Ексклузивно: Вижте докъде стигнаха пипалата на Октопода в България!

ОЛАФ ни зашлеви поредния шамар, от който никого  не го заболя.

Бяха извадени данни, че водещите държави по злоупотреби с еврофондове  са Румъния, България и Унгария. Ние сме на второ място след Румъния и яко  цицаме европари.  Не за държавата разбира се, а за джобовете на безпардонните ни и нагли  политици. Тези данни са изнесени в годишния доклад на Европейската служба за борба с измамите с еврофондове. А измамите у нас са станали в голямия си  процент при  източването на  земеделските субсидии и подпомагането на бедните райони.

Проверени са  1400 сделки, а най-фрапантната е, че ЕС е платила  1.3 милиона евро за предприятие за замразени зеленчуци у нас, което не е построено, както е по проекта, а  парите са потънали нейде и използвани в противоречие с правилата за еврофондовете..

Най-много намирисвала поръчката за оборудване на „предприятието“, и проверката показала,   че става дума за измамно раздуване на цените и голяма злоупотреба с евросредства.

На всичкото отгоре от ОЛАФ съвместно  с български следователи открили,  че целият проект по нито един показател не отговаря на условията дори за кандидатстване за финансиране от еврофондовете, а парите били отпуснати…

През 2015 година агенцията е направила рекорден брой разследвания –  304. Започнати са нови 219 проверки,  а са докладвани още 1440 сериозни случаи за крупни злоупотреби.

Според генералният секретар на ОЛАФ Джовани Кеслер,  у нас рязко е скочил броят  на засечените измами след 2013 година. Кражбите са се увеличили буквално лавинообразно и бизнесмени са се облагодетелствали неправомерно от отпуснатите пари. А зад гърба на бизнесмените стоят пък крупни фигури от политическия ни живот, но това, разбира се, не е споменато в доклада. Трябва да се досетим сами.

За сметка на това Държавния департамент на САЩ не беше така деликатен и в свой доклад обяви, че България е най-корумпираната страна. Корупцията е от ниво чиновник и засяга чак най-висшите кръгове, а народът няма вяра нито в правителството, нито в институциите. Хората не вярват в почтеността на бизнесмените и на прокуратурата, защото   непрекъснато стават свидетели как се нарушават правата им.

Дотук добре.

И без ОЛАФ и Държавния департамент, ние си знаем, че сме корумпирана държава с корумпирани политици.

Въпросът е защо управляващите се правят, че не виждат докладите и не взимат никакви мерки.

И в двата доклада се твърди, че сме залети от корупция. Или иначе казано сме затънали до ушите в мизерия, а политици и бизнесмени крадат като за световно.

Данните са от последните три години, но и преди имаше подобни доклади.

В случая е закономерно да зададем въпроса, защо няма нито един осъден за корупция у нас? Има само обвинени, чиито дела се влачат с години и накрая съдът ги оправдава. А световните агенции направо ще ни проглушат ушите, че политици и бизнесмени крадат нагло и като за последно.

Днес Лиляна Павлова се появи по телевизията и обясни, че докладите за България са така негативни, защото опозицията изкарвала кирливите ризи на управляващите и ги развявала.

Е, браво!

А ако нямаше кирливи ризи, какво щеше да вее? Или опозицията сама ги е и изцапала?

И докато родните управляващи и опозиционери си размятат мръсното бельо по телевизионния екран, народът изпада в още по-голям гняв.

Чуват се буйни гласове – да влезем в парламента и да ги изметем всичките, както направиха в Македония!

Чуват се и  други, примирени гласове- те си крадат, а ние нищо не можем да направим. Освен да избягаме в чужбина.

Нищо не можем да направим ли? Можем, братя, можем!

Преклонена главица сабя не я сече, но не се ли наведохме прекалено много?

Не си ли я преклонихме толкова, че заприличахме на щрауси, а точно в такава поза ни харесват управниците ни. Разтреперани и безпомощни!

Но ако не ни пука вече какво се случва с нас и че сме стигнали дъното, това ли ще завещаем на децата си?

Една оглозгана и ограбена страна и чорбаджии, които са ги направили по рождение роби.

В робство ли ще живеят и децата и внуците ни?

Стегни се народе!

Извади тази робска глава от пясъка, защото друг изход да оцелеем като държава нямаме.

Наглите ни управляват!

Свобода или…свинец!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. А все пак да не забравяме най големия грабеж в новата история на България! Разграбването на КТБ от Борисов,Пеевски и така наречения модел #КОЙ. Както се оказа стойността на откраднатото от народа/защото все пак той плати грабежа като правителството на Борисов 2 изтегли преди 2 год. 16 милиарда лв. част от които покриване парите на вложителите във фалиралата банка/ е НЕ 4.9 милиарда а 6.5 милиарда лв.Потънаха в олигарсите а сметката плати обикновения народ. Сега надеждата на почтените хора бе президента да разсекрети стенограмата за КТБ и така в голяма степен би станало ясно кой ограби народа и под чадъра на прокуратурата! Смразяващ коментар на бившия гл. секретар на МВР,бившия министър на Вътрешните работи и съпруг на народния представител в момента от БСП- Нона Йотова- „Мутрата е планирал фалита на 2 банки, за да бутне Орешарски, сега Радев го прикрива…
    Мутрата е планирал фалит на една или две банки, та да падне Орешарски и БСП никога повече да не дойде на власт. И го е споделил, не е моя фикция. Това съвпада с интересите на най-големия длъжник на КТБ. Участва и прокуратурата. Индикации за това има в стенограмите от президенството. Но ще скрием стенограмите. Защо?!
    За да сме стабилни преди „председателството“?!
    Май същите мотиви преди изборите.
    Някой бърка жестоко обществения интерес с мнимата стабилност.“

    Богомил Бонев

  2. Не разбирате ли, че народът е толкова заспал, че и да започнат да го режат късче по късче, пак няма да протестира.

  3. СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ ОТ ЖИВОТА СИ СИЛОВАТА ГРУПИРОВКА ГЕРБ ВСЕКИ ДЕН УМИРАТ ПО 200 ЧОВЕКА ОТ МИЗЕРИЯ КЪДЕ ЩЕ ОСТАВИМ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ В РЪЦЕТЕ НА НАГЛИТЕ ОТ КРАДЛИВАТА ГРУПИРОВКА ГЕРБ ЛИ ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА САМО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И ДРУЖБА С БРАТСКА РУСИЯ В ЕВРАЗИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *