Изповедта на Битата от Полицаи Учителка на Протеста пред БНТ: Удариха ме и ме Хвърлиха в Канала! + ВИДЕО

Полиция блъска и влачи снощи протестиращи пред БНТ, за да направи път на здравния министър Костадин Ангелов да излезе от сградата на националната телевизия.

След участието си в „Панорама“, министърът не посмя да излезе от сградата на телевизията заради наобиколилите я протестиращи. Около 1000 души бяха блокирали трите изхода на БНТ. След като цял час ченгетата се чудиха как да изкарат министъра от сградата, накрая решиха да го изведат през изхода откъм бул. „Евлоги Георгиев“, тъй като там се бяха струпали най-малко хора, а освен това е и близо до Орлов мост.

За да се справят с протестиращите, голяма част от които – жени, полицаите решиха да приложат груба сила като блъскаха и влачиха протестиращите пред автомобила с министъра. Акцията по „спасяването“ на Ангелов, трая около 30 секунди и всички грозни сцени се разиграха пред очите му. Щом стигна до Орлов мост, колата с мръсна газ се пусна по Цариградско шосе . Във видеото се чуват писъците на блъсканите жени. Във фейсбук в момента циркулира снимката на едно от ченгетата, за което потърпевши протестиращи твърдят, че е упражнило най-голямо насилие. Докато чакаха министър Ангелов, протестиращите скандираха единствено „Оставка!“. Болшинството от тях бяха млади хора.

Учителката Лила Джонсън написа във Фейсбук за премеждията си на протеста и за побоя, който й нанесъл полицая от горната снимка:

„Не мога да повярвам, че това младо момче ме грабна и ме изхвърли като парцалена кукла! Мога да съм му майка . А той ме подмяташе, за да отвори път на лимузината на министъра!
Какво падение, колко тъжно!

Приятели и единомишленици, както и към тези от вас, които не мислите като мене, към всички вас се обръщам:
Тази вечер се случи нещо чудовищно. То е чудовищно според личните ми морални критерии.
Не мога да мълча.
Пред очите ми тази нощ се разиграха сцени, които съм виждала само от репортажите от протестите във Франция.
Там гледах как бият и влачат жени. Защото жените излизат напред пред Макрон с наивната надежда, че той ще има свян и достойнство и няма да посегне на по-слаб човек.
Но той посягаше. И по точно френската полиция, която дори ослепяваше хора с гумените си куршуми.
И това е чудовищно.
Вярвате ли, че в България става същото?

Тази вечер аз бях на един от задните входове на БНТ. Имаше и други хора, чакахме министъра на здравеопазването Ангелов.
Имаше охрана от млади и яки момчета. Дойде началникът им и ни каза да се разотиваме, защото вратата, пред която стоим, не се е отваряла от години.
Бях готова да повярвам.
Но останах.
Аз протестирам. Протестирам, защото три месеца останах вкъщи, сгърчена от страх, че ще се разболея, ще страдам и ще умра от някакъв мним коронавирус.
Така ми казваха по телевизора.
След това започнах да се питам защо никой около мене не боледува и още по-никой не умира.
После престанах да си навивам часовника в 8 часа, за да слушам Щаба.
После започнах да пътувам из България.
После започнаха протестите и палатковите лагери. Хиляди хора в плътна близост всеки ден, стотици хиляди минаха през площадите и никой не се разболя.
После започна учебната година и ме информираха как същия тоя гербаджийски измислен Шаб щял да възобновява брифингите си, защото ситуацията станала много опасна.
И ми се искаше да получа отговор от министър Ангелов кое не е наред в целия този корона-пъзел. И снощи когато вече не хранех надежда, че той ще се появи… той го направи.
От изоставения и неотварян уж от години вход наизлязоха огромни тежко въоръжени мъже. Които с гръм и трясък започнаха да разбутват и разхвърлят хората, буквално ги размятаха.


Тогава се показа луксозна черна лимузина. Около нея вървяха черни преторианци. Те събориха няколко човека. Колата на министъра на здравеопазването настъпваше сред множеството – не бавно и леко, а на скорост. А мутрите около машината поваляха хората.
Министърът стоеше и гледаше. Той, човекът, призван да се грижи за здравето и живота на хората, гледаше как размятат „незначителни“ човешки тела.
Стани ми срамно и гротескно, че виждам това и се хвърлих пред колата.
Мислите ли, че министърът спря да попита защо тази немлада жена, образована, личи по очилцата, е стигнала до там да ляга пред колата му?
Не, шофьорът му даде газ.
Стиснах очи и си казах, че сега ще се мре.
Тогава усетих, че със страшна сила някой ме подмята. Това е мъжът от снимката. Извиках му че не съм млада и не мога да повярвам, че ми посяга. А той каза: „Какво като си стара ма!“
И ме метна към канала, в дерето, където се търкаляха и два хвърлени от полицаи велосипеда на протестиращи момчета.
Министърът продължи да мачка хора, а други се съпротивляваха.
Министър на здравеопазването с лимузина и охрана – срещу една бедна изстрадала учителка.
Какво падение?“ Skandalno.net

ВИДЕО ОТ СНОЩНИТЕ СБЛЪСЪЦИ ПРЕД БНТ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Това плешиво, анаболно ушево хюмне с една единствена функционираща мозъчна клетка(на снимката по-горе), е толкова тъпо и умствено изостанало, че се надява с натегачество да му вдигнат мизерната ушева заплата!
    Няма по света по-тъпо и гнусно говедо от българското ушево говедо!
    Който не става за абсолютно нищо, отива и става ушево говедо!
    Да им сера фостата на всички български ушеви говеда!Мрете в адски мъки, гадове мръсни!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *