Извънредна среща в САЩ! Западната финансова система се Срива! „Дойче банк“ и най-голямата швейцарска банка UBS са пред Фалит!

Черен петък за международните пазари – Акциите на „Дойче банк“ и UBS се сринаха. Двете най-големи европейски банки са пред фалит. Повличат и стотици други банки.

Западната финансова система навлезе във водовъртеж и пълен колапс, от който няма измъкване. Дойче банк и най-голямата швейцарска банка BBS са на ръба на фалита. В петък само за един ден акциите на Дойче банк се сринаха с 14 %, а тези на UBS – с 18 %, а корпоративните им клиенти масово и истерично теглят парите си.

Американските военни авантюри тласкат цялата западна финансова система към колапс.

Първо, САЩ незаконно конфискуваха 300 млрд. долара собственост на руски бизнесмени, както и на самата руска държава, които се съхраняваха основно в немски и швейцарски, но и в няколко други западни банки, подкопавайки доверието на света в тези финансови институции. А наскоро департаментът по правосъдие на САЩ започна разследване дали финансови специалисти на UBS са помогнали на руски олигарси да избегнат санкциите.

Ако UBS фалира, това ще е краят на „неутралната“ финансова зона, наречена Швейцария, а фалитът на огромната Дойче банк ще повлече със себе си почти всички европейски банки.

UBS е единствената швейцарска банка с глобален обхват след като преди две седмици погълна втората по-големина швейцарска банка „Кредит суис“, за да я спаси от фалит. Действие с което повиши риска за цялата швйцарска финансова система, защото я направи зависима от една-единствена банкова институция – от самата себе си. И сега самата UBS Group е пред фалит.

Другата причина за срива на двете големи европейски банки този петък са координираните действия на държави като Китай, Саудитска арабия, ОАЕ и други страни, които едновременно започнаха да теглят парите си от въпросните банки с цел да ускорят колапса на западната финансова система.

Споразумението между Русия и Китай да работят за превръщането на юана в петроюан, зад което стоят още Саудитска Арабия, ОАЕ и още редица други държави, вече работи, подкопавайки западната финансова система, завличайки глобалното богатство от запад на изток.

Като трети фактор за скорошния фалит на западната финансова система отчитаме няколко събития, предизвикани от самия запад. Това са санкциите срещу Русия, енергийното самоубийство на Европа, високата инфлация и неконтролируемото печатане на пари от ЕЦБ и ФЕД, което генерира още по-голяма инфлация и прекомерно увеличаване на лихвените проценти. С оглед бързия финансов срив, за събота е свикана спешна среща на Съвета за надзор на финансовата стабилност (FSOC), който се председателства от финансовия министър на САЩ Джанет Йелън.

Органът, в който участват ведомството на Йелън и ръководителите на ФЕД, FDIC и SEC се среща периодично, за да регулира стабилността на финансовата система.

Свръхбанките „Дойче банк“ и UBS не са единствените пред фалит. В момента колабират и всички пряко свързани с тях европейски банки – над 200.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Сега е момента Китай да си изтегли милиардите и запада ще бъде погълнат от Истока.

    • Те изтеглиха по голямата част от авоарите си координирано заедно със Саудитка Арабия и страните от Персийския залив и както виждате има земетресение.

      • В САЩ са доколкто съм чел са един трилион и сто милиарда.Говоря за всичките.

  2. „…..Ще работим за обучение на майчин език. Ние няма да гледаме на турския език като на чужд език и ще го приемем като майчин език…..“, казал Христо Иванов в Бурса, цитиран от медиите в Турция.

    Гласувайте за предателите обичащи майка турция ….. нали затова беше 33 г. зор.

  3. Процесът на разпад се забързва. Стана ясно, че гаранционните фондове няма да могат да покрият гарантираните влогове. Положението скоро ще стане апокалиптично и опашките пред банките ще бъдат километрични. Теглете си парите, ако имате, и докато още можете. Предстои да видим колко струват пластвасовите пари. Затегнете коланите, защото туброленциите ще бъдат страшни. Бог да пази България!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *