Елена Йончева Алармира: ГЕРБ Откраднаха Нови 1.3 млрд. лв. от строежа на магистралите! Вижте Схемата! Вътре e и Гинкa Въpбaкoвa

ГЕРБ се канят да ограбят българския народ с едни нови 1,350 млрд. лева, а пладнешко-обирджийската им схема предвижда със заграбеното да захранят техни близки фирми и бизнесмени. Крупната сума от 1.3 млрд. лв. е предвидена уж за изграждането на 134 километра от автомагистрала „Хемус“. Това разкри Елена Йончева на пресконференция днес.

Ето я и схемата на Борисов и шайката му за поредната им бандитска кражба:

Колосалната сума от 1,350 млрд. лева беше одобрена от правителството и изтеглена от държавния бюджет в края на годината. При това абсолютно незаконно, защото решението така и не мина през задължително обсъждане в парламента. Но герберските безобразия съвсем не спират дотук. Конкурс за избор на пътно-строителни фирми… няма да се провежда! Т.е., Бойко Борисов ще даде парите на избрани по негово усмотрение бизнесмени. „Къде се е чуло и видяло в Европа толкова мащабен проект да се строи без обществена поръчка и без конкурс. Това никъде го няма“, заяви Йончева.

За строежа на тези 134 км от АМ „Хемус“ няма дори работен проект – тогава за какво точно правителството ще плаща. Да не говорим, че липсата на проект означава и следното: първоначално отделената сумата от 1,350 млрд. лева може драстично да се увеличи, дори неколкократно.

Но въпросните милиард и триста хиляди лв. няма да бъдат дадени директно на посочените от властта фирми. За буфер Борисов и хората му ще използват държавната фирма „Автомагистрали“. Която обаче няма капацитета да извърши това строителство. Затова тя ще трябва да прехвърли поръчката на няколко подизпълнители – частни фирми, близки до ГЕРБ.

Според зададените от ГЕРБ нови правила държавната компания „Автомагистрали“ няма да обявява обществена поръчка, а направо ще сключва подизпълнителските договори с посочените й от властта фирми.

„Кои са тези строителни фирми?! Това става ясно само като погледнете кои фирми извадиха тежката си техника на 12. 12. 2018г. на „Цариградско шосе“ за да протестират срещу мен и БСП, заради инициативата ни независима европейска лаборатория да провери качеството на асфалта по родните пътища, строени в последните пет години.“, разкрива още Елена Йончева.

Ключова роля в цялата схема има шефът на държавната фирма „Автомагистрали“ Стоян Беличев. Без него няма как да се реализира далаверата. А той се оказва повече от интересна фигура. За директор на държавната компания същия е назначен през 2017 г. Като преди това е участвал в две фирми, свързани със семейството на… Гинка Върбакова. Да, онази същата от Пазарджик, която се нахвърли да купува най- голямото ЕРП в страната от ЧЕЗ.

Стоян Беличев е бил съдружник със съпруга на Гинка Върбакова – Славчо Върбаков във фирма „Атлас-3-Груп“. А също е имал и общ бизнес с още две представителки от фамилия Върбакови – Малина и Крустинка, чрез фирма „СИМИ“ Груп, където е ортакс въпросните дами.

„Дали връзката на Стоян Беличев със семейство Върбакови е проста случайност“, пита Елена Йончева.

И кой е менторът и благодетел на шефа на „Автомагистрали“ Стоян Беличев, на енергитичката Гинка Върбакова и още една дозина успешни бизнесмени и мастити шефове на държавни фирми в България, попита Йончева. Въпрос, който очевидно, е риторичен. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *