Израел заплаши да изтрие от лицето на земята Иран, ако Хизбула отвори втори фронт

Израел са закани, че ако бъде нападнат, ще изтрие „враговете“ си от лицето на земята. Министърът на икономиката и промишлеността на еврейската държава Нир Баркат в интервю за The Mail подчерта, че ако ливанската групировка Хизбула реши да открие втори фронт срещу северен Израел, ответният удар на евреите ще бъде насочен директно срещу Иран.

The confrontation between Israel and Iran

„Имаме много ясно послание към нашите врагове. Казваме им: вижте какво се случва с Ивицата Газа – ако ни нападнете, ще ви третираме по същия начин“, каза той.

Припомняме, че по-рано днес подобно предупреждение отправи и израелският министър-председател Бенямин Нетаняху. Той заяви, че ако Хизбула реши да се включи в конфликта, тя все пак ще „пропусне“ Втората ливанска война и ще направи „най-голямата грешка в живота си“.

Според руския външен министър Сергей Лавров обвиненията на Израел срещу Иран са провокация. В същото време САЩ са на противоположната позиция и свързват Техеран с атаката на Хамас.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Дано Персите не са като нашичкото ОФ при народния съд, който изби едва 0.001 от заслужаващите дръвник и си свърши работата по заличаването на чифутите на 100%.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *