Иво Христов: Европа ще умре от политкоректност

„Понятието „сглобка“ е чисто пропагандно – зад него се крие една позорна коалиция, която съставителите й се стремят всячески да укрият, тъй като чрез нея те предадоха избирателите си“, смята евродепутатът Иво Христов.

Да се обезоръжим, за да се чувстваме по-сигурни. Това е анти-логиката на управляващите. Те в голямата си част са хора, които не са ходили в казарма, не могат да изпълнят дори команда „мирно“, но дават стратегически визии за това как трябва да се превъоръжи армията ни и дали трябва България да участва във война. Те внушават, че доставянето на оръжие на Украйна с нищо не покачва риска от въвличането на България във войната. Междувременно, преди седмица, гръмна оръжейния склад на „Емко“. Самият собственик Емилиян Гебрев заяви, че подозира, че това е свързано с доставките му на оръжие за Украйна. Вероятно има основания да го подозира. Но ние се правим, че не забелязваме, че войната е вече тук.“,

Това каза в ефира на телевизия Euronews Bulgaria Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП (S&D) и началник на кабинета на президента Румен Радев в периода 2017-2019 г.

По думите му ПП, ДБ и ГЕРБ „посягат на конституцията с цел да засилят концентрацията на властта си, която по дефиниция е евроатлантическа  т.е. – наднационална“

„Когато Радев управляваше по силата на конституцията чрез служебни правителства, слугинските медии наричаха това „услаждане от властта“, използваха някакви гастрономически образи. Медиите си подават топката с едни и същи анализатори от 30 години. От тях слушаме едни и същи опорни точки, клишета и ключови думи като „услаждане“, „сглобки“, „безалтернативни съюзи“… Персоналът, който обикаля, за да коментира в медиите не е променен. Има някои нови попълнения, но те биват допускани само при доказан конформизъм“, каза евродепутатът.

“Вие казвате, че президентът ги нарекъл „коалиция на войната“. А не са ли? От момента, в който са на власт, няма и месец, Тагарев увеличи военната помощ за Украйна, заговори за изпращане на български медицински екипи в Украйна, за разширяване на батальонната група в България до бригада. Това коалиция на мира ли е? Това отдалечава ли ни от войната или ни приближава към нея? Не Ви ли прави впечатление, че войната пълзи все по на запад. Вече има ядрени оръжия в Беларус, които държат на мушка цяла Западна Европа“, коментира Иво Христов.

Евродепутатът изрази мнение, че парите, които Европа дава за войната в Украйна, ще имат бумерангов ефект на изборите за Европейски парламент догодина.

„Опасявам се, че тези пари, които Европа взема от джоба на все по-обедняващия европейски данъкоплатец и ги праща в Украйна под благовидния предлог, че се бори за мир, ще й се върнат бумерангово на изборите догодина за Европейски парламент, когато крайнодесните партии, съвсем закономерно, ще пожънат недоволството на европейците от обедняването, от рецесията в Германия, която ще завлече и целия континент. Крайната десница ще вземе толкова много мандати в ЕП, че не виждам как ще бъде формирана комисия. Тогава ще стане ясно „прави ли бяхме, когато гласувахме многомилиардни военни помощи“, когато се сочехме с пръст „ти даде ли достатъчно на Зеленски?“ и т.н. Но тогава ще бъде късно“, каза евродепутатът.

Опасността от войната за България е реална, във всеки един миг. Както и за целия континент, и за целия свят. Когато ядрена държава е ангажирана във война, а нейният противник Запада, към който се числим и ние, казва, че ще воюва до победен край, очевидно играем един опасен покер“, категоричен е Иво Христов.

По повод безредиците във Франция Христов заяви:

„Фактът, че избухват национални бунтове на прага на революция вследствие на инцидент в един квартал, показва, че този криминален епизод (убийството на младежа от полицая) е само детонатор на трупано с години огромно обществено напрежение. В Европа протичат мащабни деградивни процеси, които могат да доведат до разпада на Съюза. Докато коментираме пилона на Рожен и кой щял да бъде новият еврокомисар, Франция е на прага на гражданска война. Обявяването на извънредно положение в страната се дискутира от правителството в Париж, но засега бе избегнато. Засега! Германия навлиза в рецесия и предстоят европейски избори. Всичко това поставя на изпитание европейските институции и въобще оцеляването на ЕС“, смята Иво Христов.

„Недоволството във Франция ще продължи дълго. Европа може да умре от политкоректност, защото французите не смеят да изрекат проблема такъв, какъвто е. На улиците масово протестират французи по паспорт, но това не са французи по произход. Съгласен съм, че който има паспорта, трябва да има пълния обем права. Но това не значи, че той по дефиниция притежава същото отношение към страната и нейната култура. Протестиращите масово често са израсли в друга културна среда, капсулирани в крайните квартали, в гетата на големите френски градове. Те си живеят в своя културна среда, различна от френската… и все по- често влизат в конфликт с приемната култура. А тя, приемната култура, и по-точно френската държава и нейната икономика имат нужда от тях като евтина работна сила, но не и като пълноценни граждани. Затова чрез различни политико-икономически средства ги държат в латентно маргинално състояние – така са им удобни. Затова тези хора са на улицата. Те вандализират заведенията, търговските площи, горят автомобили – защото три поколения араби и чернокожи там не могат да дръпнат от социалното дъно, на което изкуствено са държани от властите. И тези грандиозни протести се случват на фона на огромното социално напрежение от мащабното ограбване на спестяванията на хората, което правителството на Макрон нарича благовидно „пенсионна реформа“, каза още евродепутатът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Много общи черти имат събитията във Франция с тези които са и в България. Десетки години се говори и плаща за така нареченото „включване“ – на кого и към кое, всички знаят. Сега резултатът е напълно очевиден – вече четвърто поколение от тези, които щяха да се включват при това платено към нас, не работи,а те само потребяват обществен продукт под формата на социални помощи. Те са и най-ревностните защитници на влизането ни в Шенген и Еврозоната – пред тях е химерата за „гарантиран социален минимум“. В семейство с десет деца, той би надхвърлил бюджета на всяко обикновенно българско семейство. От къде ще дойдат тези средства – никой не казва а още по-малко тези които чакат такива лесни пари. Който не е съгласен, нека вечер, след полунощ да тръгне но сам по улиците на техните квартали – само неднъж. Ако оживее – ще разбере за какво става дума. Само обществото е виновно за липсата на включване – те не са виновни за нищо и имат само права. Като бунтуващите се във Франция. В един репортаж на БНТ чух как млади французи с нетипичен цвят крещяха в Латинския квартал, че това не е Франция. Да това ни очаква – да ни кажат , че живеем на тяхна територия и трябва да спазваме техните закони. Това идва!Законът – лъжи,кради, убивай!

    • Това беше планът на хазарската мафия. Като към мангалите добавиш и наколкостотин хиляди главореза от азия и африка и хилядите укронацисти, натовски башибозуци ….. може на така нареченият народ да ме светне какво го чака за нищонеправенето си и великата си толерантност.
      Дано поне новите господари на БГ робите, ни ги лишат от банани, че ще вдигнат революция :)

  2. В света тепърва предстоят безброй граждански войни. Световното зло САЩ с неговите вируси, отровни храни, пръскане на хората със зарази от самолети, превъоръжаване, войни, ще докара света до самоунищожение. Този свят се управлява от едни дъртаци по на 90 -100 годишни и дори повече, които са собственици на всички банки, общо имат трилиони, но са на път за отвъдното и няма какво да губят. Те искат да завлекат целия свят с тях горе. Те си казват така: Ако нас ни няма, за какво да ги има всички останали. Отиваме си заедно.

  3. ХИТЛЕР Е БИЛ ПРАВ В ЕДНО НЕЩО -УНИЩОЖАВАНЕТО НА ЕВРЕИТЕ УНИЩОЖАВА СВЕТОВНОТО ЗЛО.

    • Като е бил толкова прав и знаещ, що не ги е унищожил, а ги е хрантутил, докато е избивал православните?

  4. Масовите дирижирани безредици, които започнаха във Франция, се разпространиха и в Швейцария и Белгия. Дано изколят целият евроджендърски-антибългарски парламент.
    Ясно е от векове, че нищо не прочиства като войната, затова няма да е лошо и други краварски колонии да прихванат от безредиците. А аз си чакам с интерес да ни бъде представен новият „спасител“ Ариман.

  5. Всяка жаба да си знае гьола. Никаква глобализация, движения на хора и капитали. За възстановяването на света ще има такава борба за мир, че камък върху камък няма да остане.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *