Защо Москва започна операцията в Украйна? Биологично оръжие, планове за нахлуване в Русия и Минската Лъжа

Излязоха факти, които доказват, че Русия е закъсняла. Трябвало е да започне Специалната си операция в Украйна много по рано.

Украинските националисти стрелят по нашите позиции с немска гаубица Panzerhaubitze 2000. НАТО прилежно доставя на Неделимата оръжие, опитвайки се да затегне конфликта

Ако до неотдавна все още някои се съмняваха в необходимостта от спецоперацията за защита на Донбас, то днес вече има много документи и други данни, които изясняват много неща. Появиха се факти, които потвърждават: СВО е била крайно наложителна. И даже Русия се е забавила с нейното прилагане.

1. Планът е бил Украйна да нападне първа

Десeт дни преди Владимир Путин да обяви признаването на ДНР и ЛНР за самостоятелни държави, украинската артилерия вече масирано и повсеместно обстрелваше градовете и позициите на опълченците. За тези десет дни ВСУ изстреля безпрецедентните до тогава над 6 хиляди снаряда по жилищните райони на Донецк, Горловка, Луганск… (Данните са на ОССЕ) Целеха се в цивилното население. Това е била артилерийска подготовка преди мащабното им настъпление за превземане на Донбас. Очакваното нахлуване на ВСУ в Донбас с последващо масово клане принуди руското ръководство да евакуира местните жени, старци и деца, изтегляйки ги към териториите на Руската федерация. Ако не беше спецоперацията, боевете така или иначе щяха да започнат до дни, но щяха да се водят вече на наша територия.

Да, точно така. Под Авдеевка в превзета щабквартира на ВСУ руските специални отряди намериха карта, бележките по която свидетелстват за плановете на ВСУ да атакува руските градове в Приазовието – Таганрог и Ростов на Дон. Върху кои други руски територии са се простирали апетитите на Киев, можем само да гадаем. Още в периода след първия Майдан (спонсорираната от САЩ цветна Оранжева революция през 2004 г.) украинските националисти започват яростно да пропагандират тезата, че целия руски Юг, включително Кубан и Ставропол, трябва да станат украински. А изказвания на много официални представители на спуснатата в Киев проамериканска власт свидетелстват за такива великоукраински апетити на най-високо държавно ниво.

2. Минските споразумения бяха измама

Украйна не е възнамерявала да се договаря за съдбата на Донбас с Русия, защото Западът не й е давал подобна задача. Целият мински преговорен процес е бил просто начин да се спечели време за подготовка за война. След началото на спецоперацията маските бяха свалени. И Порошенко, и Зеленски и фрау Меркел с мосю Оланд публично признаха: всички тези нормандски формати са били нужни, само за да се спечели време и да се даде на Киев възможност да се въоръжи. Нищо че Минските споразумения бяха утвърдени от Съвета за сигурност на ООН…

Владимир Путин: Русия беше заинтересована от реализирането на Минските споразумения! ВИЖ ВИДЕОТО:

3. Американските биолаборатории в Украйна

В ръцете на руското военно разузнаване попаднаха документи, свидетелстващи, че на територията на Украйна действат повече от трийсет тайни биолаборатории. Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд потвърди под клетва пред Конгреса: лабораториите съществуват! В допълнение Нюланд даже изрази безпокойството си, че материали от изследванията сега може да попаднат в ръцете на руските военни.

Руските експерти проведоха мащабно разследване по темата. В резултат на което началникът на войските за радиационна, химическа и биологическа защита на Русия генерал-лейтенант Игор Кирилов съобщи: В Украйна Пентагонът е разработвал компоненти за генетично ориентирано биологично оръжие, което е възнамерявал да изпита върху населението на Украйна и други съседни на Русия държави.

За създаването на новото си биологично оръжие те правели експерименти, свързани с ХИВ-вируса, които са се провеждали от американски специалисти на територията на Украйна от 2019 г., каза генералът. Целта е била цялата тази гадост да достигне на територията на Русия. След което САЩ просто да вдигнат ръце с реепликата: нищо не сме видели, нищо не знаем…

От министерство на отбраната на Русия разкриха подробности за секретните американски биолаборатории в Украйна! Ето какво заяви ген. Игор Кирилов! ВИЖ ВИДЕОТО:

4. Западът управлява Киев

През последните месеци се разсеяха всички съмнения относно това с кого се сражаваме. Не e с Украйна, а в Украйна. Украйна е отвлечена и превърната в оръжие в ръцете на Запада. Чрез нея той се опитва максимално да отслаби Русия. А при благоприятно развитие на нещата – и да я победи, и разчлени. Анти-руските санкции и тезите, публично изказвани от най-висшите западни лидери, че нашата страна трябва да престане да съществува в сегашния си вид, доставките на танкове и тежко въоръжение, предоставянето на спътниково разузнаване, взривяването на Северен поток, западните инструктори, наемници (често преоблечени натовски военни) на фронтовата линия, сриването на мирните преговори от страна на САЩ и Великобритания и силовото тласкане на васалната власт в Киев да воюва до последния украинец – всичко това има една цел и тя е Русия да бъде поставена на колене, след което – гилотинирана.

Буквално преди дни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна в свое заявление, че за алианса военните действия са започнали още в 2014 година.

„В действителност, от 2014 г. НАТО започна най-голямото укрепване на колективната отбрана от едно поколение насам“, каза Столтенберг на пресконференция в Брюксел. „Това е най-голямото активизиране на Алианса и включи въвеждане на повишена готовност на силите ни, засилване на източния ни фланг, увеличаване броя на ученията.“

Осем години НАТО по всякакъв начин се стараеше да усвои Украйна във военно отношение, да се добере по-близко до нашите граници. Вследствие на което Украйна се превърна в най-милитаризираната НАТОвска държава след САЩ. Ако Русия не беше започнала спецоперацията си в Украйна на 24 февруари, 22 г., а месец-два по-късно, за Москва щеше да е още по-трудно да спре напредването на Североатлантическия алианс. Защото войната щеше да е на територията на Русия.

5. Желанието на Запада да подчини и разчлени Русия

За времето на спецоперацията украинският и западният елити неведнъж „осветяваха“ плановете си за „устройството“ на победена Русия. Да вземем например така наречената „карта на Буданов“, в която началникът на украинското разузнаване Кирил Буданов представя виждането си за териториалната подялба на Русия след победата на Украйна. На тази карта от Русия е останало неголямо късче в европейската част. Урал и Сибир се предвижда да станат Централно-азиатска република, а целият Далечен Изток да бъде предаден на Китай.

„Картата на Буданов“. Киев и неговите западни съюзници мечтаят да разкъсат Русия на парчета:

Според тези планове Украйна си връща Крим и Донбас, както и някои територии от днешна Русия. Западът отдавна мечтае да превърне страната ни в пъзел от феодални княжества, така че „картата на Буданов“ е пряко отражение на тези смеели и съвсем актуални евро-атлантически планове. Напомпването на Украйна с небивало по своя мащаб и количество оръжие и поддържането на нападателните ѝ попълзновения могат да се считат за етап от реализацията на този план.

6. Превръщането на Украйна в Анти-Русия

Отношенията между Русия и Украйна след 2014 г. разбира се не се отличаваха с особена топлота. Но повечето от нас едва след началото на спецоперацията разбраха до каква степен за тези осем анти-руски години е било променено съзнанието на жителите на Украйна. В детските градини на утринната ведрина на децата са пеели песнички за убиване на „москалите“, с масирана пропаганда е наложено като най-модерен мейнстрийм в държавата младежите да се записват в нацистки батальони и да се дамгосват с нацистки татуировки. Събаряне на паметниците от съветското минало на Украйна (сякаш страната не е учредител на СССР, а негова жертва), възхвала и налагане на култ към на личността на нацистите Бандера и Шухевич, както и на други нечовеци-масови убийци… 8 години крайна милитаризация на Украйна и насаждане на истерична омраза сред нейното население към Русия. Към кого е било насочено това и по-важното – каква е била крайната му цел?! Сблъсъкът на Русия с ТАКАВА Украйна е бил неизбежен. А когато не можеш да избегнеш боя, то, както треньорите по ръкопашен бой учат новаците, задължително трябва да удариш първи.

Нацистка символика, портрети на Хитлер – татуировките на десетки хиляди украински бойци (професионални, на заплата към армията и националистическите батальони) ясно говорят за изповядваната от тях и техните ръководители идеология:

Мечтата на Киев да се снабди с атомна бомба

През февруари миналата година на Конференцията за сигурност в Мюнхен Зеленски заяви, че Украйна желае да й бъде върнат статута на ядрена държава. Няколко месеца по-късно ВСУ се опитаха да реализират провокация с така наречената „мръсна“ бомба – в която са заложени ядрени компоненти. И само превантивните разкрития и предупреждения на Русия осуетиха изпълнението на този зловещ украински сценарий. А неотдавна екс-командващият сухопътните войски на Полша, ген. Валдемар Скшичак, заяви, че Украйна вече притежава ядрено оръжие. Може би има нещо, което не знаем по този въпрос?

А как оценявате най-новата украинска мода: ВСУ хвърля по руските позиции от дронове контейнери с химическо съдържание, а Западът не си мърда дори пръста. Няколко видеа от фронта, разпространявани от самите украинци, илюстрират тези военни престъпления на тяхната армия.

Нима трябваше да чакаме, докато Зеленски премине от думи към дела и реализира на практика заканите си? Ако Русия беше забавила своята СВО дори с месец, тя щеше да получи тежък удар в корема от една истерично враждебна към нея държава, разполагаща с ядрено, химическо и биологично оръжие, която е напълно подчинена, зомбирана и подконтролна на НАТО.

Автор: Владимир Димченко, kp.ru

Източник: kp.ru

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Убийствено точно пресъздаване на важните факти. И какво от това – нашите родни политици, нахранени любезно от НАТО и Америка, ще ни вкарат във войната. На първо време 50 човека а след това всички под строй. Но България няма да загине – претърпели сме и по-страшни времена. Отмъщението ни обаче, този път ще бъде от страшно по страшно. Да му мислят Соломон и соломоновците от Харвард!

  2. Русия ще победи!Ангелът(Русия),ще победи сатаната(САЩ).Г-жа Върбанова, днес помести статия на СИДИК АФГАН(математик и философ) в сайта Свободно слово. Направих коментар,който не го поместиха. Настоях няколко пъти,да го излъчат.Накрая ме блокираха. Това не е за първи път. Панякога ,един и същи материал, го излъчват па няколко пъти.Това ли е свободното слово??? Само сайта СКАНДАЛНО, винаги са били коректни,за което огромно БЛАГОДАРЯ!!!

    • Фейк свободното слово така действа – свобода на бановете на хора способни да мислят.

  3. БЛАГОДАРИМ НА ГОСПОД И ВАС ЧЕ ВИ ИМАМЕ СКАНДАЛНО НЕТ САМО ВИЕ НИ ОСТАНАХТЕ БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ !

  4. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ВСЕ ТАКА!ПОЗДРАВИ И БЛАГОФАРНОСТИ И ОТ МЕН!… СЛАВА РОССИИ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *