Зловеща цензура! Свалиха предаването на Петър Волгин, защото защитавал Русия

Петър ВолгинПредаването „Деконструкция” на Петър Волгин бе свалено от ефира на БНР с решение на Управителния съвет на медията.

Журналистът е категоричен, че не се сърди на управителите,  защото те са били принудени да го направят. В противен случай ще си изгубят постовете. А цената за запазването на тези постове била да  се отстранява всеки неудобен.

У нас е така. Политиците казват на СЕМ с кого да се саморазправят, СЕМ козирува и изпълнява, а шефовете на медии се подчиняват, за да запазят местата си, казва журналистът.

Екипът на „Деконструкция“ обаче излезе с изявление,  че битката ще се разгори тепърва  и че „победа будет за нами“.

Точно говореното на руски с някои от гостите, които са руснаци и защитата на Русия в предаването вбеси българските политици. Те са готови да дават права на всякакви малцинства в България, да се навеждат чинно пред всички държави в ЕС и НАТО, но настръхват от ужас, когато стане дума за Русия. За политическия ни елит в момента Русия е мръсна и бягат панически от нея.

Предаването на Волгин им беше трън в очите и накараха СЕМ да глоби БНР с 3 000 лева, понеже ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!  не се спазвал плурализма в предаването. Водещият си канел гости, които му били удобни и не били инакомислещи, нямало сблъсък на мненията.

По тази логика Люба Кулезич трябваше да бъде изхвърлена още преди няколко години, когато канеше през предаване Цветан Цветанов, а при гостите й имаше чат-пат по един на друго мнение, но тя или не му даваше думата, или го сдъвкваше. Но защитаваше ГЕРБ.

Трябва да се махне и сутрешния блок на Нова тв по същата причина. Там бе поканена Татяна Дончева, но не й беше дадена думата, а често пък инакомислещите са подставени от про-американската партия ГЕРБ лица и само се правят на такива срещу заплащане. А истински плурализъм се появява много рядко. Същото става и с други политически предавания на Нова телевизия, но понеже е официалният правителствен галеник, там СЕМ гледа през превръзката на Темида.

И телевизия „Алфа“ си прави предаванията от типа на „сами се питаме и сами си отговаряме“,  обаче никой не я закача. Там направо атакуват собственика й с непрекъснати измислени съдебни дела.

Същото се получава и по СКАТ на Валери Симеонов, обаче СЕМ и останалите отговорни институции се правят, че не виждат.

Медиите в България или слугуват на управляващите, или ги закриват. Примерът е ТВ7, която за едната бройка да затворят пак заради обвинение в „пропаганда в полза на Русия“. А към момента същата едва оцелява на ръба на финансовия фалит.

Цензурата в момента е страшна. Изхвърлиха Мартин Карбовски, защото казваше неудобни истини срещу САЩ и зловредното му влияние в България. Махнаха Петър Волгин, защото бил защитник на Русия.

Изритаха и Сашо Диков, понеже имаше нахалството да изказва собствено мнение. И сложиха послушни журналисти, платени от „Отворено общество“, „Америка за България“ и други американски фондации.

Иначе в България има демокрация.

Има, ама друг път!

https://youtu.be/WCliWqSSKvM

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Защо не изгониха и цели блок на Нова? Те също канят само удобни хора

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *