Жестока трагедия в Горни Лом! Взрив изпепели над 15 души

пустинна коткаЦех за обработка на взривни материали в Горни Лом избухна снощи и всички в него загинаха. По предпоследни данни вътре е имало 13 работници и трима души от управата.

Все още няма официално потвърждение за смъртта на хората в завода, но пък от направените от самолет снимки се вижда, че и двете сгради са взривени, а на мястото на злополуката буквално е издълбан кратер. Безпилотни самолети с ултразвукова техника не са засекли вътре признаци на живот, освен преминаващо там животинче.

В завода са се разглобявали боеприпаси и са се преработвали. Всички работници от втората смяна са били назначени преди седмица, нямали са нужния опит и са изпълнявали поръчка за Гърция. По време на взрива трима души от обслужващия персонал са си тръгвали и са били на над километър от мястото. И тримата са ранени и са в болница. Преминаващ наблизо джип е бил съборен и търкалян край пътя от взривната вълна.

Районът веднага бе отцепен и там цяла нощ имаше полиция и пет линейки на разположение да извозят ранените. Нито един ранен обаче не беше намерен. Вероятността да е останал поне един жив е почти нулева, каза главният секретар на МВР.

Все още никой не се допуска вътре в радиус от 4 километра. В момента започна рискова операция и в района на взрива влезе  шефът на ГД „Пожарна безопасност“ главен комисар Никола Николов с бронирана машина тип пускинна котка и още трима специалисти със свръхмодерна техника.  Въпреки че не е изтекъл законовия срок от 24 часа след последния остатъчен взрив , решението да се влезе в завода е  взето след като са разгледани и анализирани  снимките, направени от безпилотния самолет.

Умряха за 240 лева, говорят изплашените хора от селото. Толкова била заплатата в оръжейния завод, но наоколо нямало друго предприятие и безработните се редели на опашка, за да получават някаква заплата. БСП още снощи се отказа от закриването на предизборната си кампания и призова и другите партии да направят същото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *