Нетаняху: Ливан ще бъде унищожен, ако „Хизбула“ влезе във война с Израел

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че „Ливан ще бъде унищожен, ако ливанската групировка „Хизбула“ влезе във войната. Той предупреди групировката да не отваря втори военен фронт срещу Израел, защото това би била „грешката на живота им“, предаде The Times of Israel.

Пред израелски командири близо до северната граница на Израел с Ливан Нетаняху каза, че отварянето на втори фронт от север ще доведе до израелски контраудари с „невъобразими размери“, които ще причинят големи разрушения в Ливан.

Нетаняху посочи, че в момента не може да каже със сигурност дали „Хизбула“ ще влезе в пълномащабна война с Израел. „За Израел това е конфликт, в който не може да направи компромис, ние не можем да се отклоним от нашите намерения“.

Заместник командирът на „Хизбула“, шейх Наим Касем, заяви по-рано днес, че целта на групировката е „да отслаби врага Израел и да му даде да разбере, че ако нахлуе с наземна операция в Газа – целият му ционистки държавен проект ще бъде унищожен“, а също и че вторият фронт във войната вече е открит.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Добрият чифут е само мъртвият чифут!
    Някак си цял живот ме е било срам, че българи са спасили евреи от „баните“ на Хитлер.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *