Елена Йончева със СТРАШНО Разкритие: ГЕРБ УНИЩОЖАВАТ Летище „София“, за да не конкурира Чужда Авио-компания! Вижте коя е тя:

ГЕРБ укриват документи, свързани с условията, при които ще се осъществи концесията на летище „София“. Наложи се БСП да подадат сигнал до Съда и силово да се доберат до информацията, която управляващите отказаха да им предоставят по надлежния ред.

„Летище „София е печелившо! И трябва да се запитаме кое налага едно печелившо предприятие да бъде отдадено на концесия, особено когато касае българската национална сигурност“, заяви Елена Йончева, говорител на ПГ на БСП.

Припомняме, че миналата година служебното правителство на Огнян Герджиков прекрати концесията на столичното летище. Но когато ГЕРБ се завърнаха на власт, първата работа на транспортния им министър Ивайло Московски бе да възобнови работата по сделката.

„Сигурният победител е турска авио-компания, която в момента строи в Истанбул най- голямото летище в света, което ще покрие авио-периметъра на целия Близък Изток и Балканите.

Защо им е тогава на турците да купуват малкото летище „София“?

Отговорът е: За да го унищожат! Защото в момента им е конкуренция в региона“, разкри Елена Йончева

За миналата година държавното ни летище „София“ е отчело печалба от повече от 11 млн. лева. Потокът от пътници се увеличава с всяка изминала година. Летището печели и се развива много успешно.

Тоест- няма причина то да бъде отдадено на концесия. Да не говорим, че е обект със значение за националната ни сигурност и по закон не би трябвало да се стопанисва от частни инвеститори. Още по- малко пък от чуждестранни такива. Тоест – и по закон летище „София“ трябва да остане държавно.

„Най- притеснителното е, че ГЕРБ правят всичко възможно концесията да се случи бързо, тихомълком и в пълен мрак. Борисов и хората му крият информацията не само от народните представители, но дори от коалиционните си партньори“, каза още Йончева.

Преди няколко дни транспортният министър Московски най- арогантно заяви, че ако правителството отдаде на концесия летището, щяло да има пари за БДЖ. Същото това БДЖ, което той лично унищожи, като отдели печелившия му сектор „Товарни превози“ и го отдаде на концесия на чужда фирма.

Първият опит на ГЕРБ да отдадат на концесия летище „София“ беше по времето на втория им управленски мандат. И въпреки големия интерес от страна на различни европейски превозвачи, на финала останаха „да се състезават“ две турски фирми. Тогава правителството „Борисов–2″ не успя да довърши порочната сделка, тъй като падна от власт. А служебния кабинет, назначен от президента Радев, веднага спря концесията. Но сега, колкото и да протестират от БСП, и 1 млн. гневни българи да залеят улиците- концесията ще се състои… защото Борисов и компания отдавна са похарчили рушвета, който турския авиопревозвач им е подал щедро под масата. За да му продадат поредното парче от българската държава. Чиято съдба е да бъде унищожено. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Ужас!!! Надя, благодарим ти, че ни отваряш очите… И все пак, какво? Как се бори мафия?

    • Горкият ти. Очите ти са в гъза. И няма как да ти се отворят. Щом вярваш на сайтчета, като този, си поредния прост индивид. Ама нали на тъпите комуняги такива им трябват.

      • А твоите очи къде са? ‘Щото явно в гъза ти има друго вече! Тъпанар! Заради такива като теб ще продадат страната тииихичко!

  2. Съгласно Регламент 30 на ЕС, всеки пътник преминал през летище плаща 10 до 18 евро/включени в цената на билета/ за проверка за „сигурност“. Тези пари съгласно регламента на ЕС трябва да се дават на службите за сигурност на летището и не могат да се използват за друго! При 6 000 000пътници на летището за година пресметнете КАКВИ пари влизат там и КОЙ ги усвоява….А летищата Варна, Бургас и Пловдив?????

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *