или ако пък имат,то е завършило катастрофално.Стига сте им давали гласност,Ние и без Красен знаем,че тук ще става все по-лошо,но ще се усети при кабинета Борисов 4 и 5,а бунта ба празния хладилник ще е при кабинета Борисов 7 и тогава ще дойде нов месия.

  4. Целта е прозрачна. Във валутния борд имаме едни 28 милиарда долара гаранция. Влезем ли в еврозоната, бордът пада, правителството опапква и този резерв, а народът го духа.
    Избирайте ги още!
    Какво чакате!
    Глупаци!

  5. Писна ни вече да четем песимистични прогнози за бъдещето на народа ни. Политиците ни няма да ги мислим.Те живеят не само в друга държава, но може би и на друга планета.На всеки нормален българин му е ясно, че животът за народа няма да стане по-добър поне в близките 20-30 години /а може и повече/.Дай ни Боже здраве сили и позитивизъм!

  6. Еврозоната и еврото е следващият колониален механизъм за окончателно поробване.Освен този нещастен неолиберал,изповядващ идеите на Сорос,псевдоикономист Красен Станчев, има български икономисти,които от много години предупреждават за опастността от въвеждането на еврото.Това са д-р на икон.науки Хитов,д-р Красимир Петров,икономиста Райчо Марков, проф.Павлина Чернева,проф.Уорън Мозлър и др.Темата за валутния борд и за еврото е табу,абсолютно забранена тема в България,защото нашите управляващи са продали всякакъв суверенитет и сега ни вкарват окончателно в робство.За Еврозоната трябва да има Референдум.Преди месец Полша заяви, че може да влезе в Еврозоната след 10-15 години.Останалите страни също не желаят еврото, защото губят монетарния си и банков суверенитет.ЕС, който до скоро казваше, че не сме готови, сега изведнъж се разбърза.Страхуват се от разпад и бързат да колонизират такива, като нас с продажни политици.Това,което се случи в Гърция,в България ще бъде в пъти по-катастрофално.Хора, борете се!Влезте в сайта на Движението за пълна заетост и ценова стабилност,съкр.ДПЗЦС и в блога на Райчо Марков, за да разберете истината за еврото,за възможността да имаме суверенна национална валута,за развитие на национална икономика и програма за пълна заетост на населението.Нещата са толкова прости, но всичко зависи от нас.По мирен път няма да стане!

  7. Няма по голям учител от историята.В Германия при смяната всичко което беше една марка на момента стана едно евро

  8. Аман от пишман икономисти! В Китай средната заплата е 650 долара, но се равнява по покупателна способнаст на 8000 долара в САЩ! И по покупателна способност е най-висока в света! Та как България ще стана РАЙ с еврото г-н „икономист“? Та нали и сега сме вързани за него???

  9. edinstvenia nacin na spasenie e da izvikame putin da ni spasi vsicko ostanalo otsrocka v laji i zagubeno vreme da pobarzame niama vreme daje zakasniahme

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *