Европа се разпада пред очите ни! (С ВИДЕО)

Европа потъва в нищета.

Забелязвате ли?

Някой да ви го е споменал, да ви го е обявил официално?


Най-развитият и благоденстващ континент на света – там, където възникна западната цивилизация- там сега хората скоростно обедняват, буквално с часове. Само преди година Европа бе една съвременна територия. Огромното мнозинство европейци се отопляваха с природен газ. През миналата година само 6% от германците се отопляваха на дърва.

Днес всичко това драматично се промени. Търсенето на дърва в Германия нарасна истерично бързо, но количествата не достигат. Няма как да си купите дърва. И отчаяните германци започнаха да секат дърветата около къщите си. За да се отопляват, започнаха да изсичат горите, както са го правили техните предци.

В Полша семействата денонощно се редят на опашки за въглища. И това не се случва през 1910 г., а сега. Опашки от автомобили са обсадили въгледобивните мини, с надежда да си набавят топливо.

Френското правителство обяви, че въвежда енергиен режим тази зима. А само допреди дни Франция произвеждаше толкова енергия, че бе нетен износител към Швейцария, Белгия и пр. Но тази зима хората във Франция няма да имат достатъчно топлина. Тази от АЕЦ няма да им стигне, а друга вече нямат.

В Обединеното кралство 70% от всички ресторанти се затварят. Защо? Защото когато дойде зимата, няма да могат да си плащат сметките за енергия.

Това се случва навсякъде в Европа. Защо се случва? Отговорът е елементарен: В Европа няма достатъчно енергия. Евтината енергия е жизнено важна. Тя е ключът към нормалното функциониране на обществата. Ключ е към благополучието, сигурността, дълголетието – към всичко. Но всичко това се постига и се дължи на евтината енергия. А Европа вече няма достъп до нея.

В резултат, нещата бързо започват да излизат от контрол. Всички са жертва на тази политика. Но на властите не им пука, защото смятат, че ще избегнат последствията от собствените си безобразия. Когато френският президент обяснява, че времето на благополучието е минало, той няма предвид себе си. Той ще продължи обилно да се къпе. Макрон и другите глобалисти си мислят, че винаги ще бъдат богати и защитени.

Това, което се промени е, че всички, които са способни да мислят, осъзнаха, че ги лъжат. Властите лъжат безобразно и населението на Европа вече осъзнава това. Когато и най-заслепените неолиберални сектанти разберат това, ще започнат да се случват много неща. Статуквото ще се разпадне. Фабриките ще фалират. Безработицата ще расте. Доходите на хората ще секнат.

Симптомите вече са налице: спестяванията на хората бързо и драматично се топят. Когато цената за отопление в апартаментите им скочи със стотици проценти само за една година, хората се превръщат в нещо друго. Поведението им рязко се променя.

Вече не мислите да си купите нов айфон или да напазарувате качествени продукти. Няма да се сещате дори за чашка капучино от автомат. Цялата икономика, основана на консумацията, просто спира. И причината не е в търсенето, а в секналите доставки. А коренът на проблема е във войната в Украйна. Заради тази война Западът няма достъп до достатъчно енергия, необходима му да поддържа икономиката си и обществените си задължения.

Европа се включи в тази война, налагайки санкции и знаейки, че те ще я доведат до енергиен недоимък. Властите много добре знаеха какво правят. Вижте какво каза председателя на Европейската комисия през май: „Нека бъдем наясно, няма да е лесно. Някои страни-членки са силно зависими от руския петрол. Но ние просто трябва да направим това. Затова днес предлагаме пълна забрана на руския петрол в Европа.“

Наистина ли? Вие ли ще живеете при 9 градуса? Вие ли ще ходите пеша на работа? Разбира се, че не. Вие ще имате всичко, което си поискате до края на дните си. Но както ни заръча Урсула, ние, обикновените хора просто трябва да го направим. И не е само енергията. И доставките бяха спрени в резултат от тези санкции.

В Брюксел Джо Байдън предупреди, че ще има недостиг на храна. Помните ли? „Що се отнася до бъдещето, ще има недостиг на храна, да, иде реч за това. И-и-и, да, ще има недостиг на храна.“

А от нас се иска да продължаваме да носим тази фалшива „демократична“ опаковка и да продължаваме да си внушаваме, че сме свободни. Да продължаваме да изливаме милиарди в джобовете на украинските олигарси. Защото така трябвало. Трябвало да причиняваме болка на Русия. Това било наш морален дълг.

Успяха ли тези санкции да наранят Русия? В Европа причиниха тежък недоимък на енергия и скорошен недоимък на храна. Но на Русия – нищо. В момента Русия се чуди какво да прави с енергията, която я има, но не я продава. Русия има толкова много газ, че го изгаря във въздуха. Има толкова много пшеница и слънчоглед, че го раздава безплатно на страните от третия свят. И нефт има много.

А ние на Запад сме достигнали етапа от нашето развитие, при който върховете и техните слуги – медиите, толкова са се откъснали от нуждите на хората, толкова са незаинтересовани от проблемите на гражданите, че в обществото настъпват взривоопасни процеси и ние ускорено се движим към неминуемия взрив.

Все още не е късно да се спрем и да оправим нещата. Решението, с което може да избегнем катастрофата е много просто: трябва да сложим край на войната в Украйна. Енергийните доставки за Европа да се възстановят. Световната икономика да се спаси. Включително нашата – американската.

Прави ли това Джо Байдън? Или някой от безумните лидери на Европа като Борис Джонсън? Не, те правят точно обратното. Продължават да изсипват милиарди от умиращите си икономики в джобовете на украинските олигарси.

Спечелихме ли войната? Докарахме ли Владимир Путин до банкрут, както ни уверяваше Джо Байдън?

Рублата бележи най-добрите си нива от седем години насам. Русия се справя отлично. А Европа не се справя. Тя просто потъва.

И в този момент Джо Байдън настоява за пълна, тотална капитулация на Русия. Не е ли нелепо. Всеки здравомислещ човек разбира, че Владимир Путин не губи, а печели войната. И Джо Байдън знае това, но казва: „Ние няма да спрем докато Русия не капитулира.“

Това не е просто некадърност. Това е лудост.

Тъкър Карлсън е водещ на най-гледаното политическо ток-шоу в Америка, което се излъчва всяка вечер по Fox News.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ДА СЕ РАЗПАДНЕ ЕВРОПА И НАТО САЩ ДА ПРОПАДНАТ В ДЕВЕТИЯ КРЪГ НА АДА ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ А М И Н

  2. Всичко, което се случва, е съвсем закономерно. Европа живя охолно и богато, защото векове наред ограбваше цели континенти. След Втората световна война колониалната система се разпадна, Европа започна да използва евтините руски ресурси, а вместо благодарност подготви разпада на Съветския съюз и след това на Русия (заедно със САЩ), за да продължи охолството си. Това ли е цивилизация? НЕ, това е антицивилизация! Едно разплуто в материален комфорт консуматорско общество, което смята, че светът е длъжен да го носи на гърба си; общество с фрапиращ интелектуален дефицит – трябва да си безумно тъп, за да режеш клона, на който седиш. Европа без руските ресурси е обречена. Налага й се да си плати сметката с лихвите от векове насам.

  3. Европа не се разпада, Европа я разпадате вие, ФАЩ. Не че ми е жал за западните търтеи, яд ме е, че пак се качихме на Титаник. Яд ме е, че когато Западна Европа яде и пи на корем ние не бяхме на масата, а сега, когато дойде ред да се плаща сметката сме сред най-потърпевшите. Без да сме участвали в дългогодишния банкет.

  4. С всичко съм съгласен,освен с едно:че коренът на проблема е войната в Украйна.Тя е само катализаторът,който ускори очакваните от прозорливите експерти ефекти от неолибералния модел,наложен изцяло на западния свят и борещ се да покори и останалите държави в света.Иска ми се и този път на България да и се размине по-леко,но с тая управляваща върхушка и продажните и поддръжници почти съм загубил надежда.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *