Иво Христов: Изборите бяха Манипулирани! Ето каква е истината за победата на ГЕРБ:

„Огорчен съм от изборния резултат, защото това беше победа на апатията над здравия разум. От гледна точка на историята, това е едно морално поражение за българския народ. Истината е, че очаквах ГЕРБ да се срине напълно, защото по света няма нито едно развито общество, което да толерира корупцията. Камоли в такива размери, като нашите. Но се оказва, че нашето българско общество е някаква аномалия“. Това сподели днес в сутрешния блок на БТВ избраният за евродепутат от листата на БСП Иво Христов.

„Има и още нещо: Аз имам големи резерви относно изборния резултат. От наблюденията ми по време на предизборните обиколки из страната, останах с други впечатления относно политическата нагласа на хората. Не съм убеден, че това бяха честни избори. Разполагам с голямо количество сигнали и други свидетелства за принуда, натиск, корпоративен вот. Имаше манипулации на твърде много нива. Тези избори не бяха нито честни, нито почтени“, сподели още Христов.

„Не смятам, че Борисов спечели изборите за ГЕРБ. Спечели ги този, който контролираше изборните комисии, феодалните бизнесмени по региони, МВР и службите – това бе Цветанов. Омерзителен е начинът, по който той бе низвергнат от своите и от човека, който му дължи толкова много… Виждате, че за него в ГЕРБ сега говорят високомерно и подценяващо. Изхвърлиха го на бунището.

„Гледам го онзи ден по телевизията този „проповедник на любовта“, бивш охранител, с прилепнала фланелка и небръснат и обграден от здрави пазванти, да ни обяснява как навремето пребил братовчед си, а сега бил БСП. И има наглостта да говори, че левицата сеела омраза и агресия. Кадрите опровергават посланието му“, коментира Иво Христов думите на премиера Бойко Борисов, че БСП излъчвали жлъч и омраза по време на предизборната си кампания.

Според Христов, когато президентът заемел публична позиция срещу корупцията, тя била срещу обществен порок, а когато ГЕРБ реагирали като опарени – то било, защото са се припознали.

Партийната тема на БСП я знаем. Има вътрешни конфликти, противоречия и пренаредена листа. Имаше и хора от апарата, които не работиха за мобилизацията. Но това са партийните проблеми на БСП. Има ги всяка демократична партия. Апатията на хората да не гласуват на тези избори бе предизвикана от друг – чисто битов феномен. Изборите са за 17 човека, които отиват в ЕП, където ще получават високи заплати. Това дразни всички, но разликата е, че европеецът все пак гласува, за да доведе този вот до добър резултат за него“, каза евродепутатът от левицата, като добави, че в България битовата логика надделява над политическото действие.

„Чух се с президента, отношенията ни са идеални от самото начало. Той ми честити победата, а и аз продължавам да го съветвам по стратегическите теми. Корнелия Нинова не я съветвам, защото не съм партиен член. Но двамата често обменяме идеи и мнения. Последно анализирахме изборните резултати. Мога да гарантирам, че поражението на тези избори не само не я е нокаутирало, ами напротив. От изборите насам Корнелия е много по-мотивирана“, каза в заключение Иво Христов. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. БОЙКО БОРИСОБ БЪЛГАРОУБИЕЦЙ ОТКРАДНА МАФИОТСКИ СЪС ЗАПЛАХА И НАРОДНИ ПАРИ ПОБЕДАТА НА БСП НАРОДНАТА ПОБЕДА ГЕРБ ОКРАДОХА ВСИЧКО В БЪЛГАРИ И ЖИВОТА НА НАРОДА САМО РЕВОЛЮЦИЯ Е СПАСЕНИЕТО ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ

  2. Иво Христов е ерудиран, умен човек. Нека да ни представлява пред ЕС! Разбира се, че ГЕРБ манипулира изборите. Аз не познавам човек, който да не е разочарован от тях, дори и най-върлите им бивши симпатизанти. Всички са омерзени. Обезпокоително е, че хората не вярват и в БСП, свързват я с Живковото време. Бай Тодор беше неграмотен, хитър, но прост циганин, който дори не умееше да прочете правилно предварително подготвените му речи. Т.е., Тиквата му е подобие. Не може да изкривяваме истината, че ако имахме икономика, здравеопазване, образование и пр., го дължим на братското рамо на бившия СССР. Без помощта на руските братя Циганинът Тодор не ставаше за нищо! Той изопачи принципите на социализЪма и сега хората го свързват с неговите извращения. Всеки честен, истински комунист, който се опитваше да му покаже грешките, аламинут беше изхвърлян от БКП. А тогавашните гъзолизци, сегашните българоубийци бяха добре, но оставяха и за народа. А сега хората са гладни! Алчността и тъпотията на бившите номенклатурчици от Тошовото време сега са над всичко. Честните измряха. Опростачен ни е народа, жалко.

  3. Иво Христов е мазняк, който за да отиде в Брюксел целува задници! Пълен въздухар! Нагаждач!

    • Времето на партийчките изтича..Имаме нужда от друга форма на управление, защото дори и йа-прекрасната идея, попаднала в тясното, прогнило пространство на някоя си партийчка загива..И ярък пример е бкп-то…Започва се добре, добри социални програми, национализация, образование, мед. обслужване и накрая пълен крах..беше разядена и изгни отвътре…Управление, пткрито и професионално..Не вярвам на никого от партийчкие..Да сме видели някой политиханец да работи, или да живее скромно с 500-800 лв заплата и да допринася??? хаха Не, разбира се..Интересно каква е заплатат и на Иво Христов и сам ли си я изработва или му я плаща супер обеднелия български данъкоплатец…??? Премахването не само на партийчките, но и на мързеливите дупетатаи, малко на брой и работещи професионали и празнидентската декоративна организацийка, която струва много скъпо на българите, а прави НИЩО за тях:(((

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *