Жестоки манипулации на изборите по купени сайтове

блицБългарите стават днес свидетели на най-невижданите досега изборни манипулации. Десетки класации с градове, температури, песни, книги, картини и каквото се сетите се леят в сайтове, на които преди това явно яко им е платено.

Така една и съща партия в различните сайтове има драстично разминаващи се резултати, забележете с над 10 процента при 6 процента гласували от всички имащи право на глас. Такава статистическа грешка не могат да направят и най-купените социозоли и от кумова срама ще я намалят малко. Явно сайтовете работят с различни социологически агенции или направо на лотариен принцип с цел да подразнят електората и да го накарат да отиде да гласува.

Избирателната активност обаче е по-ниска и от очакваната и пред секциите се редят предимно пенсионери, които разговарят за болежките си и си разменят рецепти против диабет и лумбаго. На много места наблюдателите са повече от гласуващите. Активните млади хора почти ги няма, може би просто още не са се събудили.

До 11 часа днес в Ютуб пък стоеше забравен клип на малка партия, който се включваше в началото на всяка песен.

Прави впечатление и че една от партиите за един час дръпна с цели 10 процента спрямо другите. Явно нейният електорат гласува само по обед или нейният вожд е доплатил да се манипулира резултата. Който общо взето до момента е предвидим и трагичен. Избирателите предпочитат да се разходят в топлото време или да напазаруват в хипермаркетите, вместо да ходят до урните.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Години наред изборите се подменят, а ни баламосват със социологически проучвания и медии. Бизнес за милиарди и свободата са сериозна цена, която поробителите не биха жертвали. Логично е.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *