Изгониха саудинския крал Салман и свитата му от 1000 души от Лазурния бряг

саудитски кралСаудитският крал Салман внезапно напусна Лазурния бряг, където планираше да почива с цялата си свита.

Предвидената от него  триседмична  ваканция приключи на осмия ден заради бурни протести на местни жители и туристи. Заради охраната на кралската особа плажът, който се намирал под вилата му, бил затворен за посетители, за да се настанят там необезпокоявани жените му, децата му, бавачките, компаньонките, слугите и цялата тълпа, която наброявала около 2000 души и била или част от семейството, или от обслужващия персонал.

Летовниците не се интересували, че е крал, на морето той трябва да е равен с тях. Те твърдят, че който и да е посещавал досега Лазурния бряг, не е отцепвал плажната ивица и не е предизвиквал такава суматоха. Обвинени са и властите, които забранили достъпа под вилата му за простосмъртни. Над 150 хиляди души се подписали в искане кралят да се третира като обикновен гражданин в курорта и да не стряска хората с многобройната си охрана.

Заради големия скандал Салман се оттеглил с част от свитата си и 1000 души от най-приближените си в курорт в Мароко, а останалите ги върнал обратно в двореца си.

Според изявление на саудитски източник обаче, посещението на краля в Мароко било просто част от ваканционната му програма и изобщо не било повлияно от протестната подписка и медийния шум около престоя му във Франция.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *