Ердоган нарече Израел „терористична държава, подкрепяна от Запада“

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече Израел „държава на терора, подкрепяна от Запада“, малко след като се завърна от посещението си в Германия, предаде ДПА. „Човекът, който ръководи тази държава на терора, в момента е в немилост пред собствения си израелски народ, който в момента е по улиците – крещи и се бунтува срещу него. Ето защо краят на Нетаняху е близо“, заяви Ердоган.

Турският лидер каза още, че западни правителства, включително Германия, подкрепят с оръжия и финансово „кръстоносна империалистическа структура, част от която е и Израел“. „За съжаление, видях това по време на посещението си в петък. Подкрепящите Израел германци нямат аргументи, но не искат и да чуят за друго разрешение“, заяви Ердоган.

По време на визитата си в Германия Ердоган се срещна с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и с канцлера Олаф Шолц. Посещението му в Берлин беше първото от почти четири години.

Там турския гост скандализира германските си домакини с реплика, гласяща следното: „Германия подкрепя зверствата на Израел в Газа, защото продължава да има комплекс за вина заради Холокоста. И тъкмо този комплекс заради избитите евреи по време на ВСВ сега й пречи да погледне трезво на ситуацията. А истината е че евреите в момента извършват геноцид. Ердоган допълни, че за разлика от Германия, Турция няма такъв исторически опит, няма комплекси.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Ердугане и ти нищо няма да направиш и само лаеш като помияр предател. Добре че има български национални предатели и разни тъпи арменци, дето сами си слагат турският чеп в задника, че няма кой да го хване страх от теб.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *