Иво Христов Разкри: Ето защо Доналд Тръмп привика Борисов в Белия дом:

Над 3 млрд. лева струва на българския данъкоплатец днешната среща на Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп. Като васал на предишните стопани на Белия дом (демократите на Обама и Хилари), псевдо-премиерът на клетата американска колония България най- после беше припознат от новата републиканска власт в САЩ за „техен кучи син“. Но само след като Борисов впрегна България да плати на САЩ прескъпо за 8 американски изтребителя Ф- 16. Която неизгодна покупка се явява и индулгенция за мафиота Борисов.

Тази сума от 3 млрд. обаче е само входния билет за Борисов в Белия дом. Според евродепутата Иво Христов визитата не е точно среща, а … привикване. Преди около месец българският премиер подписа с Турция и Русия договора за изграждането на „Турски поток“ през България. Проектът, който наследи проваления от самия него „Южен поток“, беше заклеймен от Вашингтон ведно със „Северен поток- 2“. САЩ бяха категорични, че няма да допуснат двата руски газопровода да достигнат до Европа. „Северен поток- 2“ обаче вече е факт, след като и последната държава – Дания, даде позволението си той да мине през нейните териториални води. (Въпреки полушеговитите заплахи на САЩ, че ще й отнемат Гренландия, Дания подписа) Но проектът „Северен поток-2“ се реализира, защото най- заинтересованата от него държава не е коя да е, а самата Германия.

На фона на лютият натиск от САЩ срещу газовите доставки от Русия, другия проект „Турски поток“ си изглеждаше направо обречен. Особено в трасето му през България, като се има предвид силната васална зависимост на Борисов от Вашингтон. Белият дом беше сигурен, че Борисов ще провали и този руски газов проект, както предишния, „Южен поток“, през 2014 г., който беше и много по- изгоден за нас.

Иво Христов, евродепутат от „БСП за България“

За разлика от него, „Турски поток“ не обслужва изцяло българския интерес, но пък ако го блокира, още през 2020 г. България ще изпадне в газова криза. Точно тогава Русия спира подаването на газ по стария газопровод през Украйна. Затова и Борисов се вкопчи за него и го подписа, за да не изпусне и последния влак. Въпреки натиска на Съединените щати.

„Външната политика на Борисов се свежда до това да лъже американците, че лъже руснаците… и обратното. А накрая най-излъгани остават българите“, категоричен е Иво Христов.

На днешната среща САЩ със сигурност ще поиска от България да увеличи вноса на скъпият им втечнен шистов газ през интерконектора с Гърция, както и да увеличи още разходите за си за отбрана, коментира радио Свободна Европа. В момента бедна България се явява единствената страна от ЕС, която е изразходила не дори 2, а цели 3% от своя БВП за купуване на натовски (разбирай американски) оръжия. И то докато богати държави като Германия, Холандия и пр. категорично отказват да отделят за отбрана повече от 1 %.

Другата голяма енигма около срещата Борисов- Тръмп е дали САЩ ще поискат от България нова военна база на НАТО  – този път на Черно море. По-рано през този месец премиерът се закани категорично да отхвърли подобно искане. Но ако днес Тръмп му го поиска в прав текст, едва ли Борисов ще му откаже. Между другото, часове преди срещата в Белия дом, Българският атлантически съвет (едно от над 1000-та НПО-та у нас, финансирани от соросоидната фондация „Америка за България“) публикува отворено писмо, в което настоява за натовска черноморска база в България, която да ни пазела от руснаците. Силно намирисва на координирани пропагандни действия между премиера и американските НПО-та на влияние у нас. Прави се когато Борисов трябва да вземе някое непопулярно сред населението решение.

Тема, която със сигурност ще бъде засегната на срещата Тръмп-Борисов, е корупцията. Това бе потвърдено официално от американския посланик у нас Херо Мустафа. Интересно какво ли Борисов има да каже по нея, няколко месеца след Апартаментгейт и месеци след Кумгейт, Суджукгейт, Оградагейт и още цяла дозина тежки корупционни скандали в неговото правителство. Разбира се, тази слабост на Борисов може да се окаже много полезна за американците – няма нищо по- удобно за тях от корумпиран слуга.

„Криминалното минало на Борисов и хилядите му корупционни зависимости го правят особено предпочитан слуга за западните колонизатори на България“, коментира още Иво Христов. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тръмп към Борисов: Изпълнявай каквото ти нареди г-жа Мустафа! Обща пресконференция с теб няма да давам!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. НАРОДЕ ОПРОСТАЧЕН БЪЛГАРСКИ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ МАФИОТИТЕ УБИЙЦИ НА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ГРЪМНАТИ ОЩЕ 2013 КОГАТО ПЛАМЕН ГОРАНОВ СЕ САМОЗАПАЛИ МАФИОТСКО ЦИГАНСКА БЪЛГАРИЯ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ТЕ ПОГРЕБАХА ЗАЩОТО СПИШ МЪРШО

  2. Борисов е обещал „учебен център“ (разбирай- база)във Варна за натовски кораби в Черно море!

  3. АКО И СЕГА КАТО СЕ ВЪРНЕ ОТ ХАМЕРИКА БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА НЕ БЪДЕ ГРЪМНАТ ГРЪМНИ СЕ ТИ ОПРОСТАЧЕНА ЦИГАНИЗИРАНА БЪЛГАРСКА РАЯ ЯДРЕНИТЕ БОМБИ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ПРИСТИГАТ В БЪЛГАРИЯ

  4. УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ЗА ЗАБЛУДА НА НАРОДА БЪЛГАРСКА МЪРША СПЯЩА Е НАТОВСКА БАЗА СЪС ЯДРЕНИ БОМБИ ПО ПОРЪЧКА НА БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ В СИМБИОЗА УЖ СА СЕ РАЗДЕЛИЛИ НО ДЕЙСТВАТ ЗАЕДНО СТРЕЛЯЙ БРАТСКА РУСИЯ ИМАШ ПРАВО НА СПАСЕНИЕ НАРОДА ИЗБЯГА В БЪЛГАРИЯ ОСТАНАХА САМО БОКЛУЦИ СТРЕЛЯЙ ДА СЕ СВЪРШВА

  5. Жалко, че и тук има цензура. Трият коментари, които не им харесват. Имат право да губят читатели. Сбогом, Скандално.нет!

    • Уверявам Ви, че никой не трие коментарите ви. Ако към даден коментар слагате и линк към друг сайт, системата не допуска публикуване на коментара. Това е единственото обяснение, за което се сещаме като евентуална причина някои ваши коментари да не се публикуват. Хубав ден.

      • Не, Скандално.нет, никога не бих си позволил подобно нещо. Никога не съм публикувал линк или препратка. Коментарът ми относно недоверието в сегашните лидери беше публикуван и впоследствие след 1 ден беше изтрит. Може би сте преценили, че обезверявам хората, но това съвсем не е така. Аз просто съм реалист. Ето, харесвах и уважавах Иво Христов, докато гласува за „зловредната“ връзка с Русия. Срина ми се доверието и в него. И в Нинова с нейния Техноимпекс… Всичките, с изключение на президента ни Румен Радев, са като хиени, захапали кокала. Говорят едно, вършат съвсем друго. Когато фактите говорят, боговете мълчат, нали знаете тая мисъл? В абсолютно всичко до тоя момент съм съгласен с Вас, на пръстите на едната ми ръка се броят сериозните медии и Вие сте една от тях. Добре е да приемате чуждото мнение, когато е добронамерено и когато гледаме в една посока. Поздрави!

      • Ако действително сме изтрили Ваш коментар, моля приемете нашите извинения. Благодарим за доверието.

  6. Да отдаваш почит на войни хвърляли бомби над цивилни в страната ти. Позор борисов, позор.

  7. Ситуацията е повече от неспасяема! Какво смятат да правят мислещите? Останалите са ясни!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *